Last news in Fakti

2 Октомври, 2022 09:37 1 485 5

Лунна диета през октомври

  • лунна диета-
  • октомври

Лунната диета ни помага да елиминираме заедно с част от излишните течности и много токсини

Лунна диета през октомври - 1
Снимкa: Shutterstock

Месец октомври вече е тук, а ние нетърпеливо поглеждаме към календара, за да си запишем фазите на Луната за лунната диета. Нашето тяло се нуждае от детокс през цялата година. Натрупването на токсини в резултат на околната среда, стрес, нездравословно хранене, води до редица неразположения, възпаления в тялото, наличие на умора и т. н.

От друга страна, лунната диета ни помага да елиминираме заедно с част от излишните течности и много токсини. Тя може да бъде едно чудесно начало на един по-здравословен начин на хранене, пише struma.bg. Всяка част от диетата трае 24 часа от началото на лунната фаза, през които се консумират само вода, пресни плодови и зеленчукови сокове, билкови чайове. Подсладители, мед, млечни храни и всякакви други, алкохол не се разрешават. В някои случаи, ако усетите слабост може да хапнете по-захарен плод, а ако диетата ви кара да се чувствате замаяни, най-добре е да я прекратите.

Когато тялото се прочиства от токсини и излишни течности е възможно да усетим главоболие, да ходим по-често по малка нужда. След като съответната лунна фаза приключи, продължаваме да се храним със сокове, малко кисело мляко, варен картоф. Постепенно, без да има обилно хранене в дните след лунната фаза добавяме в дневното си меню, риба, по-леки меса, бульони.

Така намаляваме риска от стомашни проблеми и се чувстваме енергични, мотивирани да намалим до минимум консумацията на захарни изделия, лакомства, колбаси.

Ето и фазите на Луната за лунната диета през октомври:

3.10.2022 г. – 03:26 часа – първа четвърт;
9.10.2022 г. – 23:41 часа – пълнолуние;
17.10.2022 г. – 20:03 часа – последна четвърт;
25.10.2022 г. – 13:20 часа – новолуние.


Поставете оценка:
Оценка 3 от 2 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Лунна диета

    0 0 Отговор
    е тази при която ядеш всичко освен луната.
  • 2 друга тема

    0 0 Отговор
    Месец октомври вече е тук,яжте белен лук!

    Коментиран от #4

  • 3 тралала

    0 0 Отговор
    Да й ядеш на луната път ката.
  • 4 Караманска

    0 1 Отговор

    До коментар #2 от "друга тема":

    Ето ти дилема на твоята тема. Лукът си е зеленчук🤔
  • 5 Kaka пена казваше:

    1 0 Отговор
    Глупости на търкалета!