Last news in Fakti

13 Септември, 2022 11:45 3 958 6

3 признака, че не пиете достатъчно вода

  • пиене на вода-
  • хидратация-
  • дехидратация-
  • признаци-
  • здраве

Липсата на вода може да доведе до здравословни проблеми

3 признака, че не пиете достатъчно вода - 1
Снимка: Shutterstock

Лекарите непрекъснато ни напомнят, че пиенето на достатъчно вода е особено важно, за да може тялото ни да функционира правилно.

Водата е чудесна напитка, която не съдържа захар и калории и е толкова важна за нашето тяло. Как обаче да разберете дали приемате достатъчно течност на ден?

Д-р Стюарт Галоуей, експерт по хидратация, изброи първите три симптома на дехидратация. Първият е лошият дъх, за който мнозина може би не подозират. Други симптоми включват сухота в устата и тъмна урина. Според експерта тези предупредителни сигнали не трябва да се пренебрегват.

Освен това липсата на вода може да доведе до здравословни проблеми. Например запек, главоболие, мускулна умора, инфекции на пикочните пътища, пише dariknews.bg.

Поради дехидратация човек може да изпита промени в настроението и да получи камъни в бъбреците. Дори мисълта му може да не тече достатъчно ясно.

Получавайки достатъчно вода, тялото ще контролира по-добре телесната температура. Ставите и гръбначният мозък също ще функционират по-добре.


Поставете оценка:
Оценка 4.2 от 12 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Нашийник

    14 6 Отговор
    Бирата е едно добро решение, когато не се прекалява. Наздраве!

    Коментиран от #6

  • 2 Хахавото

    16 2 Отговор
    Кой пие вода бре,водъта садръжа микробе
  • 3 Воден дух

    8 0 Отговор
    Пия много вода, ама м.дете са ми цел ден мокри и гъбясаа!
  • 4 Чироз

    8 1 Отговор
    Рибите не пият вода и нищо им няма.
  • 5 Тупан техно

    11 0 Отговор
    Казано е: Когато си гладен - яж! Когато си жаден - пий вода! Организмът е супер-компютър, гениално творение, което само преценява кога и от какво имаш нужда. Няма нужда от изнасилване! На мен примерно тая мантра за минимум 2-3 литра вода на ден ми се струва прекалено. Не пия повече от литър вода на ден ( в нормални като градуси дни, разбира се), не 49г съм и съм с физиката на 30-годишен, нямам никакви здравословни проблеми! ...в този момент чукам на дърво..
  • 6 aнтифен

    0 1 Отговор

    До коментар #1 от "Нашийник":

    Мдаа, най-добрата овкусена, оцветена и газирана вода