Last news in Fakti

16 Ноември, 2022 10:45 2 744 11

Съпругата на губернатора на Калифорния обвини Харви Уайнстийн в изнасилване

  • губернаторът на калифорния-
  • съпруга-
  • дженифър нюсъм-
  • харви уайнстийн-
  • обвинения-
  • изнасилване

По думите й, тя е била изнасилена от бившия филмов продуцент Уайнстийн през 2005 г., когато се е опитвала да гради кариера на актриса

Съпругата на губернатора на Калифорния обвини Харви Уайнстийн в изнасилване - 1
Снимка: БГНЕС

Дженифър Сибъл Нюсъм, съпруга на губернатора на Калифорния, обвини Харви Уайнстийн в изнасилване, предадоха АП и Ройтерс, цитирани от БТА. Тя е режисьор на документални филми.

Жената Нюсъм свидетелства в понеделник. По думите ѝ, тя е била изнасилена от бившия филмов продуцент Уайнстийн през 2005 г. По това време се е опитвала да гради кариера на актриса и продуцент.

Нюсъм разказа пред съда в Лос Анджелис, че е срещнала Харви Уайнстийн по време на филмовия фестивал в Торонто. 31-годишната по това време Нюсъм е играла роли в киното и телевизията.

Седмици след запознанството им Уайнстийн я е поканил на среща в хотел „Пенинсула“ в Бевърли хилс, Калифорния. Нюсъм смятала, че става въпрос за бизнес среща. Пред съда тя каза, че била изненадана от факта, че трябва да се срещне с един от най-влиятелните холивудски продуценти в хотелски апартамент.

Когато Нюсъм отишла на срещата, Уайнстийн не бил заинтересован от обсъждането на нейните филмови проекти. Той отишъл в банята, извикал Нюсъм и след това упражнил сексуално насилие върху нея. „Бях уплашена. Не бях отишла за това“, каза през сълзи тя в съда в понеделник.

Дженифър Сибъл Нюсъм свидетелства, че Уайнстийн я е изнасилил.

В момента бившият филмов продуцент излежава 23-годишна присъда за сексуални престъпления в Ню Йорк. Той стана лице на кампанията #Аз също преди пет години. Сега Харви Уайнстийн трябва да отговаря пред съда в Лос Анджелис по 11 обвинения за изнасилване и сексуално нападение. Бившият продуцент пледира, че е невинен. Адвокатите му казаха, че сексуалните отношения са били доброволни и са част от „кастинг културата" в Холивуд.

Дженифър Сибъл Нюсъм е една от 4-те жени, чиито обвинения станаха основание за делото в Лос Анджелис.

По времето на изнасилването Сибъл Нюсъм все още не се е познавала със съпруга си Гавин Нюсъм, понастоящем губернатор на щата Калифорния. Той не е знаел какво се е случило на съпругата му до периода на публичните обвинения срещу Уайнстийн.

Адвокатът на Уайнстийн Марк Уърксман попита Сибъл Нюсъм защо съпругът ѝ е приел дарение за кампанията си от Уайнстийн. Филмовата режисьорка отговори, че Гавин Нюсъм е върнал парите, дарени от Уайнстийн, след като е разбрал за изнасилването.


Поставете оценка:
Оценка 3.7 от 6 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 провинциалист

    28 1 Отговор
    Научих нещо ново - „кастинг културата" в Холивуд...
  • 2 уaйтнoйз

    7 0 Отговор
    о времена о нрави... ма не е прав да връща парите хаха
  • 3 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 4 Аритметика

    28 3 Отговор
    Тая ще си спомни и че е изнасилена от Ташунко Сапа. Просто и трябва малко масаж на банковата сметка.
  • 5 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 6 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 7 Перо

    12 0 Отговор
    Много добре е казано,че това е “част от кастинг културата в Холивуд”,бих добавил и в БГ. Винаги активната страна е била актрисата,в борбата и за роля! Поредният случай,повдигнат след десетилетия за забелязване на бабичките!
  • 8 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 9 Павел пенев

    4 1 Отговор
    Всички изнасилвачи в САЩ са американски евреи и холивудски звезди.
  • 10 Майтапи

    6 0 Отговор
    Загубила девствеността си в банята от гнусния ев...н.Не сподели само,че е била обърната и на задна.За радост на губернатора.
  • 11 Фую

    7 0 Отговор
    Абе много добре са знаели за какво ги вика в апартамента си,кво се праят.Благодарение на него са станали известни и са се оженили за губернатори и милионери и са избягали от мизерията.Няма ненаказано добро