Last news in Fakti

19 Октомври, 2022 18:45 968 2

Чарлз III се срещна с украински бежанци (СНИМКИ+ВИДЕО)

  • крал чарлз трети-
  • украински бежанци-
  • визита-
  • шотландия

Това се случи по време на визитата му в Шотландия

Чарлз III се срещна с украински бежанци (СНИМКИ+ВИДЕО) - 1
Снимка: БГНЕС

Кралят на Великобритания Чарлз III се срещна със семействата на бежанци от Украйна, Афганистан и Сирия, които живеят в шотландския град Абърдийн. Градът е приел около 1000 украински бежанци, но може да приеме и повече, предаде ВВС.

На специален прием в градския съвет кралят изслуша личните разкази на семействата за тяхната евакуация, пристигането им в Абърдийн и някои от проблемите, пред които са изправени.

34-годишната жителка на Киев Ирина Скворцова нарече срещата с Краля "огромна чест". Скворцова е работила в туристическия бранш в Киев, но в момента работи в център за временно настаняване на бежанци, който им осигурява жилища при спешни случаи.

"Бих искала да се посветя на това да помагам, защото мога да допринеса. Може би моите умения от предишна работа и опит могат да бъдат полезни. Искам да направя нещо добро", каза тя.

Коронацията на Чарлз III ще се състои на 6 май 2023 г.


Поставете оценка:
Оценка 1 от 7 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Бокачо

    7 1 Отговор
    А като беше в България,преди да се срещне с кмета,отиде в сиганската ма.ала.
  • 2 мобилизация

    5 0 Отговор
    Като гледам има доста мъже в мобилизационна възраст. Напишете статия колко от 10 милиона украински бежанци са избягали мобилизацията.