Last news in Fakti

7 Октомври, 2022 13:15 881 0

Продадоха на търг вещи на Джеймс Бонд за 7,68 млн. евро

  • джеймс бонд-
  • вещи-
  • продадени на търг-
  • благотворителност

Сред тях е реплика на автомобила Aston Martin, използван за каскади

Продадоха на търг вещи на Джеймс Бонд за 7,68 млн. евро - 1
Снимка: БГНЕС

Вещите на легендарния шпионин Джеймс Бонд се продадоха за 7,68 млн. евро, предадоха АФП и ДПА. Сред тях е реплика на автомобила Aston Martin, използван за каскади. Всички събрани средства са за благотворителни цели, пише БТА.

Търгът, организиран от аукционната къща „Кристис“, завърши в сряда. Сумата от продажбите надхвърли предходни продажби на предмети, свързани с легендарния кино шпионин.

Общо 61 предмета, предоставени от компанията, продуцираща филмите за Бонд - „ЕОН Продъкшънс“, бяха продадени на аукциона в чест на 60-годишнината от първата поява на героя на големия екран.

Средствата от търга ще бъдат насочени към 45 благотворителни организации, сред които фондацията на британския принц Чарлз, преди да стане крал, на Червения кръст, УНИЦЕФ и др.

Репликата на автомобила "Астън Мартин", използван за каскадите във филма „Смъртта може да почака“, беше продадена за 3,35 млн. евро. Копие на сценария на филма „Казино Роял“, подписано от продуцентите, беше продадено за над 78 хиляди евро. Менюто от филма „Операция „Мълния“ от 1965 г. беше продадено за 68 959 евро.

Този невероятен резултат показва какво голямо значение има за публиката образът на Джеймс Бонд, каза Ейдриън Хюм-Сейър, директор на „Кристис“.

Сред вещите на аукциона бяха костюми на Джеймс Бонд, часовници, автомобили, филмови плакати, сувенири, яйце на „Сваровски“, романите на Иън Флеминг и др. Регистрираните участници в търговете бяха от 28 различни държави.

Графът на Сноудън, почетен председател на „Кристис“ за Европа, Близкия изток и Африка, каза, че за аукционната къща е чест да бъде част от отбелязването на годишнината на Джеймс Бонд и с действията си да помогне на много хора посредством събраните за благотворителност средства.


Поставете оценка:
Оценка 2 от 4 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА