Необходими продукти:
- 2 супени лъжици олио
- 500 г телешко филе на ивици
- 1 и ½ чаши броколи на розички
- 1 червена чушка, нарязана на ивици
- 2 моркова, тънко нарязани
- 1 стрък пресен лук, ситно нарязан
- 1 чаена лъжица пресован чесън
- 2 супени лъжици соев сос
- 2 супени лъжици сусамово семе
Начин на приготвяне:
Загрейте олиото в дълбок тиган на средна към висока температура. Запържете телешкото, докато покафенее за 3-4 минути. Извадете го от тигана настрана. В същия тиган сложете броколите, чушката, моркова, лука и чесъна. Разбърквайте, докато омекнат за 2-3 минути, пише flagman.bg.
Върнете телешкото обратно в тигана. Овкусете със соевия сос и сусама. Разбъркайте много добре. Гответе всичко за още 3-4 минути с разбъркване.
Поставете оценка:
Оценка 5 от 4 гласа.
Напиши коментар:
КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА
1 Шеф Кошев
Коментиран от #3, #4
10:20 15.10.2022
2 На снимката
10:25 15.10.2022
3 Прав си!
До коментар #1 от "Шеф Кошев":
Последен път кат купих там от един голям пазар,цената му беше почти двойна на тва,дет го каза и по цвят,по свежест си личеше,че е нещо необикновено.Другито,дет сме свикнали така да му казваме е говеждо,а мазнините на говеждото месо се разграждат почти по същи начин като на свинското месо така,че струва ли си да го купуваме,освен в готовата кайма?10:45 15.10.2022
4 Румен Решетников
До коментар #1 от "Шеф Кошев":
Така е. По времето на НРБ си ядяхме на корем телешко внос от СССР... 😂17:08 15.10.2022
5 Този коментар е премахнат от модератор.