Необходими продукти:
- лозови листа - млади
- джоджен
- копър
- сол
Начин на приготвяне:
Лозовите листа измивате добре и нареждате едно върху друго. Максимум по 10-15 листа.
Копъра и джоджена нарязвате на ситно и слагаме по-малко в средата на купчинката. Навивате на руло и завързвате с конец. Поставяте ги изправени в бурканите. Слагате 1 супена лъжица със сол и заливате с вода. Натискате ги леко отгоре, да поеме водата, и допълвате буркана отново с вода до ръбчето.
Затваряте капачките, стерилизирате ги до завиране на водата. Изваждате бурканите с лозови листа. Обръщате с капачките надолу до охлаждане бабините лозови листа в буркани, пише Actualno.com.
Поставете оценка:
Оценка 3 от 2 гласа.
Напиши коментар:
КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА
1 хаберих
Коментиран от #6
10:11 27.09.2022
2 Този коментар е премахнат от модератор.
3 Този коментар е премахнат от модератор.
4 ГРАД КОЗЛОДУЙ
10:33 27.09.2022
5 Този коментар е премахнат от модератор.
6 между_другото
До коментар #1 от "хаберих":
Лозовите сарми са измислени от римляните.11:52 27.09.2022
7 Бавносвяткащия юстас
Коментиран от #8
12:16 27.09.2022
8 позакъснял си
До коментар #7 от "Бавносвяткащия юстас":
Берат се млади и крехки листа през лятото. Откъде? Ами ... има много стари и изоставени лозя на много места в страната. Потърси си!Коментиран от #9
15:08 27.09.2022
9 Този коментар е премахнат от модератор.
10 Този коментар е премахнат от модератор.