Last news in Fakti

22 Ноември, 2022 13:57 11 943 7

Кой е мъжът без крака, приковал всички погледи на откриването на Световното в Катар? (СНИМКИ)

  • синдром-
  • заболяване-
  • увреждане-
  • катар-
  • световно първенство-
  • ганим ал муфтах

22-годишният Ганим е истинска сензация в интернет пространството и мотивира стотици да живеят живота си на пълни обороти

Кой е мъжът без крака, приковал всички погледи на откриването на Световното в Катар? (СНИМКИ) - 1
Снимка: БГНЕС/ EPA

Хората от Персийския залив много добре познават лицето на Ганим Ал Муфтах. 22-годишният активист, роден без долна част на тялото, се превърна в истинска сензация при откриването на Световното първенство по футбол в Катар. На церемонията в неделя той си подели сцената с холивудската легенда Морган Фрийман, предава NOVA.

Младият катарец изрецитира стих от Корана, приветствайки света с добре дошъл в шоуто на единството и толерантността.

"Всеки е добре дошъл! Това е покана към целия свят", каза Ал Муфтах. "Възпитани сме да вярваме, че сме разпръснати на тази земя като народи и племена, за да можем да се учим един от друг и да откриваме красотата в различията си”, продължи той.

Ганим е роден с рядко заболяване, известно като Синдром на каудална регресия, за което е характерно долната част на гръбначния стълб да не се формира напълно.

В профилите си мъжът документира предизвикателствата, пред които се изправя ежедневно, превръщайки се в гуру за мнозина. В TikTok той е истинска сензация със своите над 7 милиона последователи, а в Instagram техният брой е 3,4 млн.

В момента катарецът изучава политически науки в университет и се надява някой ден да стане дипломат. Ганим също така обича екстремни спортове като гмуркане, каране на скейтборд и скално катерене и мечтае да стане параолимпиец.

През април Ал Муфтах беше обявен за посланик на Световното първенство по футбол.


Поставете оценка:
Оценка 3.6 от 16 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Соваж бейби

    3 20 Отговор
    А А А уеш ,това да не е мъжка жива версия на "теке теке"?чудовище от японска легенда, призрака на млада жена или ученичка, която е паднала на влакова релса, където тялото й е разполовено от влак.който се крие в градските райони и около гарите през нощта. Без крака, ходи на ръце или лакти, влачейки горната част на торса си и издавайки драскащ звук. Японската ономатопея, представяща този звук е "теке теке". ако срещне индивид, го преследва и го разполовява използвайки коса. Легендата разказва, че когато човек научи историята на Кашима Рейко/„маска на демон на смъртта“/
    , ще я види в рамките на един месец. Тя може да задава въпроси като: Къде са краката ми?
    можем да се отървем от нея, като й кажем, че краката й са на магистралата....

    Коментиран от #4

  • 2 бушприт

    50 1 Отговор
    Не бях виждал такова нещо. Да не се оплакваме за нищо тогава,щом сме здрави и сме на крака! Това момче ми показа,че трябва да вървим смело напред и Господ ни пази.

    Коментиран от #3

  • 3 Соваж бейби

    5 22 Отговор

    До коментар #2 от "бушприт":

    Това е демон в коридора имаше и сорсиер с наметало и качулка ,не е човек .Трудно може да ме убеди човек че е човек ,освен ако не е нещастен случай ,а това е по рождение.Интересно как ходи до тоалетна и от къде ?През устата ли ,не знам...
  • 4 ТИ ЗА ...

    13 2 Отговор

    До коментар #1 от "Соваж бейби":

    Мъжо ти ли ни разказваш🤔

    Коментиран от #5

  • 5 Соваж бейби

    6 3 Отговор

    До коментар #4 от "ТИ ЗА ...":

    Никой не те задължава да спираш да си мислиш че това е синдром ,грешка в хормоните .Да те насилвам да мислиш като мен ?
  • 6 123456

    22 0 Отговор
    Респект за това момче !
  • 7 Роза

    19 0 Отговор
    Колко мъка има на тоя свят!Но има и хора с огромна воля и мъжество!