Last news in Fakti

29 Ноември, 2022 13:47 1 184 5

Социалните мрежи водят до депресия (ВИДЕО)

  • социални мрежи-
  • депресия-
  • психично здраве

Ето какво показват проучванията

Социалните мрежи водят до депресия (ВИДЕО) - 1
Снимка: Shutterstock

Всички използваме социалните мрежи ежедневно. Проучванията показват, че това може да причини депресия. Но защо? Могат ли социалните мрежи да причинят депресия? Отговор дава каналът Now You Know във vbox7.

Обхватът на социалните платформи непрекъснато се увеличава.

Потребителите могат да поддържат връзка с приятели и семейство, да споделят информация и избягват скуката.

Но множество проучвания показват, че прекарването на твърде много време в такъв тип приложения може да доведе до увеличаване на симптомите на депресия.

Един фактор, причиняващ депресия може да бъде, че социалните мрежи отнемат много от всекидневното време на човек, оставяйки други важни занимания на заден план.

Друг проблем е натискът, който потребителите могат да почувстват за сравняване с невъзможните идеали за красота и успех и мозъкът да се справи със сензорното претоварване от дисплея.

Затова трябва да се правят периодични почивки от социалните мрежи!


Поставете оценка:
Оценка 3.7 от 3 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 2 Голем смех

    4 0 Отговор
    Да висиш в мрежите и да се дразниш от разни путлеранчовци, си е истински героизъм. На никой не му трябва такова изпитание.
  • 3 съединисе

    4 0 Отговор
    Добър ден,добро утро...,никога съм нямал и никога няма да имам такива баущини....
  • 4 Вергина

    1 1 Отговор
    В първи стадий понякога се разминават само с операция. Преди години имах такава позната. Оперираха я и не й дадоха нищо друго (май само хормонална терапия известно време) и ракът не се върна. Но тя беше изпаднала в тотална паника, беше побъркала и мъжа си и сина си. По-сериозно болните бяха с много по-висок дух от нея.

    Коментиран от #5

  • 5 Вергина

    1 0 Отговор

    До коментар #4 от "Вергина":

    Коментарът е за излекуваната от рак,извинете.