Last news in Fakti

25 Ноември, 2022 15:45 3 051 12

Плъхове излапаха 500 кг канабис, съхраняван в полицейски складове

  • плъхове-
  • канабис-
  • конфискуван-
  • изяден-
  • индия-
  • складове

Твърди се, че това не е първият случай, в който плъховете нанасят удар

Плъхове излапаха 500 кг канабис, съхраняван в полицейски складове - 1
Снимка: Shutterstock

Плъхове в Северна Индия са обвинени, че са изяли стотици килограми канабис, иззети от наркодилъри и съхранявани в полицейски складове, предаде Си Ен Ен.

"Плъховете са дребни животни и не се страхуват от полицията", отбелязва съдът в град Матхура, Утар Прадеш, след като изслуша, че местната полиция не е в състояние да се снабди с почти 200 килограма конфискуван канабис, който е трябвало да бъде използван като доказателство по неотдавнашно дело.

В съдебните документи се посочва, че от полицията е било поискано да предостави 386 килограма канабис, но прокуратурата е сигнализирала съда, че над 700 килограма марихуана, съхранявани в различни пунктове в Матура, може да са засегнати от нашествието на плъхове, пише БГНЕС.

Твърди се, че това не е първият случай, в който плъховете нанасят удар. Съдията, разглеждащ делото, цитира полицията в Матхура, която обвинява гризачите за унищожаването на общо над 500 килограма канабис, иззети по различни дела и съхранявани в полицейските участъци Шергарх и Хайуей в града.

След това съдът определи насоки за полицията да продаде на търг или да унищожи канабиса.

"В почти всички полицейски участъци има заплаха от плъхове. Следователно е необходимо да се вземат необходимите мерки за опазване на конфискувания канабис", се казва в съдебния документ.

Разказите относно точната последователност на събитията и предполагаемата консумация на канабиса от плъховете, обаче изглеждат малко съмнителни.

В изказване след съдебното дело полицейският инспектор на град Матура Мартинд Пракаш Сингх заяви пред Си Ен Ен, че канабисът е бил "унищожен от дъждовете и наводненията", а не от плъхове.

"В (доклада, представен на съда) не се споменава нищо за плъхове ... полицията само спомена, че иззетият канабис е бил унищожен от дъждовете и наводненията", каза той.

Ако плъховете са виновни според обвинението, сега може би ще се успокоят. Проучване на Университета на Британска Колумбия от 2016 г. установи, че основната психоактивна съставка в марихуаната прави лабораторните плъхове лениви.

Изследователите обучили 29 плъха да изпълняват експеримент, в който гризачите трябвало да избират между проста или по-трудна задача, за да спечелят лакомства.

Обикновено плъховете избирали по-трудната - и по-възнаграждаваща - задача, но след като им давали марихуана, същите плъхове избирали по-лесната задача.


Поставете оценка:
Оценка 2.6 от 5 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 2 Дрън дрън та пляс

    32 0 Отговор
    Иванчо къде ти е домашното?
    Кучето го изяде госпожо
  • 3 Студопор

    28 0 Отговор
    Тяхното правосъдие е като нашето. Колко удобно - някой е крал на порази да продава, сега плъховете са виновни.
  • 4 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 5 хахах

    24 0 Отговор
    така и на Мултигруп навремето дъждът им стопи захарта.
  • 6 Антон

    19 0 Отговор
    Били са двукраки плъхове
  • 7 той мноо го обича

    10 1 Отговор
    Киро Плъхът не е ли бил сред тях .
  • 8 Плъховете

    3 1 Отговор
    И по силна стока сме гризали..
  • 9 Зеленски сред тях ли е или неговия

    4 0 Отговор
    Идва от краварите?
  • 10 Ром Бакарди

    2 1 Отговор
    Аз ко ви виках,чи патканити са най тарикатските хайвани на таз планета-туй манджи, буклуци, трупове, кока, мока, трева-кльопат и окото им хич биля не мига. Сига сигорно така са се замаяли ут таз трева, чи комбалити им святкат кат фаруве на ЗИЛ и търчат кат утървани да са дранчат. Туй саму у индията можи да стани-нивазможно е паткани ут Европа да опоскат толкоз наркутици-тукашнити са вазпитани, ентилигентни, жентълмени.
  • 11 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 12 Мамул

    1 0 Отговор
    При нас пък Сашко девет дена обикаля баири и дерета по тишърт и маратонки. Щото е хиперактивен