Last news in Fakti

19 Ноември, 2022 08:36 13 360 29

Пореден тежък удар за Мегз от НАП

  • мегз-
  • нап-
  • данъци-
  • миглена каканашева

В България името ѝ изскача само в списъци на НАП и съдебни решения

Дизайнерката Миглена Каканашева - Мегз изглежда окончателно приключи бизнеса си в България, след като пловдивският Окръжен съд обяви в несъстоятелност и последната останала фирма на нейно име - "Мегз-1".

Справка в търговския регистър показва, че това всъщност е първата фирма на дизайнерката и последната останала активна от общи 48 на нейно име. Името на Миглена Каканашева се свързва с участие в още дружество, но тя вече не е собственик на капитал в тях. Всичките останали фирми освен майчиното "Мегз-1" са били заличени на 29 май 2021 година, уточнява Ttrafficnews.

Оттогава, вече година и половина Мегз живее в Дубай, а в България името ѝ изскача само в списъци на НАП и съдебни решения. Още в разгара на лятото излезе на яве, че дизайнерката има над 600 хиляди лева укрити данъци именно на фирмата "Мегз-1". Това стана ясно, след като на втора инстанция Административният съд в Пловдив потвърди ревизионния акт, съставен от инспектори на НАП.

В последните години, дизайнерката е регистрирала почти 50 дружества с името "МЕГЗ" и номер от 1 до 49. Всички те имат годишни обороти между 30 и 45 хил. лева - точно на границата, преди да подлежат на задължителна регистрация по ДДС. Органите по приходите приемат наличие на данни за укрити такива или доходи, поради неотразени счетоводно приходи от извършени продажби на стоки.

В хода на ревизията е установено, че през ревизирания период паричните средства от извършени продажби на стоки - дрехи, козметика, аксесоари са били получени от извършени чрез онлайн продажби и продажби в търговски обекти, а полученият приход от тях не е отчетен.

Със сегашното решение на Окръжен съд-Пловдив магистратите обявяват свръхзадължеността на „МЕГЗ 1“ ООД ,откриват производство по несъстоятелност и постановяват обща възбрана и запор върху имуществото на фирмата.

В решението се казва още, че съдът постановява прекратяване на дейността на предприятието на „МЕГЗ 1“ ООД и го обявява в несъстоятелност. Освен това Мегз се лишава от правото да управлява и да се разпорежда с имущество, включено в масата на несъстоятелността.

Съдът оставя без уважение молбата за откриване на производство по несъстоятелност поради неплатежоспособност и спира производството по несъстоятелност на „МЕГЗ 1“ ООД поради липса на имущество за покриване на началните разноски за производството по несъстоятелността.

Спряното производство може да бъде възобновено в срок от една година от вписване на настоящото решение по молба на длъжника или кредитор, ако се установи, че е налице достатъчно имущество или се депозира определената сума от 4000 лв. за предплащане на началните разноски.

Фирмата трябва да заплати и сумата от 250 лв. за държавна такса, която следва да се събере от масата на несъстоятелността.

Решението трябва да се впише в Търговския регистър, воден от Агенция по вписванията и подлежи на незабавно изпълнение, като може да се обжалва пред Апелативен съд - Пловдив в 7-дневен срок от вписването му в Търговския регистър, воден от Агенция по вписванията.


Поставете оценка:
Оценка 3.9 от 14 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Демек

    41 2 Отговор
    Демек, ще я хванете за мекия г@з
  • 2 на село

    22 0 Отговор
    Пореден тежък удар за МеКгЪз от НАПред другари СмЕЛо.
  • 3 🇧🇬 Б А Й Х @ Й ‼️

    20 1 Отговор
    Името на КАКАНИЖЕВА свързвам с кулинарните и "умения" -
    ползване на флекс и дрелка при приготвяне на ястие от яйца ‼️‼️‼️‼️
  • 4 гръндж

    11 1 Отговор
    Миглена КакаНашА ва я сърБи там-онам.
  • 5 Гост

    12 1 Отговор
    Вижда се "зрънце" истина.
  • 6 МеквГз

    16 1 Отговор
    Тая защо я натрпвате постоянно. И тя ли си е продала душата на Дявола?
  • 7 провинциалист

    7 2 Отговор
    Според последно утвърдения правопис: НАПът е напът да удари Мегз...
  • 8 бушприт

    15 6 Отговор
    "масата на несъстоятелността" е масата на български пенсионер,на която няма нищо за хапване и пийване. Нито хлебче,нито айрян и бозичка. До "Масата на несъстоятелността" докараха българите Кирето канадския и Асенчо многознайков. Баце също има голям дял в тая дейност.
  • 9 Малката Смукачка

    10 2 Отговор
    Оли оили ето който окрива, има проблеми. Защо е трябвало да крие приходи, вместо да си работи честно и почтено. Браво на служителите на НАП, даже и трябва по- голямо наказание. Не може едни да се трудим, а други да мамят. Нека с пълна сила да се стовари закона на нея и на такива като нея.

    Коментиран от #14

  • 10 Как

    13 1 Отговор
    И какво сега?НАП я търси а тя си харчи здигнатите пари в Дубай. Пият си кафето с Черепа и се хилят на Гешев.

    Коментиран от #12, #29

  • 11 Каканашева

    6 2 Отговор
    Я съгрешила, я не знаела как се получи така. Ще си пия чашата с горчивия джьйн и ще чакам с кръстосани крака о Росии.
  • 12 карамфила

    5 0 Отговор

    До коментар #10 от "Как":

    гешеф и той е там и правят българоромска тройка
  • 13 Бок

    6 0 Отговор
    лук и половина
  • 14 Смех

    16 2 Отговор

    До коментар #9 от "Малката Смукачка":

    Най големите крадци са в парламента, тая не е чак такъв проблем

    Коментиран от #18

  • 15 За такива

    12 0 Отговор
    Престъпления трябват ефективни присъди а не статии по сайтовете в нета
  • 16 хе хе

    13 0 Отговор
    Ще хванете на дедовия мекия и ще чакате да стане корав, ама на....И тая е духнала, като много други знайни и незнайни за чужбината....
  • 17 Дедо ПОП

    3 3 Отговор
    Каканашева вече не е грешна . Опростил съм и вече и горната , и долните фирми . Дори доброволно идва да пее .
  • 18 Малката Смукачка

    3 0 Отговор

    До коментар #14 от "Смех":

    Е и ти си прав господине.🤪 Ама виж, че всичко отива на зле, с тази инфлация докъде ще се стигне не зная...Страшно е. Спорен ден от мен 🌞
  • 19 Мамул

    10 0 Отговор
    Отдавна се разбра, че Каканашева е само параван на мафиоти и перачка на пари!

    Коментиран от #20

  • 20 Малката Смукачка

    5 0 Отговор

    До коментар #19 от "Мамул":

    Жалко само за майка й. Добра кулинарка е, видно от готварските групи по Фейсбука. По първи впечатления е смирена и на всеки гледа да помогне със съвет. Какво да се говори, живота е меко казано странен.
  • 21 Учителката по БЕЛ

    1 2 Отговор
    Браво сладури. Имате шестици дайте си бележника.Ха звънеца би, хайде марш на двора , за лицеви опори готови ли сте пичове. И аз като поп фолк певицата Ария, ви пускам различни предизвикателства. А с момичетата, хайде маци да караме колелета...
  • 22 Хан Ауспух

    6 7 Отговор
    Каквато и да е Мегз, НАП е организирана рекетьорска банда. Тази престъпнаинститузия трябва да се закрие завинаги.

    Коментиран от #24

  • 23 Хаха погнали Мегззззз

    9 1 Отговор
    Както винаги отзад на пред!
    Я от НАП да започнат първо с големите фирми всички са леш и става дума за брутално укриване и схеми.Но там не ходят да правят ревизия защото са се на някой наш.От НАП по-големи мошеници няма.Първо от там да се започне!После ни хвърляйте прах в учите.

    Коментиран от #25

  • 24 Малката Смукачка

    3 3 Отговор

    До коментар #22 от "Хан Ауспух":

    Господине недейте така. НАП си вършат работата, единствената честна и почтена институция в държавата ни бедна. Със зъби и нокти бих защитила НАП. Лоши думи за институцията само през трупа ми. Хайде до нови ни срещи романтични.
  • 25 Малката Смукачка

    3 0 Отговор

    До коментар #23 от "Хаха погнали Мегззззз":

    Миличък имаш правописна грешка не се пише Учите, а правилното е Очите. Спорен ден и внимавай с правописа.🤪😘😝😛😘😘😘

    Коментиран от #27

  • 26 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 27 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 28 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 29 Хммм

    5 1 Отговор

    До коментар #10 от "Как":

    Какви пари ще харчи в Дубай , тази гладна въшка? Отишла е в Дубай , защото там може да продаде най скъпо , това което и е дал господ между краката .