Last news in Fakti

21 Октомври, 2022 08:53 1 329 8

Оправдаха Кевин Спейси по делото за сексуално посегателство

  • кевин спейси-
  • дело-
  • сексуално насилие-
  • оправдан

Обвиненията бяха отправени от актьора Антъни Рап

Оправдаха Кевин Спейси по делото за сексуално посегателство - 1
Снимкa: БГНЕС

Кевин Спейси беше оправдан по делото за сексуално посегателство, което неговият колега - актьорът Антъни Рап, заведе в съд в Ню Йорк, съобщава "Скай нюз". Рап твърдеше, че е станал жертва на сексуален тормоз, датиращ от 80-те години на миналия век, когато е бил на 14 години.

Звездата от сериала "Къща от карти" многократно отричаше обвиненията по време на няколкоседмичния процес в Голямата ябълка.

Рап поиска от съда да му бъде платено обезщетение от 40 милиона долара. Искът е свързан с предполагаема среща между двамата мъже през 1986 г.. Тогава Антъни Рап е 14-годишен обещаващ млад актьор и получава ласкави отзиви за ролята си в театралната пиеса "Скъпоценни синове", а Кевин Спейси е на 26 години и прави пробив на Бродуей с изпълнението си в "Дългият път на деня към нощта".

Рап твърди, че Спейси го е поканил на парти в апартамента си в Манхатън, където се опитал да го съблазни в спалнята, след като другите гости са си тръгнали.

В интервюта и в съдебния иск той посочи, че пияният и олюляващ се Спейси го е понесъл на ръце, "както младоженец носи булка", след което го положил на леглото и се е покатерил върху него. Рап казва, че бързо се е измъкнал и си е тръгнал, след което е мълчал за случилото се три десетилетия, докато кариерите и на двамата актьори са се развивали.

Шестдесет и три годишният Спейси признава, че е забавлявал Рап и неговия приятел Джон Бароуман една вечер през 1986 г., след като са го гледали на Бродуей. Актьорът обаче заяви, че ако е имал романтичен интерес, той е бил насочен към Бароуман, а не към Рап.

Спейси си спомня, че е танцувал с 19-годишния тогава младеж в клуб "Лаймлайт", след което ги е поканил заедно с Рап в апартамента си, за да видят кучето му. В дома му двамата с Бароуман са имали своя "игрив момент" на леглото му.

В показанията си, частично представени пред съда в понеделник, Джон Бароуман свидетелства, че докато двамата със Спейси за кратко са флиртували на леглото, Антъни Рап е бил в тоалетната. "Това беше флирт и игрив момент между двама души, които бяха привлечени един от друг", каза Спейси. "Бях запленен от Джон Бароуман", допълва той.

В понеделник Кевин Спейси свидетелства, че е сигурен, че никога не е бил насаме с Рап, и че твърдението му за случилото се в апартамента не е вярно, съобщава БТА. "Знаех, че няма да имам никакъв сексуален интерес към Антъни Рап или което и да е дете. Това знаех", каза Спейси.


Поставете оценка:
Оценка 3.9 от 7 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Пфуй

    4 11 Отговор
    Егати извратеняка, кой му вярва.
  • 2 неразбрал

    2 2 Отговор
    Ама той посегнал на джендароид ли...Съмнявам се, макар да звучи достоверно, но при толкова хубави жени из Холивуд едва ли.

    Коментиран от #5

  • 3 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 4 Пффф

    4 8 Отговор
    Опит за изнасилване над малолетно момче - ужас. Аман от насилници. Жалко за таланта му, а зад него се крие една пошла личност.
  • 5 6нтщ5ж

    5 0 Отговор

    До коментар #2 от "неразбрал":

    Защо едва ли, той си призна, че е хомо.
  • 6 Срам!!!

    1 2 Отговор
    Още през 2017 Кевин Спейси се извинил за сексуалните си домогвания над 14-годишния тогава Рап.
  • 7 Педи

    3 1 Отговор
    Той Спейси не беше ли сложил ръка на бедрото на наш топмодел и Мистър Свят България 2009 Мартин Мартинов?
  • 8 Пучо Капучо

    3 0 Отговор
    Голем артист, ама сбъркан...много сбъркан.