Last news in Fakti

10 Октомври, 2022 22:30 7 810 12

6 предупредителни знака, че половинката ви е психопат

  • признак-
  • половинка-
  • партньор-
  • психопат

Леки психични разстройства могат да бъдат открити при почти всеки човек

6 предупредителни знака, че половинката ви е психопат - 1
Снимкa: Shutterstock

На практика няма хора с пълен набор от признаци на психопатия, но ако любимият ви човек показва поне няколко от тях, ще ви бъде много трудно да живеете с него. Проверете половинката си, преди да пренесете връзката си на следващото ниво.

Леки психични разстройства могат да бъдат открити при почти всеки човек. Няма напълно здрави хора – нито физически, нито емоционално. Единственият въпрос е доколко човек се различава от основната маса.

Мании

Например, манията за чистота или прекомерно силно желание за ред и спазване на някои житейски правила. Всичко това не е достатъчен знак, за да се счита човек за неподходящ за създаване на връзка, но ако има други признаци, това не бива да се подминава с лека ръка.

Той ви използва

Психопатът често е отличен манипулатор. Интересен факт е, че манипулира хората без угризения. Ако ви е наранил, след това се е извинил, отново ви е наранил и така нататък няколко пъти, тогава не е нужно да ходите на врачка - наистина си имате работа с проблемен човек с напълно отсъстваща емпатия.

Той не поема отговорност

Всичко, което може да се прехвърли върху други хора, той го делегира. Много обича да изглежда безпомощен и постоянно се преструва, че просто не може без помощта на другите. Не се хващайте на тази стръв.

Има твърде високо мнение за себе си

Прекалено завишената самооценка също е показател за психопатия. Това е много важно да се вземе предвид при намиране на сродна душа, защото дори частичните психопати са много харизматични и очарователни хора. От друга страна, стигат до абсурд, така че е просто нереалистично да се общува с такъв човек.

Има много връзки

Не партньори, а връзки. Частичните или пълните психопати често са женени 3 или повече пъти. За тях връзките са игра и извинение за забавление на егото им, а не начин за сближаване.

Психопатите живеят тук и сега

Те не мислят какво ще се случи утре. Те са целеустремени, но само в местно поставени цели и задачи. Не могат да ви кажат какво ще правят тази седмица, камо ли планове след месец. Никога не довеждат нещата докрай и са изключително неспокойни. Плановете им често се променят, както и настроението.

Бъдете внимателни в общуването с такива хора, защото ако не се абстрахирате от тясна комуникация с тях, това може да ви навлече депресия. Подобни връзки или приятелства са разрушителни и изключително трудно изпитание за вашата психика.

Автор: Лора Костова, happy-woman.bg


Поставете оценка:
Оценка 3.6 от 28 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Пич

    14 4 Отговор
    Ако е бял хетеросексуален мъж , направо е психопат ! Няма нужда да отговаря на гореописаните признаци !
  • 2 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 3 Има един световно известен психопат

    8 13 Отговор
    Путлер.
  • 4 Зевзека

    18 0 Отговор
    Открих в това описание половината Народно събрание. И няколко лидера.... ;-)))
  • 5 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 6 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 7 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 8 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 9 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 10 Кварталната певица

    2 2 Отговор
    От утре няма всичко да забравя, защото ти ме така нахапа. От рани заболяли, още снощи заздравяли по кожи. Мъката си ходиииии. Не и не и не, глупачката, наивната умря за в този час. Ето я - силната, градивната, хапливата змия. Бурен в окото ви да падне, заслепяли, ослепяли като диви кокошки мокри
    .
  • 11 Чахалова

    2 0 Отговор
    Търся си чехъл....
  • 12 Анджело

    4 0 Отговор
    Има повече психоПатки