Last news in Fakti

25 Септември, 2022 11:08 5 037 16

Биляна Гавазова стана студентка на 41

  • биляна гавазова-
  • студентка-
  • ит специалист-
  • висше образование

Бившата тв водеща учи за ИТ специалист

Бившата тв водеща Биляна Гавазова повече от половин година е безработна, но многото си свободно време с учене. Журналистката, която скандално напусна bTV през пролетта, е записала да следва второ висше образование на 41-годишна възраст. Телевизионната звезда решила, че иска да смени професионалната си посока след дълги години стаж в медиите. Още щом си тръгнала от екипа на сутрешния блок на bTV „Тази сутрин“, веднага получила оферти за работа от конкурентни телевизии, но категорично ги отхвърляла с мотива, че има нужда от почивка, пише вестник Ретро.

Биляна се е записала да учи в Софтуерния университет в София, който е частно висше заведение за практическо обучение на програмисти и ИТ специалисти. Специалността, която Гавазова избрала, била свързана с компютърните и дигиталните технологии. Лекциите си карала дистанционно от дома през екрана на лаптопа си. Именно затова избрала да следва второто си висше в частно ВУЗ, тъй като имало опция да се обучава изцяло онлайн в удобно за нея време. Тъй като журналистката е майка на първокласник и ангажиментите около сина ѝ Алек се увеличили, не можела да си позволи да учи редовно, понеже го карала и вземала от училище, а след това му помагала с възложените в клас домашни.

Очевидно Биляна е решила категорично да скъса с журналистиката и да търси професионална реализация в по-различна сфера. Нейният мъж Тодор също е компютърен спец по образование, макар от две години насам да развива собствен бизнес. Припомняме, че той отвори луксозен магазин за обзавеждане на бани на бул. „Черни връх“ и за момента се радва на редовни клиенти и солидни продажби. Откакто е напуснала bTV, Гавазова няма никакви доходи и разчитала на спестяванията си през годините, за да подпомага семейния бюджет. Като водеща на сутрешния блок тя се разписваше срещу 7 бона на месец. Същата сума ще може да изкарва и като компютърен спец, тъй като ИТ секторът е най-добре платеният у нас.

В края на лятото Биляна призна, че за пръв път от години се чувствала заредена и пълна с енергия. Докато бе в bTV, тя имаше право да почива едва по две седмици през лятната ваканция, в които не можела да си отдъхне качествено от изтощителните ефири и ранното ставане в 4 часа всеки ден. Това лято със семейството ѝ бяха няколко пъти на дълги ваканции в Гърция, посетиха и Несебър, а освен това изкараха и известно време в родния на бившата водеща Шумен, където бяха на гости на близките ѝ.


Поставете оценка:
Оценка 2.6 от 15 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Харалампи

    20 0 Отговор
    Той е ит, но работи търговец на плочки... ми що така?

    Коментиран от #3

  • 2 Тото 1 и Тото 2

    20 1 Отговор
    Сигурно се майтапите като я наричате ТВ ЗВЕЗДА ! Шега или гавра е това ?

    Коментиран от #15

  • 3 Само коментирам

    19 0 Отговор

    До коментар #1 от "Харалампи":

    Голяма РЕКЛАМА на СофтУни, голямо нещо.

    ПС: СофтУни НЕ е висше образование. НЕ дават диплома за такова.




    😄😁😀
  • 4 Гаваз

    11 1 Отговор
    Тя е туркиня много красива и уважава турските традиции и обичаи гордее се с произхода си и учи децата си на тях
  • 5 Любопитен

    4 1 Отговор
    С нещо парапет няма ли? Казвайте ни интересните новини, а не да си ги смучем от пръстите!
  • 6 Много станахте Гавазова

    7 1 Отговор
    Какво ще ги правите толкова пари..?!
  • 7 васик атанасова

    4 3 Отговор
    красива жена е
  • 8 Да ама

    4 0 Отговор
    Да четеш етикети е по-лесно.
  • 9 аааа

    2 0 Отговор
    Май соро ще продава IT плочки, хахахах....Гроздето е кисело за ТВ...
  • 10 элфой

    1 1 Отговор
    КОЙТО СЕ УЧИ,ТОЙ ЩЕ СПОЛУЧИ. Казано е по тоя въпрос. Само така,Билянче!
  • 11 Правилно е решила

    5 1 Отговор
    Не започвайте професия, която е до време, тоест до като сте млади и здрави. Ако имаш занаят, стабилна професия, като лекар, мед. сестра зъболекар или адвокат, може да те храни до пенсия. Журналистиката е до като си млад, колко от тези журналистки ще изкарат до пенсионна възраст или по-скоро, ще ги държат в телевизията.

    Коментиран от #14

  • 12 Филип

    2 0 Отговор
    Много като нея станаха в телевизиите. Ако ги сменят всичките българите ще живеят по-добре. Доста лъжи изговори тази. Дано не работи в медиите повече. Нищо лично, всички като нея са такива. За някой лев повече ще те лъжат целодневно с много жар и хъс, като си мислят, че това ги прави добри журналисти.
  • 13 Бай Яни

    2 0 Отговор
    Таз не я познавам и нищо не ми говори за нея. А в частен унивирситет знанията се закопуват с много пари. А и диплома там не се печели със знания а се закопуват. Бтв не гледам и това име нищо не ми говори.
  • 14 Бай Яни

    4 0 Отговор

    До коментар #11 от "Правилно е решила":

    Бъркаш журналист с обикновен говорител. Журналист може да си до гроб както се казва,но говорител докат си млад и без бръчки.
  • 15 Сиганин и помак

    0 1 Отговор

    До коментар #2 от "Тото 1 и Тото 2":

    Звезда, не можеш да мислиш тото 00,но е известна от телевизията, ти откъде.!?
  • 16 Бивша зрителка

    0 0 Отговор
    Колко бързо я забравихте какви чудесни рубрики имаше като Чети етикета и тя провокира интерес че стоките са с друго качество за нас и Източна Европа изобщо!Добра водеща си беше !