Last news in Fakti

5 Декември, 2022 20:18 3 425 8

3 причини защо някои жени продължават да се влюбват в мъже, които не ги харесват

  • влюбват-
  • жени-
  • мъже-
  • причини

Преследването на несподелената любов се превръща в сделка

3 причини защо някои жени продължават да се влюбват в мъже, които не ги харесват - 1
Снимкa: Shutterstock

Влюбването е блажено, когато чувството е взаимно и когато ни носи само хубави емоции. Но когато човекът отсреща не ни приема по същия начин, тогава нещата не изглеждат толкова розово, пише struma.bg. Защо някои жени продължават да се влюбват в мъже, които не отвръщат на чувствата им? Ето някои причини:

Несъзнателно се наслаждавате на драмата

Някои хора се увличат от преследването. Може да стане толкова опияняващо, че да предпочетат болката от несподелената любов пред жертвите, свързани с истинската връзка. Фантазията става по-важна от нейното изпълнение.

Кулминацията на една любовна връзка може да ни върне към отрезвяващото усещане за реалност. Блясъкът избледнява и реалността се задава отново. Това е привлекателността на несподелената любов за някои хора. Те просто обичат драмата и им харесва да са в ролята на жертва. Дали не сте такъв тип човек?

Имате страх от интимност

Някои хора имат навик да избягват истинската любов като начин да се защитят. Те се отдръпват, за да не бъдат наранени. Удължаването на търсенето на любов – в този случай преследването ѝ, когато е несподелена – се превръща в начин да запазите усещането, че сте влюбени, без това да крие риск за вас.

Преследването на несподелената любов се превръща в сделка, чрез която задоволяваме копнежа си за връзка и нуждата си да защитим уязвимите си чувства едновременно. Да останем фиксирани върху някой, който не ни обича, ни позволява да почувстваме интензивността и страстта, включени в една връзка, без риск от обвързване.

Вие сте заседнали в миналото и не искате да продължите напред

Често пъти страхът от любовта се корени в миналото ни. Може да включва болезнени преживявания и разочарования. Може да отразява отрицателното въздействие на сексуално и/или емоционално насилие. Може дори да е страничен продукт от вродената чувствителност на хората. Именно това може би ви кара да преследвате хора, които не отвръщат на чувствата ви.


Поставете оценка:
Оценка 1.2 от 6 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Адам Хилтън

    10 2 Отговор
    ....... или е фрашкан с пари е 4-тата (най-често баща му).
  • 2 Не ги харесват

    5 2 Отговор
    Щото са се представили зле и не слушат. Или показала се е що за човек е.

    Коментиран от #4

  • 3 Освалдо Риос

    8 6 Отговор
    Жените се влюбват във всеки мъж бил той и грозен. Затова са създадени. Докато при мъжа е просто нагон.

    Коментиран от #5

  • 4 1111

    7 0 Отговор

    До коментар #2 от "Не ги харесват":

    Ако искаш да те слушат, стани преподавател! Останалото е патология ...
  • 5 заблуден си

    4 5 Отговор

    До коментар #3 от "Освалдо Риос":

    Вие на левия бряг не ги разбирате тези неща!
  • 6 Роза

    8 1 Отговор
    Щом като няма взаимност,раздялата е най-доброто решение!
  • 7 Соваж бейби

    7 1 Отговор
    Това са жени душевни мазохисти ,кеф им да стардат обаче не го съзнава !Има някой не се учат от грешката си ,търси се пиян и мързелив ако може да е с много пари /лошото момче/обаче му се лепят като зелени мухи на л...о !После били бити,наранени....или пък в бъдеще има едно голямо ако,може би....пак се случи до следващата пиянка ?!Не знаят как и какво да търсят ,може да е на една ръка разстояние ама да не го виждаш ,каръка си е карък или простотията.Още в началото видиш ли лоши навици които те отблъскват , плюй си на краката и бягай далеко,важното е човек да се уважава и да си цени преуритетите ,достойнството другото е лесно.
  • 8 Готин Джендър

    3 0 Отговор
    Този хубавец на снимката е от моят отбор, затова не я харесва.