22 Септември, 2022 19:09 4 834 3

6 планети са ретроградни в момента

  • планети-
  • ретроградна планета-
  • ретроградни планети-
  • космос-
  • влияние

Кога ще приключат ретроградните периоди на планетите?

6 планети са ретроградни в момента - 1
Снимка: Shutterstock

Ретроградния Меркурий може да ви тревожи, но не е причина да изпадате в дива паника. Истината е, че всяка планета се движи ретроградно в определен момент и не трябва да го приемате толкова драматично. Подобно на страховития ретрограден Меркурий, ретроградният период на всяка една планета може да остави последици в нашия живот, пише Tialoto.bg.

В момента например, цели шест планети са ретроградни. От 10 септември до 2 октомври 2022 г. ретроградни едновременно ще са Меркурий, Юпитер, Сатурн, Уран, Нептун и Плутон. Но това не е причина да се страхувате и/или да не смеете да излезете от дома си. Не всяка ретроградност носи огромния хаос и негативният интензитет на Меркурий. Всъщност влиянието на някои ретроградни планети наистина може да бъде положително. Като цяло, информацията кои планети са ретроградни и тяхното значение може да ви даде възможност да разберете какво може да се случва в живота ви.

Какво представляват ретроградите?

Терминът „ретрограден“ се отнася до илюзията, създадена от планетите в техните ретроградни периоди, по време на които орбитата на планетата около слънцето я кара да изглежда като забавяща се или с движение назад. В астрологията ретроградните са по същество периоди, през които животът ви може да се забави значително, което ви подтиква да преразгледате определени теми или конфликти, в зависимост от това коя планета е ретроградна и какво управлява тази планета в астрологията.

Счита се например, че Меркурий влияе върху комуникацията и логиката – огромна част от ежедневния ни живот. Когато Меркурий се движи ретроградно, планетата не се движи напред или не работи с пълния си потенциал, което означава, че може да изпитате някои проблеми в тези области. Ако ви се струва, че всичко в живота ви е изпълнено с неуспехи и забавяне до рязко спиране, това е разбираемо. Друг пример: когато планетата на любовта, парите и удоволствията, Венера, е ретроградна, това може да хвърли светлина върху финансови трудности или трудности в отношенията, с които може да се справяте в момента.

Тъй като всяка планета е ретроградна в различни периоди от време, проследяването на всички тях поотделно може да бъде обезсърчително. А ето и списък на всички планети, които са ретроградни в края на 2022 г.

Дати на ретрограден Меркурий 2022 г.

Това е най-известната ретроградност от всички. Ако откриете, че нещата се объркват в живота ви, особено що се отнася до технологиите, комуникацията и пътуванията, вероятно няма смисъл да се чудите коя планета е ретроградна в момента – отговорът вероятно ще бъде „Меркурий“. През 2022 г. ретроградният Меркурий се случва четири пъти, като всеки ретрограден период продължава няколко седмици. Сега планетата е ретроградна за трети път до 2 октомври. После ще е ретроградна от 29 декември до 18 януари 2023 г.

Дати на ретроградна Венера 2022 г.

Венера се движи ретроградно само веднъж на всеки 18 месеца и това ѝ движение продължава около шест седмици. Когато тази планета е ретроградна, можете да очаквате да го почувствате във вашия любовен живот, лични ценности, красота и финанси. За щастие, ретроградна Венера ще има чак през лятото на 2023 г.

Дати на ретрограден Марс 2022 г.

Марс се свързва в астрологията с действието, амбицията и сексуалното желание, както и с високите енергийни нива и агресията. Така че когато тази планета е ретроградна, можете да очаквате да почувствате спадове в либидото, енергийното си ниво и мотивация. Ретроградният Марс се появява на всеки две години и продължава няколко месеца. Можете да очаквате ретрограден Марс към края на 2022 г. – от 30 октомври до 12 януари 2023 г.

Дати на ретрограден Юпитер 2022 г.

Юпитер е планетата, свързана с късмета и експанзията. Когато тази планета е ретроградна, тя може да подтикне човек към повече саморефлексия и философстване, тъй като ни кара да погледнем „голямата картина“. Юпитер е ретрограден веднъж годишно и неговият бавен ретрограден период продължава около четири месеца или 120 дни. В момента е ретрограден до 23 ноември.

Дати на ретрограден Сатурн 2022 г.

Малко трудна планета – Сатурн управлява всички неща, свързани със структурата и дисциплината. Като такава, когато тази планета е ретроградна, тя предлага проверки на реалността, които помагат за насърчаване на личностното израстване. Ретрограден Сатурн също се появява всяка година, за период от малко повече от четири месеца. Възможно е да преструктурирате живота си по време на ретроградния Сатурн през 2022 г. Планетата в момента е ретроградна до 23 октомври.

Дати на ретрограден Уран за 2022 г.

Уран е малко аутсайдер в астрологията. Известен е с това, че внася бунтарска, свободолюбива енергия и неочаквани сътресения. Въпреки че технически започва нов ретрограден период всяка година, ретроградните периоди на Уран могат да се появят два пъти в една и съща година поради продължителността им (около пет месеца). В момента планетата е ретроградна (от 24 август 2022 г. до 23 януари 2023 г.).

Дати на ретрограден Нептун 2022 г.

Казват, че капризният Нептун управлява нашите идеали и мечти. Когато тази планета е ретроградна, това не е твърде драматично; по-скоро представлява време за размисъл и преразглеждане на нашите мечти и творчество. Нептун е ретрограден около веднъж годишно, като неговият бавен период обхваща малко повече от пет месеца. В момента планетата е ретроградна до 4 декември.

Дати на ретрограден Плутон 2022 г.

Въпреки че науката обича да изключва Плутон като истинска планета, астрологията не го прави. Тази малка планета носи голяма тежест, управлявайки смъртта, прераждането и трансформацията – и когато е ретроградна, тя ви моли и ви предизвиква да се справите с всяко токсично, негативно и саморазрушително поведение и/или свое вярване. Ретроградният Плутон може да продължи между пет и шест месеца и се появява веднъж годишно. В момента е такъв до 8 октомври.


Поставете оценка:
Оценка 4 от 6 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Роня Караманска

    0 0 Отговор
    Миме, Плутон (планетата на зодия Скорпион) е била ретроградна когато съм се родила 26.04.1978 зодия Овен с асцендент в Козирог. А сега е ретроградна от 25.04.2022 до 03.10.2022
  • 2 Гръч

    1 0 Отговор
    Таман започнах да се чудя всичко ми е на 6 а съм в голема паника..Благодаря ви много всичко е ясно д е б а тоя Меркурии
  • 3 Яяяяя

    0 1 Отговор
    Пратете го на Баце! Той си пада по ретроградни