Last news in Fakti

1 Декември, 2022 11:32 3 815 13

Пет актриси показват как изглежда домашното насилие (СНИМКИ)

  • кампания-
  • домашно насилие-
  • актриси-
  • тормоз-
  • антония дончева

Експозицията е по инициативата на художничката Антония Дончева – Тоня

Изложба с художествени фотографии показва как изглеждат лицата на жертвите на домашно насилие. Представена е от "Зонта - клуб Пловдив" и може да се види днес при фонтана на Деметра в Цар-Симеоновата градина, предава БНР. Снимките могат да се видят и във Фейсбук страницата на инициативата.

Пет известни наши актриси насочват вниманието ни към проблема с домашното насилие, който често остава нечут и затворен в семейството. Особено черна е статистиката в България по отношение на жените, жертви на домашно насилие. По данни на МВР, жертвите на домашно насилие в България през първите 5 месеца на 2022г. са 4 пъти повече, отколкото полицията е регистрирала за цялата 2021 г., каза преди дни за ФАКТИ психологът Дияна Видева от Асоциация „Деметра“.

Десислава Бакърджиева, Биляна Георгиева, Дария Симеонова, Йоана Буковска-Давидова и Силвия Петкова са гримирани от художничката Антония Дончева – Тоня, по чиято инициатива е създадена експозицията "Не си сама".

Кампанията има за цел да окуражи жертвите да потърсят помощ, както и обществото да бъде приобщено към проблема.


Поставете оценка:
Оценка 2 от 21 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Соваж бейби

    16 3 Отговор
    Никога не мога да рзбера такива жени ?Или нарочно се правят на мъченици ,за реклама?Как е възможно някой да те удря /животното мъж в случая /и да поемаш на удара без да си върнеш???Крака и ръце нямат ли,пепелник ,ваза ,статуя нещо тежко ,саксия с цветя около тях когато се случва ...?Ако комплексара който удря с ръце е зает и гледа на горе глава ,лице ,един шут между краката и ще забрави за начинанието си !Да запишат бокс ,джудо ,тайландски бокс ...избора е голям .

    Коментиран от #2

  • 2 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 3 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 4 Минго

    5 1 Отговор
    Да, де! Но покрай защита на биологичните жени се дават изключителни права на защита и за измислените жени, родени като мъже. Още по- готино е, че на дете което желае да циркулира между половете му се гарантира пълна свобода и ненамеса от страна на родители. Родител който упражни възпитателен натиск върху детето си е насилник и може да бъде съден.
  • 5 Соваж бейби

    13 0 Отговор

    До коментар #2 от "Да да да":

    Ядосвала съм го ,ама никога не е удрял вярно е ,три пъти е било само блъска стената с юмрюк направи дупки ,на третия път си пукна кокалчето и беше с бинт ,виж как Бог ме пази.И вече когато се ядоса излиза от къщи и в двора си мие колите там си намира работа да се успокои но това е табу.Така е възпитан жената и майката е свещенна ,така възпитава и сина дори не му позволява и да ми отговаря на лош тон.

    Коментиран от #10

  • 6 Трак🇩🇪🇮🇷🇺🇦🇯🇵🇧🇬🇮🇹

    15 4 Отговор
    Защо не покажат как изглежда насилието над мъже ???? Аман от сороски чи-футски глупости. Деградантки м-а-лоумни га-ньовки

    Коментиран от #12

  • 7 Дада

    7 3 Отговор
    Пак ли простотии бе ? Аман от глупости
  • 8 Нямаме Закон за НПО

    12 2 Отговор
    Обществена тайна е, че битовата престъпност и старческото насилие из запустелите села е май-големият проблем в страната. Но соросовите фондации това не ги интересува и не го финансират.
  • 9 Ром Бакарди

    7 3 Отговор
    Мене кат ма бий жината сас кот фани: тучилка, ютия, трабата на прахусмукачката, важе, дарвен кол-напрау ма прай дармадан. Ама аз ни са уплаквам и ни рива вав суциалнити мрежи. Туй си е саму между нази. Щот аз кат са нашорам вав хоремага и са прая на мъж, кат са прибера палзейки у дома, виднага ставам кротак и хрисим, щот....мойта годзила ни си поплюва. Вика, калне, а шамарити й са кат удар на Скалата, фърча из стаята кат перушина.
  • 10 хаха

    6 4 Отговор

    До коментар #5 от "Соваж бейби":

    А защо си го ядосвала? За да докажеш, че си голямата работа? За да го унижиш? Имах една такава - мързелива, но със самочувствие на гранд дама, и само лъжи хвърляни наляво и надясно колко е онеправдана. Шут в развода и когато остана без финанси отиде при Мефистофел.

    Коментиран от #11

  • 11 Соваж бейби

    4 3 Отговор

    До коментар #10 от "хаха":

    Не е било никога заради чужд мъж,мързел или нещо подобно,дори не се напиваме не е алкохол !Всеки е различен,заради пари които инвестирам в къщи ,беше заради американска кухня,цяла година ме лъга ,обещава ,накрая извиках фирма взема размери и направих поръчка в Leroy Merlin сама ,превдох пари по сметка .Не да кажеш няма възможност,просто е по свидлив нямало нужда ,старата си била добре .Е да ама не е познал,после вика ей не бях прав ,като се прибере има конфорт в къщи не е потиснат с стари мебели и в мръсотия или пък гладен .Просто харча много пари но за дома ,семейството .

    Коментиран от #13

  • 12 При кoнфликт

    1 0 Отговор

    До коментар #6 от "Трак🇩🇪🇮🇷🇺🇦🇯🇵🇧🇬🇮🇹":

    oбикнoвeнo мъжкaтa cилa пoбeждaвa, нo нe винaги e тaкa. Имaх cъучeник чиятo мaйкa(120кг.) рeдoвнo биeшe дрeбния cи мъж(50кг.). Кaтo нaпрaви 60г. чoвeчeцa oткaчи и cпря дa гoвoри дo cмъртa cи. A инaчe cъм виждaл мъжe-кaнaри кoитo cвивaт уши кaтo уплaшeнo кoтe oт дрeбнa и врeднa жeничкa. Тoвa cъщo e тoрмoз зaщoтo нe ce виждa oт пръв пoглeд, мъжът нe ce oплaквa oт cрaм, a тoрмoзa e пocтoянeн.
  • 13 Бъркай си

    1 0 Отговор

    До коментар #11 от "Соваж бейби":

    У ИзходътОбезчестенПредпазител за семмммме