Last news in Fakti

23 Ноември, 2022 14:32 1 891 2

Едва спасиха геймър, погълнал 12 енергийни напитки за 10 минути

  • геймър-
  • енергийни напитки-
  • спешно отделение-
  • спешна помощ-
  • захар-
  • кофеин

Панкреасът на геймъра е започнал да се самоизяжда заради огромните количества захар, кофеин и химикали

Едва спасиха геймър, погълнал 12 енергийни напитки за 10 минути - 1
Снимка: Shutterstock

Геймър едва не почина в спешното отделение на болницатa, след като изпи цели дванайсет енергийни напитки за десет минути.

Според д-р Бърнард Хсу, геймърът е бил приет в болницата с редица мистериозни симптоми. Това, което е пропуснал да каже на лекарите, е, че очевидно се е опитал да покаже "легендарна“ смелост и да изпие 12 енергийни напитки една след друга, за да впечатли приятелите си в мрежата.

Лекарите в крайна сметка открили, че е развил остър панкреатит, при което панкреасът му е започнал да се "смила“ поради високите нива на кофеин, захар и други химикали в енергийните напитки. След обилен курс на антибиотици и лечение, геймърът се е възстановил.

Д-р Хсу изпозлва случая, за да предупреди хората да внимават с приема на енергийни напитки.

"Повечето хора знаят, че енергийните напитки могат да бъдат опасни, когато се консумират в големи количества. Ако пиете една от време на време и сте млади и здрави, това не е проблем. Но ако започнете да изпивате няколко една след друга, то това е много опасно".


Поставете оценка:
Оценка 3.2 от 5 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Адам Хилтън

    16 1 Отговор
    Не знам с къв акъл ги гълтат тия енергийни напитки - те имат по-отвратителен вкус и от алкохола и чистото кафе. Да не говорим че имат достатъчно захар, да дадат почивен ден на цяла захарна плантация.

    Коментиран от #2

  • 2 С къв. акъл

    1 0 Отговор

    До коментар #1 от "Адам Хилтън":

    С никакъв. Всичко, що се рекламира е бил.лук. От фармацевти знам, че и с хранителни добавки е така.