Необходими продукти:
- тиквички - 3 средно големи
- яйца - 2
- брашно - 2 с.л., може и галета
- сирене - 150 г.
- копър - 1/2 връзка пресен
- сол - на вкус
- черен пипер - по желание
- кашкавал - 1 шепа настърган, за поръсване
- олио - за намазване
Начин на приготвяне:
Обелете тиквичките и ги настържете на едро ренде. Разбийте яйцата с брашното, добавете натрошеното сирене, тиквичките, както и ситно нарязания копър, солта и черен пипер.
Цялата смес сипете в тавичка, подмазнена и поръсена с малко брашно.
Изпечете киша на 180-200 градуса до порозовяване. След това поръсете с кашкавал и върнете във фурната за още 5-6 минути.
Поднесете гозбата топла или студена, пише trafficnews.bg.
Поставете оценка:
Оценка 4.7 от 3 гласа.
Напиши коментар:
КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА
1 хаберих
10:12 30.09.2022
2 ГРАД КОЗЛОДУЙ
10:27 30.09.2022
3 Бавносвяткащия юстас
12:49 30.09.2022
4 Кирчо Канада
23:53 30.09.2022
5 Кирчо Канада
23:57 30.09.2022
6 Рецепта на деня
00:00 01.10.2022