20 Октомври, 2022 22:30 3 614 14

Как се отразява самотата на тялото и ума на жените

  • самота-
  • жени

Какво се случва с една жена, когато й липсва комуникация и любов

Как се отразява самотата на тялото и ума на жените - 1
Снимкa: Shutterstock

Самотата не е само психологически проблем. Оказва се, че това състояние на духа може да повлияе на тялото и навиците ѝ. Експертите описаха подробно какво се случва с една жена, когато ѝ липсва комуникация и любов.

Много жени не могат да променят отношението си към такова състояние, но психолози и учени са сигурни, че самотата не трябва да ни плаши. В това няма нищо лошо от еволюционна гледна точка, въпреки че обикновено се измъчваме, когато сме сами. Ето до какво се свеждат нещата.

Постоянно желание за ядене

Всеизвестен факт е повишеното чувство на глад. Когато жената (а и мъжът също) страда, тялото започва да отделя хормони на глада. В резултат на това телесното тегло се увеличава, увереността и самолюбието намаляват.

Силно желание за пазаруване

Това вече се случва по-често при жените, отколкото при мъжете. Нежният пол предпочита не само да „изяжда“ самотата, но и да се бори с нея с приятните емоции от шопинга. Единственият проблем е, че удоволствието от придобитите неща бързо изчезва. Това води до факта, че много самотни жени се пристрастяват към пазаруването, поради което започват и проблемите им с финансите.

Депресия

Дългият и болезнен период на самота често води до депресивно разстройство. В това състояние не искате да правите нищо, сънят се влошава, нищо не ви харесва. Имате тревожни мисли, че самотата е съдба и няма начин да се промени. Всичко това е придружено от състояние на нервно и емоционално напрежение, в резултат на което качеството на живот пада значително, както и настроението. Рано или късно проблемите със съня и здравето се задълбочават.

Липса на желание да се грижите за себе си

Много самотни жени се отказват от себе си, така че външният им вид сериозно се влошава. Когато сте необвързани, трябва да продължите да работите върху себе си, като ходите на фитнес и продължавате да се храните правилно. Мнозина, напротив, спират да се грижат за себе си, което води до още по-големи проблеми в отношенията с мъжете.

Чувството за ненужност

Всичко е заради депресивни мисли и липса на грижи за себе си. Мъжете заобикалят такива жени и приятелките спират да общуват с тях, така че се настанява чувството, че всички хора са им обърнали гръб. Разбира се, това не е така. За да избегнете подобна ситуация, трябва да продължите да живеете и да се забавлявате, защото хората не обичат, когато някой им разваля настроението. В трудни периоди можете да разговаряте с най-близката си приятелка, сестра или майка, но определено не бива да натоварвате всички наоколо с вашите проблеми.

Автор: Лора Костова, happy-woman.bg


Поставете оценка:
Оценка 2.4 от 10 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Караманска

    25 7 Отговор
    Маринова, тая статия е гола вода. Самотата е ЛИЧЕН ИЗБОР докато жената (или мъжа) не реши да прекрати с това положение !

    Коментиран от #5

  • 2 Не е вярно написаното

    10 7 Отговор
    Води до силно желание за разширяване на отворите.

    Коментиран от #3

  • 3 Караманска

    4 1 Отговор

    До коментар #2 от "Не е вярно написаното":

    Казваш "Съединението прави силата"😊 ?!
  • 4 ГРАД КОЗЛОДУЙ

    6 6 Отговор
    САМОТАТА е ОТРОВНА
  • 5 ГРАД КОЗЛОДУЙ

    5 3 Отговор

    До коментар #1 от "Караманска":

    КАРАМАНСКА в ГРЕШКА сте госпожице
    самотата си има ПРИЧИНИ
    МОЛЯ

    Коментиран от #6

  • 6 Караманска

    9 4 Отговор

    До коментар #5 от "ГРАД КОЗЛОДУЙ":

    В никаква грешка не съм, господине. Да, самотата си има причини и именно затова е ЛИЧЕН ИЗБОР.
  • 7 Човека

    6 14 Отговор
    Е социално същество ! Самотата не е естествено състояние и на двата пола ! По скоро , говори за някакво отклонение !

    Коментиран от #8

  • 8 Караманска

    15 0 Отговор

    До коментар #7 от "Човека":

    Аха. И така може да се нарече - отклонение от стадото и стадните принципи. Ще рече, че човекът не ги одобрява в известна степен.

    Коментиран от #9

  • 9 Няма

    8 4 Отговор

    До коментар #8 от "Караманска":

    Значение , дали стадото одобрява ! Мъжът и жената , са две части , от едно цяло ! А когато цялото , не е цяло , наистина не е цяло ! И няма как да е добре !

    Коментиран от #10

  • 10 Караманска

    6 0 Отговор

    До коментар #9 от "Няма":

    👍 Прав сте !

    Коментиран от #11

  • 11 Човека

    10 0 Отговор

    До коментар #10 от "Караманска":

    Трябва да е боец по сърце ! Не трябва да се примирява , че за него няма нищо добро ! И същевременно , не трябва да е жесток и взискателен към отсрещния ! Острият ръб , ще пробие всяка торба ! Не спирайте да мечтаете , и да опитвате ! Но подхождайте с уважение ! Дори тигъра , подхожда към жертвата с уважение !

    Коментиран от #12

  • 12 Караманска

    3 0 Отговор

    До коментар #11 от "Човека":

    Духът на воин го наследих от другия ми баща баретата Индианеца (това беше тяхното приятелство?!?! абе чиста пародия. Причина - обща дъщеря АЗ). Не мечтая, а "чертая в мисли" и се случва, но не мога да преценя във времето кога точно ще се случи.
  • 13 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 14 фгдр

    1 0 Отговор
    Що не напишете как се отразява самотата на мъжете?
    В Бг е пълно със стари ергени или разведени самотници.
    Докога ще дъвчете само жените?