Last news in Fakti

25 Октомври, 2022 13:57 8 888 8

Женските фрази, които мъжете обичат да чуват

  • жени-
  • мъже-
  • фрази-
  • думи-
  • похвала-
  • обич-
  • любов-
  • връзка-
  • комуникация

Жените са тези, които най-често получават комплименти, но нека не забравяме, че хубавите думи радват и мъжкото ухо

Женските фрази, които мъжете обичат да чуват - 1
Снимка: Shutterstock

Всички знаем, че жените са тези, които обичат да „чуват” любовта, че имат нужда от много повече внимание и комплименти, отколкото представителите на силния пол.

Някои дами дори са толкова увлечени по това да са в постоянно очакване на мила дума от партньора си, че напълно забравят, че мъжът до тях също е човешко същество и като такъв, той също има нужда от засвидетелстване на любовта ви към него. И колкото и да е хубаво повече да действаме пред това да говорим, оказва се, че приказките не са никак излишни не само за женските, а и за мъжките уши, пише trafficnews.bg.

Знаете ли, кои думи всъщност галят ушите на мъжа до вас? Способни ли сте да му напомняте достатъчно често колко много означава за вас, без да се чувствате така, сякаш правите нещо по задължение?

Ето ги и тях - думите, които мъжете обичат, точно толкова, колкото и вие:

Да започнем от онова, което всеки търси, а малцина осъзнават, че имат - щастието. Нима има нещо по-хубаво от това да кажеш на любимия си мъж:

“Щастлива съм с теб” .

Това са най-желаните думи, които и всяка дама би искала да чуе от човека до себе си. Да знаеш, че партньорът ти се чувства спокоен и сигурен, че с удоволствие ляга вечер на дивана и се отпуска блажено в прегръдките ти, това е истинско щастие. И то трябва да бъде споделяно...с думи.

Изследване доказва, че мъжете с чувство за хумор демонстрират, че по-лесно се справят с трудностите в живота. От тук пък следва това, че тези мъже се възприемат от жените като по-подходящи бъдещи партньори, поради оптимизма им и желанието да създават ведра обстановка.

Затова “Знаеш как да ме разсмееш” е един от изразите, които не бива да пренебрегвате. Той е нещо като синоним на „щастлива съм с теб”. Препоръчително е да използвате и двата израза, разбира се. Какво би оправило настроението ви на мига? Нима не е този, който ще ви разкаже забавна случка или ще ви сподели някой смешен виц?

И дори вашият партньор да не го прави особено често, подсещайте го и му благодарете, когато успява да ви разсмее с глас.

Да си призная честно, често ми е много сложно с бурканите у дома или по-скоро с отварянето им. Нима и вие не се сблъсквате с подобни проблеми? Ами чисто мъжките дейности като оправяне на вратичка на шкаф или пренасяне на тежка мебел?

“Без теб нямаше да се справя” - какви по-уместни думи от тези за изразяване на признателност и доказване на значимостта на мъжа до вас? Никога не забравяйте да благодарите за помощта. Не се дръжте така, сякаш мъжът до вас е длъжен да свърши нещо, без да получи и една хубава дума в замяна.

Благодаря е прекрасна дума, но ако допълните и „без теб нямаше да се справя”, ще погалите ушите му много повече. Когато харесвате нещо, което прави или е направил половинката ви, просто го кажете.

Наскоро, един познат ми каза „аз и направих вечеря, постарах се достатъчно, търсих разни рецепти, исках да я изненадам, а в замяна получих „не е лоша вечерята” и се почувствах някак глупаво.”

Аз пък от своя страна винаги съм се чудела защо, когато наистина обичаш някого, не можеш да си една идея по-мил и вместо „не е лошо”, да кажеш „хубаво е”, вместо „добре е” да кажеш „страхотно е”.

“Справи се отлично” е похвала, която е колкото успешна при децата, толкова и при мъжете. Не, че при нас жените също не предизвиква усмивка. И това не е лицемерие или лъжа, а любов - желание да накараш човека до теб да се почувства удовлетворен, да знае, че е направил нещо хубаво за теб. Затова предпочитайте думата „отлично” и производните и, не само в кухнята. Мъжете имат нужда да вярват в себе си. Утвърждавайте вярата им.

Мъжете също обичат с ушите си, колкото и понякога да се правят, че тези неща не ги вълнуват. Просто не пропускайте да отбележите хубавите неща, които виждате.

“С тази риза изглеждаш страхотно!” Не очаквайте мъжа до вас да ви прави комплименти, ако вие дори не забелязвате новия му суитшърт или резултатът от сутрешния му джогинг.

А понякога, дори да не са нещо особено, намекнете за тях, за да покажете, че са ви направили впечатление. Вниманието, което си обръщаме е ключов фактор, за да не преобърнем връзката си с краката нагоре.

Има и един въпрос, който не бива да забравяте да употребявате и той е “какво мислиш ти по темата?”

Ако не се допитвате до партньора си за нещата, които правите и за плановете, които имате, вие го превръщате в някой, който просто е там- до вас- за да не ви е скучно, за да не сте самотни, за да сте сексуално удовлетворени, но не и защото искате да бъдете едно цяло с този човек.

Ако не се интересувате от мнението на мъжа до вас, как ще му докажете, че се интересувате от него изобщо? Когато трябва да сготвим нещо вкусно и здравословно на детето, ние търсим съвет от други майки, питаме...

Взаимоотношенията в една двойка се крепят на любовта и възможността да общуваме пълноценно. Затова е логично чрез общуването помежду ни да успяваме да си казваме много повече положителни неща, отколкото да се критикуваме и караме.

Колкото по-добър, възпитан и мил си с някого, толкова по-сигурно е, че ще получиш същото в замяна. Просто се фокусирайте върху положителните качества, заради които цените вашата половинка. И му ги казвайте по-често. Резултатът е гарантиран.

А, и никога не забравяйте най-важното - „обичам те” обединява всички изрази в един!


Поставете оценка:
Оценка 3.9 от 19 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 2 🇧🇬 Б А Й Х @ Й ‼️

    9 0 Отговор
    Фразата , която докарва гордост и гняв на всеки съпруг :
    " В целия блок няма мъж с по-голям от твоя!"
  • 3 🇧🇬 Б А Й Х @ Й ‼️

    8 1 Отговор
    Глипости на квадрат:
    Любовта на мъжа минава през стомаха !-
    Тогава всички щяха да се женят за лелките от стола ❗
  • 4 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 5 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 6 трясъ

    0 0 Отговор
    “Да си сменя ли размера на тампоните,какво мислиш ти по темата?”-сигурно ще остави мъжа ви с пръст в устата и учуден поглед. Врътнете си дупето и се ухилете,като отидете да си направите прическа.
  • 7 Да го лапам ли?

    2 1 Отговор
    Тоя е от най любимите въпроси на мъжете ама сте го пропуснали.
  • 8 танкист

    0 0 Отговор
    “С тази риза изглеждаш страхотно!” А ТИ,СКЪПА БЕЗ РИЗА И С ТЕЗИ ГРИМ И ПАРФЮМ ИЗГЛЕЖДАШ СТРАХОТНО!