Last news in Fakti

2 Септември, 2022 15:54 1 058 5

Армани дари половин милион евро за възстановяването на пострадал от пожар остров край Сицилия

  • джорджо армани-
  • дарение-
  • остров-
  • край сицилия-
  • горски пожари

През август дизайнерът, притежаващ вила на острова, беше принуден да се евакуира заради разразилата се огнена стихия

Армани дари половин милион евро за възстановяването на пострадал от пожар остров край Сицилия - 1
Снимка: БГНЕС

Модният дизайнер Джорджо Армани дари 500 хиляди евро за възстановяването на остров Пантелария, който пострада от горски пожар, предаде АНСА.

През август моделиерът и други известни личности, притежаващи вили на късчето земя, разположено югозападно от Сицилия, бяха принудени да се евакуират заради разразилата се огнена стихия.

Тогава местни медии писаха, че Джорджо Армани и гостите му са отплавали със собствената яхта. Неговото имение не е пострадало.

Лодки, включително и такива на службите на бреговата охрана, също бяха използвани за транспортиране на няколко десетки жители на острова и туристи.

Пламъците унищожиха десетки хектари зелени площи. Представители на местната власт изразиха мнение, че пожарът е в резултат на умишлен палеж. Прокуратурата в Сицилия започна разследване.

Остров Пантелерия е разположен между Сицилия и Тунис. Той е популярен морски курорт и туристическа дестинация с много археологически обекти и природни забележителности.


Поставете оценка:
Оценка 3 от 2 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Щукар

    4 1 Отговор
    Армани дарява,а нашите по "Магнитски" и по "Барселона"-та дето са, се скатават и нищо не дават. Нищо,че пълнят кюлчета и пачки в чекмеджета на гардероби. По 20 и повече апартаменти и имоти,веранди и асансьори.
  • 2 Соваж бейби

    2 0 Отговор
    Браво ,респект към този добър човек италианските медии понякога го наричат ​​Re Giorgio, което означава крал Джордж. Модни експерти твърдят, че той вече е постигнал всичко в този сектор, но не лежи на лаврите си.в Италия Армани, след покойния Джани Версаче, се смята за най-важният дизайнер, а магазините му в Милано са сред най-натоварените.Онази смърфиета Донатела , Доменико Долче и Стефано Габанна да се бръкнат и те в джобовете си с някой лев,няма да им трябват за другия свят,там пари не искат.
  • 3 Егати, скръндзата

    4 0 Отговор
    Какво са половин милион евра за него... това е защото неговата яхта не е пострадала...!
  • 4 Тошко

    2 0 Отговор
    А нашия Домусчо кога ще направи нещо за своя народ?

    Коментиран от #5

  • 5 Този коментар е премахнат от модератор.