2 615 6

Рецепта на деня: Тиквички със сирене и кашкавал на фурна

  • тиквички-
  • сирене-
  • кашкавал-
  • на фурна-
  • какво да сготвя

Приготвят се много лесно и бързо

Рецепта на деня: Тиквички със сирене и кашкавал на фурна - 1
Снимкa: Shutterstock

Необходими продукти:

  • тиквички - 3 средно големи
  • яйца - 2
  • брашно - 2 с.л., може и галета
  • сирене - 150 г.
  • копър - 1/2 връзка пресен
  • сол - на вкус
  • черен пипер - по желание
  • кашкавал - 1 шепа настърган, за поръсване
  • олио - за намазване

Начин на приготвяне:

Обелете тиквичките и ги настържете на едро ренде. Разбийте яйцата с брашното, добавете натрошеното сирене, тиквичките, както и ситно нарязания копър, солта и черен пипер.

Цялата смес сипете в тавичка, подмазнена и поръсена с малко брашно.

Изпечете киша на 180-200 градуса до порозовяване. След това поръсете с кашкавал и върнете във фурната за още 5-6 минути.

Поднесете гозбата топла или студена, пише trafficnews.bg.


Поставете оценка:
Оценка 4.7 от 3 гласа.

Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 хаберих

    1 2 Отговор
    Тиквички и патладжани не ям. Не ги харесвам,благодаря!
  • 2 ГРАД КОЗЛОДУЙ

    2 0 Отговор
    БЛАГОДАРЯ ВИ
  • 3 Бавносвяткащия юстас

    1 0 Отговор
    От помия, в голям буркан, при всички положения е доста по добре...!
  • 4 Кирчо Канада

    0 0 Отговор
    Тиквички после Кой взриви северен поток 1 2
  • 5 Кирчо Канада

    0 0 Отговор
    Бегай в американското посолство да ти кажат какво да напишеш
  • 6 Рецепта на деня

    0 0 Отговор
    Тиква американска с български подправки! Много вкусно