Last news in Fakti

9 Ноември, 2022 14:49 1 894 9

Кит загина на плаж във Франция (ВИДЕО)

  • кит-
  • франция-
  • загинал-
  • заседнал-
  • спасители

Той е от вида "арктически клюнен"

Кит загина на плаж във Франция (ВИДЕО) - 1
Снимка; Shutterstock

Спасители не успяха да спасят арктически клюнен кит, намерен заседнал на плажовете на Северна Франция. Дългият почти 7,5 метра бозайник беше открит все още жив от хора, които се разхождаха по плажовете на Сангат, близо до Кале, в понеделник сутринта, предаде NOVA.

„Докато се провеждаха спасителните операции, дойде приливът и вълните го върнаха обратно в морето, но за съжаление изглежда, че е мъртъв“ каза Джеръм Гресие, член на неправителствена организация за животни, заседнали на плажа. Гресие каза, че този вид китовете са много редки и почти не се срещат в тази част на страната.

Инцидентът от понеделник идва, след като гърбат кит беше открит заседнал близо до Кале през февруари и след като няколко морски животни бяха открити заседнали по река Сена тази година.


Поставете оценка:
Оценка 3 от 4 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Нов

    3 1 Отговор
    Доплувал е до Кале да нахрани лагера "джун глата" пълен с африканци и азиатци точещи ли ги да пресекат ла манша и да отидат да цоцат и да си търсят бели партньорки в UK. Сега да го дръпнат пак на плажа и да почва барбекюто денонощно. Има месо за поне 3 месеца.

    Коментиран от #2

  • 2 Соваж бейби

    1 1 Отговор

    До коментар #1 от "Нов":

    Те си падат по барбекю с таралежи съм чувала ,ама и на този Кит няма да му простят със сигурност ще бъде изяден.Китаеца пък смятай колко суши ще направи за ресторанта си ,после с печалбата 2 месеца почивка на слънчев остров.
  • 3 Госあ

    0 1 Отговор
    Китове ядат японците и норвежците, но трябва да са много добре приготвени, иначе не стават. Суши от тях не се прави, суши се прави само от няколко вида риба. Паламуда също става, щото е като туната. Иначе, тия лешпери освен да плямпат успели ли са нещо да спасят ? Смешници. По добре да ги ядат, отколкото да ги евтаназират и хвърлят. Или предпочитат само жаби и охлюви ? М ?

    Коментиран от #4

  • 4 Соваж бейби

    1 0 Отговор

    До коментар #3 от "Госあ":

    Не разбирам защо е това клише на франсето с охлюва в България ,след като не са всички маниаци на тях?Иначе охлювите приготвени в масло, чесън и песто, са много вкусни. Само аз изяждам 3 тарелки с по 12 охлюва и пак не ми стигат по някога.Охлювите се отглеждат в ферми, за да бъдат подготвени за готвене, охлювите се хранят само с царевично брашно в продължение на няколко дни, за да изхвърлят всичко друго, което може да са яли...По скоро манията им са стриди с лимон и гъши дроб особено по празници и най вече телешкото .Мразя суши гадно ми е но пък китайска и виетнамска кухня много обичам без суши .

    Коментиран от #5

  • 5 Госあ

    0 0 Отговор

    До коментар #4 от "Соваж бейби":

    Сушито е японска кухня. И си е много хубава. Но истинско суши може да се яде само в Япония. Където ребата е докарана сутринта и се изяжда най късно вечерта. Иначе и аз обичам охлюви ;) Жаби - не :))) Което не отменя факта, че французите много се излагат със зелените си акции. Наскоро от Чили дадоха пример как се спасяват морски бозайници.

    Коментиран от #6

  • 6 Соваж бейби

    0 0 Отговор

    До коментар #5 от "Госあ":

    Знаят ама се правят на улави .Има много аквариуми за посетители в Франция .Всяка година ходим нещо като традиция за децата ,вече по малкия ,голямата не се вълнува от такива неща,в гр.Ла Рошел от Атлантическия океан, до Карибите, от Индийския океан и разбира се и Средиземно море обитатели,корали ,медузи ,морски кончета.., тази обиколка ще ви спре дъха и оставате без думи ,както и терариум има вътре ,тропически лиани....Ама това нещо не е безплатно а героите рибите в случая не падат от небето ? От сушито ме е страх защото е сурово и има много смъртни случаи с заразена риба и не кусвам ,няма термична обработка.Ако не го знаех можеше и да съм му фенка.

    Коментиран от #7, #8

  • 7 Госあ

    0 0 Отговор

    До коментар #6 от "Соваж бейби":

    Сушито в Европа е от риба от консерва, не се притеснявай хахахаха Иначе, от истинско суши никой не е умрял ;)
  • 8 Госあ

    1 2 Отговор

    До коментар #6 от "Соваж бейби":

    Всичко е за пари и показност. Истинските природозащитници са в Африка с автомати да пазят животните от западните бракониери.

    Коментиран от #9

  • 9 Соваж бейби

    0 0 Отговор

    До коментар #8 от "Госあ":

    И там има продажници за пари ,клуб Милионер имат странни забавления !Преди няколко години един филм по истинска история не знам дали го знаете и дали е излъчен в България, - Mia et le lion blanc
    .Много е тъжен но има прекрасен край .