15 Октомври, 2022 10:05 3 456 5

Рецепта на деня: Телешко на тиган

  • телешко месо-
  • на тиган-
  • зеленчуци-
  • какво да сготвя

Със зеленчуци

Рецепта на деня: Телешко на тиган - 1
Снимкa: Shutterstock

Необходими продукти:

  • 2 супени лъжици олио
  • 500 г телешко филе на ивици
  • 1 и ½ чаши броколи на розички
  • 1 червена чушка, нарязана на ивици
  • 2 моркова, тънко нарязани
  • 1 стрък пресен лук, ситно нарязан
  • 1 чаена лъжица пресован чесън
  • 2 супени лъжици соев сос
  • 2 супени лъжици сусамово семе

Начин на приготвяне:

Загрейте олиото в дълбок тиган на средна към висока температура. Запържете телешкото, докато покафенее за 3-4 минути. Извадете го от тигана настрана. В същия тиган сложете броколите, чушката, моркова, лука и чесъна. Разбърквайте, докато омекнат за 2-3 минути, пише flagman.bg.

Върнете телешкото обратно в тигана. Овкусете със соевия сос и сусама. Разбъркайте много добре. Гответе всичко за още 3-4 минути с разбъркване.


Поставете оценка:
Оценка 5 от 4 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Шеф Кошев

    6 3 Отговор
    Телешко? Вие скоро виждали ли сте телешко? Бизонското от времената на покоряване, на Америка се продава поне 30 лева за килограм. Много подходяща рецепта!

    Коментиран от #3, #4

  • 2 На снимката

    5 2 Отговор
    са млади телешки ребра , чието месце е много крехко и става за приготвене на тиган , но не и филето , което няма никаква мазнина , както е в рецептата !
  • 3 Прав си!

    2 2 Отговор

    До коментар #1 от "Шеф Кошев":

    Последен път кат купих там от един голям пазар,цената му беше почти двойна на тва,дет го каза и по цвят,по свежест си личеше,че е нещо необикновено.Другито,дет сме свикнали така да му казваме е говеждо,а мазнините на говеждото месо се разграждат почти по същи начин като на свинското месо така,че струва ли си да го купуваме,освен в готовата кайма?
  • 4 Румен Решетников

    0 1 Отговор

    До коментар #1 от "Шеф Кошев":

    Така е. По времето на НРБ си ядяхме на корем телешко внос от СССР... 😂
  • 5 Този коментар е премахнат от модератор.