Last news in Fakti

9 Декември, 2022 10:05 2 496 0

Рецепта на деня: Датски маслени бисквити

  • бисквити-
  • маслени-
  • какво да сготвя-
  • десерт

Това са онези разкошни бисквити, които се продават в красивите метални кутии

Рецепта на деня: Датски маслени бисквити - 1
Снимкa: Shutterstock

Необходими продукти:

  • 125 грама масло на стайна температура
  • 1 белтък
  • пудра захар - 65 грама
  • екстракт ванилия - 1/2 ч.л.
  • брашно - 155 грама

Начин на приготвяне:

Мекото масло се разбива с шпатула. Добавя се белтъкът, ванилията и пудрата захар. Разбърква се докато се хомогенизират съставките, отново с шпатула. Сместа в момента е много течна.

През сито се прибавя брашното на 2 порции, разбърква се. Тестото вече става по-сухо и с ръка леко се доомесва в купата, въпреки че все още лепи по пръстите, но повече брашно не се добавя.

Взима се пош със среден размер, неразрязан в долната си част, и се поставя в дълбока чаша, напълва се със сместа. Леко се размачква, за да се разпредели и прогони въздуха. Отгоре се завърта стегнато.

Във втори пош, на който се срязва долният край, се вкарва накрайник № 1.

Срязва се първият пош и се вкарва във втория, така че да влезе в накрайника. Това се прави с цел, защото сместа колкото и да е мека, тя не може да се обработва по никой начин с ръце, за да не се пробие пошът, което ще се случи, ако няма защита от втория пош.

Въпреки че пошовете на Wilton са плътни и здрави, сместа е такава, че много трудно се оформят сладките, трябва да се приложи сила за оформянето им и по всяка вероятност първият пош в един момент ще се спука, както и се получи при работата ми с бисквитите.

Оформят се кръгчета с дупка по средата, около 5-6 см, върху хартията за печене в тавата.

Пече се на 190 градуса, за не повече от 5 до 7 мин.

Бисквитите трябва да са едва загатнати в златисто, по-скоро да са бели.

Изваждат се, охлаждат се в тавата за 10 минути и след това се подреждат, пише gotvach.bg.


Поставете оценка:
Оценка 1 от 1 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА