Last news in Fakti

31 Август, 2022 13:31 8 027 1

Силна магнитна буря ще ни връхлети през септември

  • слънце-
  • магнитна буря-
  • магнитни полета

Очакват се две сериозни магнитни бури през първия месец от есента

Силна магнитна буря ще ни връхлети през септември - 1
Снимка: Shutterstock

Метеоролозите отбелязват, че поради прекомерната активност на Слънцето на 3, 4 и 5 септември на Земята ще има магнитни бури с индекс 6 (висок). През този период трябва да сте особено внимателни, тъй като бурите влияят негативно на здравето на хората.

На 13 и 16 септември също се очакват средни магнитни бури. През този период е по-добре да избягвате тежка, мазна храна, алкохол и енергийни напитки.

Прогнозата за слънчеви и геомагнитни бури се изчислява с помощта на сателитни системи на NOAA, TESIS и научни международни метеорологични лаборатории по целия свят, така че дава точни резултати, пише zdrave.to.

Как магнитните бури влияят на тялото

Бременни жени, малки деца и възрастни хора попадат в рисковата зона на метеорологични удари. Хората с проблеми със сърцето или кръвоносните съдове е най-вероятно да бъдат засегнати.

По време на магнитни бури може да започне да ви болят главата и ставите. Появяват се проблеми с кръвното налягане, сърцето и съня. Също така през този период може да се появи апатия, агресия, безпокойство и страхове.

В такива дни трябва да си осигурите здрав сън и да не се преуморявате. Необходимо е да се намали емоционалният и физическият стрес, да се почива повече.


Поставете оценка:
Оценка 3.8 от 14 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 киро казана

    5 1 Отговор
    А ракия мое ли се пие?