Last news in Fakti

6 Декември, 2022 19:30 20 627 123

Мрежата закипя заради забележка към родителите, които водят децата си по заведения

  • забележка-
  • деца-
  • родители-
  • заведения

Този пост в една от пловдивските Фейсбук групи предизвика истинска буря от коментари

Мрежата закипя заради забележка към родителите, които водят децата си по заведения - 1
Снимкa: Shutterstock

"Мили родители, моля, когато ходите на ресторант, се грижете децата ви да не пречат на персонала и другите клиенти. Никой не е длъжен да търпи лудницата. Сервитьорите носят тежки табли, чинии, не искам да си представя какво може да стане. Клиентите, седнали да вечерят, не са длъжни да търпят това, че на вас не ви пука. Детето ви крещи, плюе по земята, бяга като побесняло в ресторанта. Благодаря ви".

Този пост в една от пловдивските Фейсбук групи предизвика истинска буря от коментари. Мнозина от потребителите не са съгласни с така направената забележка.

Ето и част от мненията на хората:

- Само не ми стана ясно едно /понеже виждам много компетентни педагози, разбира се, казвам го с огромна ирония/ как по-точно на едно 2-годишно дете да се обясни, че персоналът на дадено заведение е на работа и не трябва да пречим? Хайде, много моля дребни души без излишни селски коментари, а даже и постове! Грозно е! Може би нямате деца, никой не ви е гледал със златна лъжичка в уста! Малко по-естествено ! Да сте учили, за до работите там, където деца не влизат - в банка примерно! Хайде по-естествено!

- Аз съм дипломиран педагог и мога да ви кажа много неща за поведението на 2-годишните деца. Това, че те изглеждат беззащитни и невинни е самозалъгващо. Те са едни манипулативни същества. Когато родителят е на заведение, техният вече напълно развит мозък им позволява да създават ситуации, в които отново да изнервят родителите си. А децата имат концепция за заведенията, която се изгражда още от зародиш, докато майка им ходи с тях докато е бременна да пие кафе.

- Само да ти кажа, че на двегодишното дете не му е мястото в ресторанта, когато младите излизат да се забавляват, има баби, които да се грижат за детето. И ние сме гледали деца, но не по този начин

- Човек като прочете коментарите и разбира колко деградирало общество сме. Значи майката трябва да си стои вкъщи само защото има дете? В крайна сметка, заведенията са позволени за всички, възрастни, млади, деца.

- Децата са си деца, това им е играта, да тичат, да викат.

- Със сигурност не трябва да пречат на хората около тях, най-вече на персонала ама чак такива изказвания като "да си стоят вкъщи, те са лигави, родителите за нищо не стават’’ малко не върви. Всичко вие сте били деца и сте пречили, и сте викали, и сте се гонили. Това се нарича да си дете.


Поставете оценка:
Оценка 3.4 от 75 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Перничанина

    315 24 Отговор
    Абсолютно правилно.Като си примат и не си в състояние да си контролираш детето ще си седиш дома.

    Коментиран от #31, #44

  • 2 Мммда

    255 10 Отговор
    Съвсем уместна забележка.
  • 3 Гошо

    279 6 Отговор
    Аз се радвам да се обърна към всички родители Родиха ни се близнаци момчета и ако нямат поведение не мисля да ги водя на ресторант защото хората си плащат да им е комфортно!!! Като толкова искам да ям в къщи на двора и да дивият и крещят колкото си искат . Децата идват по желание не насила така че да уважаваме другите хора и техния избор благодаря
  • 4 Българин

    220 20 Отговор
    Мястото на децата не е по заведенията а в домовете си . Родителите които водят децата си по заведения за из-роди
  • 5 мнение

    41 248 Отговор
    много дребни душички тука, много...имам деца, имам куче, имам и заведение, в което са добре дошли всички с малки деца и домашни любимци представете си. Пука се по шевовете и не ми дреме, че ще бутнат някоя чаша или някой недоволен от живота ще намери поредната причина да се оплаква. На който не му харесва - да си готви у дома. По тази логика и в парка да не допускаме деца и домашни любимци - сакън не строшат хатъра на бездетните и нацупени господа и госпожици. Вярно по-спокойно трябва, по-малко злоба и повече толерантност. А и всички сме били деца все пак ;)

    Коментиран от #6, #36, #103

  • 6 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 7 Клиент

    43 3 Отговор
    Цените в ресторанта се определят от управата му,която смята,че за условията,обстановката и обслужването, с които предоставя менюто си са оправдани.Когато може да се докаже в съда,че условията и обстановката не отговарят на цените,то милостинята оставена от недоволния клиент може да излезе през носа на "прогресивния" собственик на ресторанта
  • 8 хаха

    11 125 Отговор

    До коментар #6 от "Дада":

    Много ниска топка си, пич. Нямам нужда от клиенти като теб, имам си достатъчно нормални, образовни, с обноски и скотове като теб не ми трябват. Бегай в кварталната кръчма за по едно питие за 2.30...

    Коментиран от #13, #14

  • 9 Калпазанин

    91 8 Отговор

    До коментар #6 от "Дада":

    Той тоя е някъв от новото поколение, който още не вписал и пола на детето си като станело на 16 само да си го избере
  • 10 ал бънди

    78 3 Отговор

    До коментар #6 от "Дада":

    Сигурно и кене-фа е в залата и няма врата нали. Ако това наричаш заведение за хранене значи си изперкал тотално

    Коментиран от #11

  • 11 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 12 Макаренков

    215 11 Отговор
    Децата не са виновни, виновни са родителите, които смятат, че само те имат деца и целия свят трябва да се възхищава на тях! Визирам конкретно бг родители!
    Забелязали ли сте напр. на плаж в чужбина да кажем Гърция, кой само вика, подвиква и крещи по децата си.... българи... е понякога и румънци! Ми правете си изводите!
    Пак казвам децата нямат вина, такава имат дебилите с претенции от които са се пръкнали и не са ги възпитали!

    Коментиран от #16

  • 13 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 14 Така като

    44 2 Отговор

    До коментар #8 от "хаха":

    чета коментарите,сякаш Вие,с извинение,сте описали типично квартално заведение,а господина по горе едва ли има нужда от такова.
  • 15 ами да кажа

    103 0 Отговор
    някои гледат деца а други човекоподобни или себеподобни от там идват и разликите и резултата
  • 16 Ужасно е,

    127 8 Отговор

    До коментар #12 от "Макаренков":

    Не само в ресторантите, но и в балнео СПА хотелите, и в хранителните магазини, където освен да тичат и крещят, си играят със стоката.
    Отчайващо е, отидеш на лечение, уж в приличен хотел и понякога се връщаш огорчен от бебешкото нашествие в лечебните минерални басейни и невъзможността да се вредиш на керамичните лежанки от релаксиращи тинейджъри.
    Майките с две малки деца в количка посещават библиотеки ( Франция), в Западна и Централна Европа такива деформации като у нас няма.

    Коментиран от #23, #27, #34, #91

  • 17 Ела

    184 5 Отговор
    Проблемът не е в децата, а в родителите, които живеят със заблудата, че щом са в заведение, са в почивка от това да възпитават и че всички са им длъжни.
  • 18 Щипалката

    175 10 Отговор
    Тази година на морето малките гномове не спряха да се гонят и викат в ресторанта. Мятаха камъни в басейна къртиха фенери и люлки в детският кът. Накрая едното си пукна тиквата и чак тогава майка му се сети че има отговорности към него. По същият начин ги газят и по улиците...заради липса на възпитание.
  • 19 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 20 Калмук

    168 7 Отговор
    Абе, те ги помъкнали по заведенията, че ги мързи една супа да му сварят, вие искате и да ги възпитават ?!?!?
  • 21 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 22 родител

    157 0 Отговор
    харесвам децата, приятно ми е да играят покрай мен. Аз също имам дете. Но както мен са възпитавали да не преча на другите, така и аз възпитавам моето дете. Възпитание. Това е нещото, което липсва на някои и колкото и да им се казва, те няма как да го проумеят. Но пък от друга страна се радвам, че има и такива, защото тогава виждам, че съм успял да си възпитам детето и е станало човек.

    Коментиран от #24

  • 23 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 24 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 25 НЕ ЗНАЕМ КАКВО Е ВЪЗПИТАНИЕ

    61 5 Отговор
    Изобщо да не се сравняваме с германското възпитание за деца . Може ли да си представите такива животински изпълнения при тях ? А това са само малките ни разлики с цивилизована Европа . А за големите разлики като - защо не ни пускат в Шенген по- добре не питайте ! ! ! ! ! НЕ Е ЗА ГОВОРЕНЕ ! НЕЩО ПОДОБНО Е КАТО ЗВЕРИЛНИКА В РЕСТОРАНТА И В МАГАЗИНИТЕ ! .. . . .Германия . . . . . !

    Коментиран от #43, #105

  • 26 Той

    31 0 Отговор

    До коментар #24 от "Спайдърмен":

    Ей, здраво те гази простотията. Ама и не ти е и трудно да си я показваш.
  • 27 Пепи

    4 20 Отговор

    До коментар #16 от "Ужасно е,":

    А на кални бани ходите ли?

    Коментиран от #28

  • 28 Да пич,

    15 1 Отговор

    До коментар #27 от "Пепи":

    Черноморската кал и луга са едни от лечебните процедури.

    Коментиран от #55

  • 29 Все някога

    13 1 Отговор

    До коментар #21 от "Теле":

    някой подобаващо ще ви подреди цялата глутница!
  • 30 Гост

    83 10 Отговор
    Ооооо, това е нищо. Влезте в магазините на веригата Лидл. Там е истинска лудница. Бебета в колички се подуват от крещене. Други малчугани по на 5,6 години родителите им дали малки товарни колички, със знамена и малките тичат, като изоглавени из магазина. На висок глас се смеят и никой не смее да им направи забележка.. Страхотна Лидъл бебешка лудница. Ужас.

    Коментиран от #35

  • 31 Гара Каспичан

    25 0 Отговор

    До коментар #1 от "Перничанина":

    Абсолютно!
  • 32 Ото

    3 18 Отговор

    До коментар #6 от "Дада":

    Ти пък щото имаш пари за кръчми? Ех големи гъзари се извъдиха тук!
  • 33 Карък

    76 1 Отговор
    Ама днес има ли родители,или само хора направили ДЕТЕ?

    Коментиран от #37

  • 34 Винаги

    12 73 Отговор

    До коментар #16 от "Ужасно е,":

    Когато малкото ми дете е играло с някаква стока, независимо къде съм я плащала, а и по принцип на дете от 2 години до 5 е много трудно да казваш какво да прави и тук не става въпрос за възпитание, възпитание е когато се раздават шамари, много интересно на малкото си палаво и диво по природа дете, ако почвам да раздават шамари посред магазина, т. е. в случая да го възпитавам, как ли ще риагирате? Като да отбележа, че още когато детето ми беше в бебешка възраст и в количка и не дай си боже ревеше, та какви злобни погледи отнасях на опашката ( а някой да те пусне и думата да не става), та добре че в някои магазини вече има касите за самообслужване, та сигурно и в бебешка възраст според вас е също въпрос на възпитание? То просто няма такава държава, ако имаш малко дете си стоиш с детето вкъщи! Не наистина няма друга такава! На запада поне има заведения и хотели adults only, където няма деца, а тук човешка злоба!

    Коментиран от #38, #40, #42, #87

  • 35 Оня с коня

    73 7 Отговор

    До коментар #30 от "Гост":

    Ами ще тичат децата, дали в ресторанта, или в магазините на хранителните вериги е ясно като бял ден. Децата имат енергия, трябва първо младите родители да отидат с тях по детските площадки. Да се натичат децата и изразходват енергията. Тогава иди в магазина, или ресторанта. Малкото ще е уморено и ще е кротко агънце. Да, ама не. Родителите ги мързи! Най лесно автомобила, малчугана вътре в него и право в Лидъл примерно. Еееее? Ами ще тичат малчуганите и крещят разбира се. Имат енергия!
  • 36 Браво на теб

    18 3 Отговор

    До коментар #5 от "мнение":

    Явно печалбата ти е по-важна от децата.
  • 37 А ти въобще

    0 22 Отговор

    До коментар #33 от "Карък":

    Деца дали имаш?
  • 38 Оня с коня

    59 4 Отговор

    До коментар #34 от "Винаги":

    Първо ще заведеш детето на детската площадка да се наиграе и тогава иди с него в магазина. Да, ама не, нали? Мързела е голяма работа нали?
  • 39 Джордже Балашевич

    93 4 Отговор
    Не се налага обяснява на две годишно дете, защото мястото му е на детската площадка или у дома! Когато детето започва да разбира какво е дисциплина и възпитанието е достигнало до необходимото ниво, може да посети обществено заведение, ресторант, театър, кино и т.н.. Но, проблемът не е в децата, той се е загнездил трайно в техните родители. Няма как един родител да възпитава, след като възпитанието липсва и в самия него! Децата растат копие на своите родители! Самите коментари показват изключително ниско ниво на възпитание, или липса на такова, у самите родители! Жалко, НО факт. Мила родна картинка!

    Коментиран от #116

  • 40 Госпожа,

    86 1 Отговор

    До коментар #34 от "Винаги":

    Крайно погрешни тези и разсъждения.
    В магазина Вие сте да пазарувате, а не детето ви да си играе със артикулите и ваше задължение като гражданка е да не допускате детето Ви да си играе със стоки, вкл. и хранителни;
    Не сте ли провокирали пазаруващите с поведението си, за да ви гледат с неприязън в магазина?;
    Не прибягвайте до шамари, нямат възпитателен ефект, те са проява на безсилие;
    Относно поведенческите особености на детето между 2 -5 години се консултирайте с педиатър, детски психолог, ако не ви се чете приложна детска психология, Спок, Л.Перну и др.;
    Да, у нас има хотели "само за възрастни", но не и балнео хотели;
    Ако изисквате уважение към Вас и децата Ви, проявете и Вие уважение и се вслушайте в това, което изискват хората от вас, все пак става въпрос за културно поведение.

    Коментиран от #49

  • 41 Посетител

    64 2 Отговор
    Ами ще "закипи" мрежата, разбира се. Може и да прекипи от възмущение на разпасали се, безотговорни родители. Много е просто.... Влезте във която искате хранителна верига. От Фантастика до Метро. И най вече в Лидл. Страшна работа. Крясъци, плачове на бебета, тичане на малките деца с колички и без колички. Пълна какафония. Всички гледат, възмущават се и до тук. Дума не смеят да обелят, а за забележка да не говорим! Абсурд. Страхът е навсякъде!

    Коментиран от #52

  • 42 Емо

    51 0 Отговор

    До коментар #34 от "Винаги":

    То по писанията ти си личи, че детето ти контролира теб, а не ти го възпитаваш. На 2 г. в магазин ако не е в количката, трябва да е в магазин. На 5 г. и даже на по-малко разбира достатъчно за да бъде научено какво и къде да пипа или не, кога да ти тича и да крещи или не.
  • 43 Германката

    51 5 Отговор

    До коментар #25 от "НЕ ЗНАЕМ КАКВО Е ВЪЗПИТАНИЕ":

    Мога да си представя. Тук на децата им позволяват всичко. Политиката е такава, че скараш ши се, и веднага полиция. Тук малките си дивеят, а майките блеят и така. А за цивилизация не ми говори тук. Пълно е с турци и араби, които пък са още по-зле. Техните деца са като маймуни, ама а си казал нещо, а са ревнали, че си расист.

    Коментиран от #46

  • 44 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 45 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 46 Преминаващ

    12 1 Отговор

    До коментар #43 от "Германката":

    Абсолютно!
  • 47 Истината

    45 0 Отговор
    Когато си без възпитание, трудно е да направиш разлика, кое е нормално и кое не! Простаци родители = простаци деца
    Мойте и двете, никога не са крещяли и бягали между масите в който и да е ресторант!

    Коментиран от #88

  • 48 Бил съм дете

    29 4 Отговор
    Каквото почукало такова се обадило!Вие другари и господа си мислите ,че децата глупави правили бели в ресторантите!Когато сте били марки сте били същите!Сега те гледат телевизия и предавания за деца в които се показват щуротии!Те са умни и знаят как да си направят деня весел!Ви сте затворени в ресторанти и заведения ,а те са в света на игрите!Къде е семейството което трябва да играе с децата и да ги учи за обноски!Или се прибирате грабвате телефоните и млъквате!Подхвърляте им по един телефон или таблет и толкова!Те гледат американски простотии по каналите за деца!И каквото гледат това ще правят от вас нищо няма да научат!Милеете за бездомните кучета изгонени от домовете си кото носят зарази тении и други паразити!Децата са най важните !!!Мислете какво показвате за тях!

    Коментиран от #117

  • 49 Детето

    6 30 Отговор

    До коментар #40 от "Госпожа,":

    Ми никога не е играло със стоки в магазина, и ако нещо си хареса и взема за ядене, то винаги го е яло, след като се плати!!! Мнението ми, че няма как да очакваш малко дете да стои, като припарирана кукла!!! И то в такава възраст, когато трябва най много да се движи!!! А и по моя лични наблюдения, точно пък децата, които са зомбирани с телефони и таблети са най тихи и кротки без никаква физическа активност! А който е на мнение, че детето трябва да стои, като припарирано, значи въобще не знае какво да има и да гледа дете или не си гледа собствените си деца, а някои друг му ги гледа( като баби примерно) или понеже е тяхното е най ( нищо че в повечето случаи не е така) и разбира се щом е моето, то то бели не прави.

    Коментиран от #66, #115

  • 50 Стига

    44 2 Отговор
    Една от причините на запад да има все повече хотели обявени само за възрастни! Като не могат да си контролират децата , поне на мен да не ми пречат ! След цяла година работа ,отиваш на почивка и естествено не ти се получава, защото от сутринта навсякъде около теб пищят със страшни децибели!! Това лято ,хотел за възрастни!

    Коментиран от #58

  • 51 Аватар

    26 3 Отговор
    В магазина се пазарува,в училището се учи,в ресторант клиентите се хранят и общуват,в болниците малките пациенти се лекуват и т.н.Толкова ли е трудно да се обясни на едно дете,че всяко обществено място има своето предназначение?А децата до 3 годишна възраст са в яслена група,често са все още с памперси и трудно се хранят сами.Не знам дали им е толкова комфортно да бъдат заведени на ресторант.Може би е добре ресторантьорите да помислят за изграждането на детски кътове,където и те да се забавляват,без да смущават останалите клиенти?

    Коментиран от #54

  • 52 Жалко,

    13 0 Отговор

    До коментар #41 от "Посетител":

    че са изтрили КОМЕНТАР 21.
    Там "Теле" пише как ще се саморазправя с юмрук и др. само за една забележка!

    Какво става по пътищата, паркингите!
    На Учендолския възпитаниците.
  • 53 Соваж бейби

    6 38 Отговор
    Боожееееее ,доживях и такава простотия да прочета !Само в България може да съществува ,аз като родител на 2 деца ,с две баби която едната е на далеко,другата си гледат кефа по почивки или на басейн разни забсвления ,живеят си много яко третата възраст нямат време.Навсякъде сме с децата,почти всяко заведение за храна има децки кът,децко меню, по барове .Не правят екшън ,мъжо като изръмжи веднъж и замръват само при личния доктор подлудява пипа слушалки,разни апарати доктора става червенолилав докато пише на компютъра рецептата ,вероятно бъдещ доктор ще имам само там му е интересно да пипа .Иначе са си готини ако сервитьора започва да вика малкия че е гладен и да побързат.До такива изводи като човека написал статията може да стигне само някой от лгбт,стара мома или ерген.

    Коментиран от #86, #101

  • 54 Соваж бейби

    5 8 Отговор

    До коментар #51 от "Аватар":

    Възможно е проблема да е и в началото възпитание в България в градината.Моите на 3 години когато започнаха памперса беше забранен,няколко пъти се подмокриха и спряха,на 3 години вече яде само,до края на 4 години пише и чете по малко ,рисува ,правят разни арт неща картички ,фигурки ...

    Коментиран от #56, #57

  • 55 И надали

    5 2 Отговор

    До коментар #28 от "Да пич,":

    Ще има не възпитани дечица там. Прекрасно място, почти като adults only на запада, където е регламентирано без деца
  • 56 До, разбира

    10 0 Отговор

    До коментар #54 от "Соваж бейби":

    Се че твоите деца са най, никой и не се съмнява, всеки в тази държава е най, независимо какъв е и що и в случая и децата ти са най и със сигурност откакто са проходили са били най послушните и най възпитаните деца на света!

    Коментиран от #60, #93

  • 57 Аватар

    6 2 Отговор

    До коментар #54 от "Соваж бейби":

    Поздравления!Моите наблюдения над малки деца са от болница.Повечето са с памперс,майката твърде често не е в състояние да даде лекарството,защото детето отказва да го приеме,а когато е без повишена температура,но с инфекция,няма сила на земята,която да я накара да изолира детето в стаята,защото подлага на риск от заразяване останалите малки пациенти.

    Коментиран от #59, #63

  • 58 А тези хотели

    6 1 Отговор

    До коментар #50 от "Стига":

    или зони в хотели отдавна ги има и не само на запада и в страни от третият свят също ги има и всеки си преценява сам къде да ходи, ако е с деца отива на детската веселба или ако е без деца плаща малко по скъпо и отива на място без деца!
  • 59 Отговор

    2 16 Отговор

    До коментар #57 от "Аватар":

    Да, разбира се че няма такава сила, малко дете няма как да стои мирно, то се движи и търчи през цялото време, особено когато физически е здраво и е без температура! А много ми е интересно щом няма толерантност към малките деца, то каква е към специалните деца, където агресията и поведението могат да бъдат доста по различно и по агресивно, независимо от възрастта на детето?

    Коментиран от #61, #118

  • 60 Соваж бейби

    6 3 Отговор

    До коментар #56 от "До, разбира":

    Не съм казала най добрите,най най имат си трески за дялане .Говориш ,обясняваш като папагал ,просто му говориш с друг тон сериозен думата НЕ ...трябва да я съзнание .В къщи колко ядове съм имала аз си знам,много нерви и възпитание .Едно малко дете иска много внимание ,не да се остави на самотек .Имах един момент хвърляше камъни в басейна с рибите и лотусите ,просто му обясних че рибите ги боли ,така като както падне и си удари крак или ръка ,естествено лъжа но разбира че прави грешка.

    Коментиран от #62, #85

  • 61 Аватар

    7 0 Отговор

    До коментар #59 от "Отговор":

    Писах за болни деца,настанени в болница.Когато детето е без температура,но с инфекция,може да бъде изведено в двора на болницата,за да изразходи енергията си.Децата със специални потребности се изследват с приоритет,някои от изследванията и манипулациите се правят под анестезия и болничният престой се свежда до минимум.Толерантността за всеки индивид е с определени граници.Вие как бихте реагирали на група възрастни,които се ,,забавляват" на детска площадка,рискувайки да изпочупят съоръженията за деца?
  • 62 Да съм

    0 11 Отговор

    До коментар #60 от "Соваж бейби":

    Писала, че оставям детето си на самотек? Всяко малко дете има нужда от голямо внимание! Но това не значи, че ще бъде тихо кротко и послушно ( понеже е малко дете), разбира се че в магазина понякога ще крещи и вика, разбира се на заведение понякога няма да стои мирен ( в моя случай ще търчи и ще се усмихва на всички), на спа басейна също ще търчи и примерно ако има по големи деца, които ще изкарат цялата вода на басейна и ще мокрят всеки и всичко на около, то въобще няма да пожелае да влезне и ще търчи на около и вика и ми интересно как ще кажеш на з годишно дете да стои мирно? А в спа, освен басейна не се допускат деца до 12 години, на някои места до 18 години.

    Коментиран от #64

  • 63 Соваж бейби

    1 14 Отговор

    До коментар #57 от "Аватар":

    На мен също ми се стори съдизтично в началото на 3 години още първият ден ни казаха памперсите са забранени ,всяка сутрин ги водех с една раница с пликчета и дрехи за смяна.Още първата седмица сами си мият ръцете със сапун,облича се не знам как ги възпитават но има страхотен подход,изпадах в ужас ,карах се с учителите просто ми казваха спокойно мадам много деца са минавали от тук,не е само вашето .С малкия имам проблем с лекарствата ,заклещвам го на канапето с крака и придържам ръцете му ,с едната ръка му отварям устата и ги давам лекарствата ще не ще ,има решение .Вечер още не се отбил ,спи дълбоко ,и е с специални куш килот за деца няма навършени 6 години .Имам спомен че в България все няма места за децка ,или с баба и дядо си не е правилен подход,тук е задължение на 3 години ако не го дадеш имаш проблем със социалните,противозаконно е.

    Коментиран от #84

  • 64 Соваж бейби

    5 5 Отговор

    До коментар #62 от "Да съм":

    Ами детето е контактно радвайте се ,дещерята по захлюпена беше ,ама малкия какъв фасон често прави комплименти на млади касиерки или сервитьорки вие сте много красива ,хубави обици ...Види някой да минава по улицата не го познава добър ден мосю,мадам...когато вървим пеша.В двора на училището родители всички поздравява даже на някой знае имената.В магазина се нервят за играчки и бонбони казваш по едно нещо ,ако се инати ходим до магазина когато е на училище или чака в колата с баща си ,за следващия път знае къде греши.Това са деца големите грешим ,затворите са пълни и хора чакащи дела ....За спа център ако няма баба и дядо оставете го бащата двамата да гледат футбол или Междузвезни войни.... и отидете сама малко релакс ...да си починете от домашната атмосфера .

    Коментиран от #74

  • 65 2244

    23 1 Отговор
    Днешните родители, не всички, като отидат на заведение, забравят за децата си. Унесени в сладки приказки не им обръщат никакво внимание. И те си правят каквото си искат.

    Коментиран от #77

  • 66 Гост

    34 1 Отговор

    До коментар #49 от "Детето":

    Да, ама това не значи, детето да хване количката и да тича като изоглавено в магазина, каквито сцени, често виждаме в Лидъл. Тича хлапето на воля и младите родители селяндури доволно се смеят и радват на тази просташка идилия.
  • 67 Без име

    2 20 Отговор
    Това е поредната простотия на човека. Няма си работа и седнал да коментира живота на другия. Това е ниска култура всеки си възпитава децата както може . ...

    Коментиран от #70

  • 68 Извода

    17 6 Отговор
    От българина и като родител чеп за зеле не става.За нищо не ги бива освен да правят схеми да крадат и усвояват пари от всякъде.Поне повечето.За това никой не иска да прави бизнес тук.Щото българина за нищо не е и след 30ина държави България няма да я има и дано наистина така и да стане,защото такива хора не заслужават своя територия.

    Коментиран от #72

  • 69 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 70 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 71 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 72 Патриот

    5 2 Отговор

    До коментар #68 от "Извода":

    Ти сигурно си емигрант, нали? 7282
  • 73 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 74 На баби

    1 17 Отговор

    До коментар #64 от "Соваж бейби":

    Детето никога не съм оставяла и моето дете от 2 годинки ходи на градина, а понеже не знам коя държава давате за пример във вашия случай, но тук доколкото знам задължителна възраст е 5 години и то е предучилищна. За СПА имах в предвид СПА хотели и естествено детето е винаги с нас и като цяло имах в предвид ужасната непоносимост към малки деца в България, а не след 7 годишна възраст където наистина може и по главата да ходят. Просто имах в предвид, че малко дете не може да стои примерно заключена в стаята на хотела, докато примерно родителите му или са на спа или са на басейн, в магазина ако нещо откажеш на малко дете, то то ще вика и ще се тръшка, недай се боже когато е в болница и навън вали проливно, то съответно няма да може да бъде на детската площадка към болницата и ще търчи по коридорите, за да си изхаби енергията, понеже е дете! Та страшно много супер идеалисти напоследък в тази държава, при които всичко е перфектно, че поучават другите на морал и как да си възпитават децата, и тук нямам в предвид вас! А между другото от личен опит и наблюдения пък точно на запада са много толерантни към малките деца, за разлика от тук!
  • 75 Беси

    18 4 Отговор
    Каквито родителите такива и децата невъзпитани

    Коментиран от #76

  • 76 112

    10 1 Отговор

    До коментар #75 от "Беси":

    Абсолютно.
  • 77 112

    9 0 Отговор

    До коментар #65 от "2244":

    Така е!
  • 78 Тони

    26 1 Отговор
    В Западна Европа след 20.00ч. не се разрешава присъствието на деца в питейни заведения. А често пъти и през деня не позволяват. Това е абсурд да се празнува детски рожден ден в ресторант вечерта до късни доби. Има си правила и се спазват. Децата се водят по сладкарници и детски центрове. В прескъпо заведение в един от софийските молове издържах около 30-40 минути. Беше просто зверилница. Отишла съм да си прекарам приятно времето, да си говоря с приятели. Не би! Някакви деца пищяха и изпълняваха слалом между масите. Едното падна и си разби носа в един стол. Писъци до небето, а родители вместо да се почувстват неловко, нападнаха ползващия стола, че се бил изнесъл много назад и синковецът им не можел да премине без да се нарани. Трябва да се забрани достъпа на деца. Или да има такива ресторанти, които приемат деца , но това да е отразено .

    Коментиран от #79, #80, #83

  • 79 Христо

    24 2 Отговор

    До коментар #78 от "Тони":

    Оооооо, ти да видиш? Иди в Лидъл, Младост-2, Андрей Ляпчев 52. Страхотия. Иди в събота, или неделя примерно и ако издържиш и ще те водя да почерпя в който искаш ресторант. Нищо не си видял! Там влезли семейни поне 20-30 колички с бебета. Малки деца по на 5-6 години, родителите им дали да тикат малки колички със знаменца. Абе човек, те състезания си правят малките там.И родителите им доволно се смеят. Бебетата реват та се късат. Зверилник е малко да се каже! Семейните сякаш отишле на забавление в магазина, а не да пазаруват стоки от първа необходимост. И никой нито касиер, нито управител, гражданин и т.н, не смее да им направи забележка. Страхуват се хората и правилно. Агресията у младите родители е страхотна.
  • 80 Отговор

    1 12 Отговор

    До коментар #78 от "Тони":

    То и на запада към търговски центрове си има забавачници с гледачи, дето не като тук ако детето ти няма навършени 6 години, ти искат присъствие, а в на някои места даже си е обявено детски център за деца от 4 годишна възраст, а и въпреки всичко пак напоследък колко случая е имало с деца по този центрове ( о да, със сигурност ще кажете, че не са били възпитани и каквито са децата, такива са и родители), та по въпроса когато ходя на пазар в някои хранителен магазин, в даден търговски център и при условие че няма къде да го оставя, та детски ми със сигурност, понеже е на 3 години, понеже доста ще крещи и буйства, понеже и аз трябва да го възпитават и понякога му казвам не! Иначе другият вариант е да му угаждам и да му давам да прави каквото си поиска и да си взима каквото поиска, но разбира се това няма как да стане при мен! Така че малките деца в количките понякога викат, по големите като моето викат по силно и така до 5 или 6 години.

    Коментиран от #81

  • 81 Христо

    14 0 Отговор

    До коментар #80 от "Отговор":

    А, да тичма с количката с други деца в магазина пускаш ли го, или не? Иди в Лидъл събота, или неделя Младост 2 , да видиш с очите си майки като теб, какво правят с децата и количките и пак ела във Форума да ни разкажеш.

    Коментиран от #82

  • 82 Христо

    7 0 Отговор

    До коментар #81 от "Христо":

    Поправка: тичма - тича
  • 83 Точно така

    18 0 Отговор

    До коментар #78 от "Тони":

    Абсолютно сте права !
    Трябва правила. Детски центрове и никакви ресторанти ! Чудеса правят ....не е място за деца вечерно питейно заведение !!!
    Това е ....
  • 84 Офф

    13 0 Отговор

    До коментар #63 от "Соваж бейби":

    Леле, колко сте неграмотна ....
    Ужассс

    Коментиран от #94

  • 85 Оффф

    7 0 Отговор

    До коментар #60 от "Соваж бейби":

    Неграмотницеее.....не ти се разбира какво искаш да кажеш .. Ужассс
    Скрий се
  • 86 Олееее малеее

    11 0 Отговор

    До коментар #53 от "Соваж бейби":

    Ужассс......в коя държава живеете не знам. Но с българския сте многоооо, ама многооо злее...
    Тотална негромотница !!!
  • 87 Напротив

    21 0 Отговор

    До коментар #34 от "Винаги":

    От 2 до 5 години може да му се обяснява кое може и кое не може да пипа....
    Не се оправдавайте с безсилието си и неспособността си да говорите на детето кое е правилно. То се иска постоянство и търпение като му се говори докато разбере....
    Вие нямате такова сегашните и затова и децата ви лигави и без възпитание, а нервни и сприхави, не умеете .....изобщо не умеете.
    Само знаете да критикувате обществото

    Коментиран от #89, #92

  • 88 Браво

    18 0 Отговор

    До коментар #47 от "Истината":

    Точно така ! Много правилно го казахте !
    Невъзпитан не се очаква да даде възпитание !
  • 89 Посетител

    14 0 Отговор

    До коментар #87 от "Напротив":

    Прости са нещата и видими с просто око. Идете в Лидъл, кв.Младост 2 и вижте сами с очите си за какво става въпрос? Малка детска лудница,това не е магазин.
  • 90 Един от морето

    0 17 Отговор
    Бе вашата м,,,,,,,,, ца, такива изроди ли станахте че не се радвате на детският смях и глъч бе. Като гледате как припкат дечицата не си ли спомняте че и вие сте били същите. А не се ли замисляте че младите не знаят защо по цял ден седите по магазините и моловете (за да пестите от топло и не пускате отоплителни уреди) Да хлапетата ви дразнят щото не можете да си вземете дрямката на някоя пехка във търговските обекти. Колкото за ресторантите, да виждал съм тук при нас на морето деца спящи по столовете във ресторанти но какво да направят родителите за една вечер нищо няма да им стане на хлапетата и по добре да спят час по масите отколкото да ги заключат по стаите във хотелите и квартирите. Аз откак се помня отдаваме стаи под наем а вече съм на 68г и съм имал случаи на пищящи деца заключени по стаите и се е налагало да къртим врати и не е никак приятно да видиш испадналите във паника деца. Сигурно тъка се случва и ако ги заключиш във апартамента и отидеш на пазар. Абе набори що ставате такива мизерници бе, не помните ли как и ние се гонихме между масит и стояхме на дамсинга пред оркестъра. Къф кеф беше а. Що го забравяте

    Коментиран от #95, #107

  • 91 Най-обичам

    14 0 Отговор

    До коментар #16 от "Ужасно е,":

    като отида да пазарувм в супермаркет да се стряскам от внезапно появило се между краката ми малко детенце, което се вре, аз се паза да не го настъпя или блъсна, че после ела да видиш маминка и тати какъв скандал ще ми заформят... Това е тяхното детенце и то от малко се възпитава, че има право и всички са длъжни да се съобразяват с него. Веднъж в един такъв магазин възрастна жена пазаруваше, а детенцето се мотаеше в краката и толкова силно, че жената се залюля и щеше да падне

    Коментиран от #96

  • 92 И още

    12 0 Отговор

    До коментар #87 от "Напротив":

    децата им са нервни и сприхави защото нямат правилен и балансиран режим при отглеждането им. ТЪТРЯТ ГИт по късни вечерни часове ТА ДО СРЕДНОЩ из ресторанти, партита и други забави по паркове и квртални градинки,вместо да ги сложат да спят в определен час - имаше такъв и Сънчо минаваше преди лягане. Децата се нуждаят от повече сън от възрастните, а не от забавленията на родителите си.
  • 93 Така се случи

    9 2 Отговор

    До коментар #56 от "До, разбира":

    Известно време се наложи да живея половин година тук и половин година зад Океана .Всеки път като се връщах бях в недоумение за разликата в отношенията между хората, докато един ден успях да я формулирак съвсем кратко: ТАМ - всеки ти показва уважение като към човешко същество ( независимо от социалната ти принадлежност)
    ТУК - всеки ти демонстрира, че е НАЙ, НАЙ, а ти си нищо.
  • 94 Закономерно

    8 0 Отговор

    До коментар #84 от "Офф":

    колкото по-неграмотен, толкова по-самоуверен и с огромно самочувствие, вероятно подсигурено от материални възможности.
  • 95 Посетител

    17 0 Отговор

    До коментар #90 от "Един от морето":

    Няма лошо да припкат децата, имат енергия и тя трябва да се изразходи. Само, че децата нека припакат по детските площадки, центрове и т.н. Магазина не е за припкане примерно, а за пазаруване. Смесваш нещата.
  • 96 Посетител

    12 1 Отговор

    До коментар #91 от "Най-обичам":

    Супермаркетите, изобщо магазините на веригите е пълно с детски колички и бебета и малчугани 5-7 годишни каращи колички със знаменца. Викове, крясъци, плачове и т.н.Това не са магазини, а лудници, където колкото по високо крещи детето, родителите му доволни, мислещи че правят впечатление и че някой им обърнал внимание. Ужас.
  • 97 Байдън Изкукув

    8 0 Отговор
    Браво.Водете ги на ресторант.Пушете около тях.Дайте им да избират дали са момче или момиче.После на 20 когато вече искат да ядат човешко месо пържете от вас си.Тази лудост Монтесори до това ще доведе.

    Коментиран от #100

  • 98 Тони

    4 0 Отговор
    В Пловдив в един магазин малко дете на около 3 годинки се измъкна от някъде събори една стока на земята и я счупи .Майка му след 2 минути се появи от нищото прибра счупената стока на рафта взема детето на ръце и си тръгна .
  • 99 Байдън Изкукув

    5 0 Отговор
    Браво.Водете ги на ресторант.Пушете около тях.Дайте им да избират дали са момче или момиче.После на 20 когато вече искат да ядат човешко месо пържете от вас си.Тази лудост Монтесори до това ще доведе.
  • 100 Прогресивно

    3 0 Отговор

    До коментар #97 от "Байдън Изкукув":

    А преди Монтесори беше д-р Спок. Тези семена вече дадоха своята реколта
  • 101 До Соваж бейби

    1 0 Отговор

    До коментар #53 от "Соваж бейби":

    Мадам,
    предполагам че следите коментарите и ще прочетете това:
    След коментари 84,85,86 вече сте се убедили за какво става въпрос."Доживяхте и това"...,а за нас е ежедневие.
  • 102 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 103 ГОСТ

    3 2 Отговор

    До коментар #5 от "мнение":

    Как така ти решаваш какво искаш, а не клиентите ти?
    Може би и кучета пускаш в ресторанта си? Сядат с ануса надолу към пода. И пускаш бебета за лазят по пода.
    Поркала мизерия...
  • 104 Реалист

    10 2 Отговор
    Всички, които са възмутени от този коментар трябва да ги е срам. Децата са деца да, но моите родители навремето не са ми позволявали да се държа така! Възпитавали са ме. Намирали са начин. Какво, мързи ли ви? След време ще си трошите главите.

    Коментиран от #114

  • 105 Мера

    1 2 Отговор

    До коментар #25 от "НЕ ЗНАЕМ КАКВО Е ВЪЗПИТАНИЕ":

    Искаш да кажеш,че на немците децата са възпитани?!?
    Изминявай,живея в Германия от 30год. И по-невъзпитани и гадни деца не съм срещала…наще “лигльовци” могат само вода да им носят!!!

    Коментиран от #106

  • 106 Пера

    4 1 Отговор

    До коментар #105 от "Мера":

    Е, това е световна тенденция. И тя е с цел. Каквото сеете това ще пожънете. Духовен принцип.
  • 107 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 108 Фифи

    8 1 Отговор
    Здравейте. И аз да кажа нещо по въпроса. 10 години бях сервитьорка. По принцип децата не ми пречеха(умело лавирах с таблата), но това, което безкрайно ме ВБЕСЯВАШЕ бяха майките!!! Или се напиваха и не си гледаха децата или ми държаха тон"къде ми е детето?". На последната й казах, че съм сервитьор, а не детегледачка! На друга майка детето падна в рекичката(в самото заведение). Сто пъти я предупредих. Не и не. Накрая детето изяде луд скандал.... Сега аз съм майка. И не ходим по заведения. Готвя на детенце в къщи и си стоим в къщи. :)))
  • 109 Асен

    1 2 Отговор
    Скапана и безмислена статия. Евтино отклоняване на вниманието от важните неща.
  • 110 Професорат

    2 4 Отговор
    Срам ме е да чета и да се наричам българин.... Ако искате да не правим деца за да не ви пречат а? А на тоя дипломираният педагог как му е фейсбука?

    Коментиран от #119

  • 111 Такаааа...!

    4 0 Отговор
    Първо си възпитавайте децата от люлката , а после ги водете по заведения и светски събития! Аз съм отгледала три деца и всяко едно от тях е знаело как да се държи пред хора навън и как в къщи! Истината е че ходите да се забавлявате и не ви се занимава с децата си и за това ги прехвърляте и тях на персонала на заведението ! Но тези хора имат други ангажименти, а не да гледат и търпят невъзпитани деца!
  • 112 Дааа....

    4 0 Отговор
    Ако живеехме в нормална държава , социалните щяха да се замосезират и да потърсят сметка на родители които си мъкнат децата по заведения! Ако ви се ходи на заведение си наемете в къщи детегледачка! На персонала в заведенията не им е работа да ви гледат децата.
  • 113 Ха.....

    5 0 Отговор
    Защо ставате родители ,като не можете да възпитате децата си на елементарни норми на поведение? А друг е въпроса , какво прави две годишно дете на заведение!?
  • 114 Точно така

    4 0 Отговор

    До коментар #104 от "Реалист":

    Много сте прави !
    Вярно и точно казано !
    Възпитанието куца якооо.....лигави деца, защото майките са такива лигави и мързеливи!!!
    Жалко, жалко....за тях и за обществото ни !
    След години ще си скубят косите!!!
  • 115 Оффф

    4 1 Отговор

    До коментар #49 от "Детето":

    Не се казва ПРИПАРИРАНО , а ПРЕПАРИРАНО !!!
    НЕГРАМОТНИЦИ !!
    И КАТО ТРЯБВА ДА СЕ ДВИЖИ И ПРИПКА ТО СИ ИМА МЕСТА ЗА ТОВА.....ПАРКОВЕ И ДЕТСКИ ПЛОЩАДКИ. А НЕ МАГАЗИНИ !!!!
    Набийте си го в главите невъзпитани хора !!!

    Коментиран от #120

  • 116 Да така е

    3 1 Отговор

    До коментар #39 от "Джордже Балашевич":

    Абсолютно сте прав !!!
    Невъзпитани родители = невъзпитани деца!!!
    Това е истината!!
  • 117 Пристако

    2 0 Отговор

    До коментар #48 от "Бил съм дете":

    Какво са ти виновни бездомните животинки та ги намесваш в темата ! Като са ти важни децата , защо не дондуркаш някое на братята роми . Защо не осиновиш ?!
  • 118 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 119 Да май

    0 3 Отговор

    До коментар #110 от "Професорат":

    Наистина, хората тук не понасят деца, със сигурност те никога не са били деца или ако са били то били най послушните ( не са викали, не са си играли, не са правили бели и т.н., неща които са присъщи за нормалните деца). Да и от тук човек може да си направи извода, що за хора са! И тук не става дума за сервитьорката да ми гледа детето, да ходя по кръчми след 21 часа с детето или да си стоя само вкъщи понеже имам дете и да не ходя на пазар в супера??? Да не би тези великия моралисти ми дават пари, че ще ми казват да си стоя вкъщи с детето? Няма да ползвам нецензурни думи, просто няма смисъл. Падението е жестоко на самата българска нация, щом децата са ий проблем!

    Коментиран от #123

  • 120 Ех голям моралист

    0 3 Отговор

    До коментар #115 от "Оффф":

    Просто, нямам програма за грешки, вече и това е проблема, дано да говориш толкова езици колкото и аз, и дано да бъдеш по света, там където съм била и аз! Пожелавам ти от все сърце и тогава с чиста съвест ще правиш коментари само за грешки от някои коментар, но не коментар по темата! Много ниска топка си ти

    Коментиран от #122

  • 121 Пламен

    3 0 Отговор
    Неприятно е да си в заведение и да виждаш до себе си лигави и невъзпитани деца на който не им е мястото там по принцип..
    Лесно е да ги направиш трудно е да го от гледаш а още по трудно е да ги възпиташ.
    За повечето родители най важно вече е първото..
  • 122 Охооо

    1 0 Отговор

    До коментар #120 от "Ех голям моралист":

    Айде по полека, по скромно, моля, моля !
    Нито имате представа за езиците които знам, нито за местата, които обикалям......така че ако обичате без квалификации !
    Топката ви е толкова по ниска, че си личи от километри !!!
    И да ПРАВИЛНОТО Е ЧЕ ДЕЦАТА ТРЯБВА ДА ИГРАЯТ НА МЕСТАТА ОПРЕДЕЛЕНИ ЗА ТОВА !!!
  • 123 До да май

    4 0 Отговор

    До коментар #119 от "Да май":

    Никой не е против децата !!!
    Те правят бели, играят, тичат, скачат, викат защото са деца, това е нормално!!!
    Но не и нормално да го правят на места, които не са определени за игри !!!!
    Това е истината.
    Колкото и да ви е тъжно !!@