Last news in Fakti

29 Ноември, 2022 13:28 2 421 3

В един и същи ден откриха рак на жена и я излекуваха

  • рак-
  • тумор-
  • диагноза-
  • лечение

Жената за четвърти път чува диагнозата рак през живота си

В един и същи ден откриха рак на жена и я излекуваха - 1
Снимка: Shutterstock

61-годишната жителка на американския щат Тексас Ейприл Будро разбра, че има рак и го излекува в същия ден. Това съобщава Daily Mail, цитира zdrave.to.

Будро е била излекувана от рак три пъти. През 1984 и 1985 г. жената е имала лимфом на Ходжкин, а през 2002 г. е имала рак на гърдата. След това тя редовно се подлагала на медицински прегледи и компютърна томография.

При последния планиран преглед през януари лекарите открили възел в белия дроб на Будро. Няколко месеца по-късно тя се върнала в болницата и се изследвала. Тогава била диагностицирана с рак на белия дроб в ранен стадий. Според пациентката тя не е знаела за заболяването и не е забелязала никакви симптоми.

„Имах известен задух, но не знаех, че е рак. Просто мислех, че остарявам“, спомня си тя.

Лекарите решили незабавно да оперират Будро. Използвайки ултратънък катетър, хирурзите направили малки разрези и отстранили тумора само часове след диагнозата. На следващия ден пациентката била изписана от болницата. Тя взела болкоуспокояващи и след три дни се възстановила напълно.

„Ощипвам се, защото не мога да повярвам, че всичко това е истина. Всичко беше толкова просто, без радиация и химиотерапия “, признава Будро пред репортери.


Поставете оценка:
Оценка 4.3 от 16 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 345

    6 12 Отговор
    Това не е лечение, а премахване на симптомите.

    Коментиран от #2

  • 2 Коко

    7 1 Отговор

    До коментар #1 от "345":

    Глупости, точно това е лечението
  • 3 Чичо Тони

    2 3 Отговор
    Операцията е само част от лечението. Ако смята, че с операцията си е решила проблема, значи че тепърва ще страда.