Last news in Fakti

31 Юли, 2013 12:31 1 106 0

Над 20 000 фена на "Star Wars" на среща в Германия

  • междузвездни войни-
  • star wars-
  • фена-
  • германия

Миналият уикенд над 20 000 почитатели от цял свят се събраха в град Есен, Германия, на фен  събитие, посветено на най-популярната космическа сага в историята на киното -  „Междузвездни войни“.

По време на двудневния фестивал феновете се срещнаха с някои от любимите си актьори, имаха изключителна възможност да вземат автографи от някои от митичните създатели на сагата и научиха първи новините за „една галактика далече, много далече...“.

Президентът на „Лукасфилм“ и продуцент на  „Междузвездни войни: Епизод VII” Катлийн Кенеди обяви завръщането на легендарния композитор Джон Уилямс в екипа на космическата сага, с което предизвика вълна от радостни възгласи сред феновете в залата.

Талантливият композитор е автор на музиката към всички шест филма за  „Междузвездни войни“. Неговите композиции за симфоничен оркестър са сред най-познатите и обичани музикални теми в киното.

От класическата „Основна тема”, представена в „Междузвездни войни: Епизод IV Нова надежда“ и зловещият „Марш на Империята“ в „Междузвездни войни: Епизод V Империята отвръща на удара“ до вълнуващата, динамична „Дуелът на съдбата“ от предисторията на трилогията, музиката на Уилямс не спира да завладява новите поколения киномани.

„Очаквам с нетърпение да се завърна в „една галактика далече, много далече...“, но в същото време имам чувството, че никога не съм я напускал“, заяви Уилямс чрез предварително записано видео по време на събитието в събота.

„Щастлив съм, че продължавам да съм част от сагата „Междузвездни войни“ и от удоволствието по време на пътешествието, което ни очаква.“

Друга голяма новина, която бе съобщена в Есен по време на интервютата, водени от легендарния актьор Уоруик Дейвис, е излизането на нов анимационнен сериал Star Wars Rebel, който ще бъде излъчван по Disney XD от есента на 2014 г. Изпълнителният продуцент Дейв Филони поведе феновете в залата на пътешествие през процеса на създаване на предстоящите серии, разкривайки анимационни решения, силно повлияни от оригиналната визуална концеприця на „Междузвездни войни“ на Ралф МакКуoри.
В самият край на двудневния фестивал посветен на  „Междузвездни войни“, представители на „Лукасфилм“ зарадваха дългогодишни фенове на оригиналната трилогия, млади почитатели, запалени от новите епизоди на „Междузвездни войни“, геймъри, читатели, създатели на костюми, артисти, колекционери и обикновени посетители с още една очаквана от всички новина, обявявайки мястото и  дните на следващата им среща.

От 16 до 18 април 2015 г. в Анхейм, Калифорния, феновете на сагата ще се срещнат отново, за да обменят спомени или да завържат нови запознанства, обединени от страстта и интереса си към постоянно разрастващата се вселена на „Междузвездни войни“.  Несъмнено за много от тях остава надеждата, че основната атракция през пролетта на 2015 г. ще бъде присъствието на актьорите от „Междузвездни войни: Епизод VII”, чиято кинопремиера е планирана за същата година.

Двудневните фен фестивали Star Wars Celebrations са организирани от „Лукасфилм“ и продуцентът на поп-културни събития ReedPOP, с идеята да обединяват феновете на  „Междузвездни войни“ на различни места по света.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА