Last news in Fakti

27 Септември, 2022 10:05 1 969 10

Рецепта на деня: Лозови листа в буркани

  • лозови листа-
  • буркани-
  • зимнина-
  • какво да сготвя

По бабина рецепта

Рецепта на деня: Лозови листа в буркани - 1
Снимкa: Shutterstock

Необходими продукти:

  • лозови листа - млади
  • джоджен
  • копър
  • сол

Начин на приготвяне:

Лозовите листа измивате добре и нареждате едно върху друго. Максимум по 10-15 листа.

Копъра и джоджена нарязвате на ситно и слагаме по-малко в средата на купчинката. Навивате на руло и завързвате с конец. Поставяте ги изправени в бурканите. Слагате 1 супена лъжица със сол и заливате с вода. Натискате ги леко отгоре, да поеме водата, и допълвате буркана отново с вода до ръбчето.

Затваряте капачките, стерилизирате ги до завиране на водата. Изваждате бурканите с лозови листа. Обръщате с капачките надолу до охлаждане бабините лозови листа в буркани, пише Actualno.com.


Поставете оценка:
Оценка 3 от 2 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 хаберих

    0 3 Отговор
    Не,благодаря,яжте си ги!

    Коментиран от #6

  • 2 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 3 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 4 ГРАД КОЗЛОДУЙ

    2 1 Отговор
    БЛАГОДАРЯ ВИ
  • 5 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 6 между_другото

    1 0 Отговор

    До коментар #1 от "хаберих":

    Лозовите сарми са измислени от римляните.
  • 7 Бавносвяткащия юстас

    2 0 Отговор
    Добре, отде да взема лозови листа, ко да туря у буркани те...?!

    Коментиран от #8

  • 8 позакъснял си

    3 0 Отговор

    До коментар #7 от "Бавносвяткащия юстас":

    Берат се млади и крехки листа през лятото. Откъде? Ами ... има много стари и изоставени лозя на много места в страната. Потърси си!

    Коментиран от #9

  • 9 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 10 Този коментар е премахнат от модератор.