Last news in Fakti

9 Декември, 2022 17:15 2 542 3

Признаците, че сте в токсична връзка със своята работа

  • работа-
  • токсична връзка-
  • признаци

Вижте кои са 5-те признака

Признаците, че сте в токсична връзка със своята работа - 1
Снимка: Shutterstock

Прекарваме голяма част от времето си на работното място, именно затова там трябва да се чувстваме добре. Но не винаги е така. Ето кои са признаците, че сте в токсична връзка със своята работа:

1. Лоша комуникация

Ако на работа не можете да си комуникирате свободно с колегите и шефовете, нещата едва ли ще вървят добре. Или още по-лошо, вие сте изложени на пасивно-агресивна комуникация, постоянно ви държи лошо настроение.

2. Лидерите във фирмата се фокусират само върху печалбите

Когато лидерите се фокусират главно върху печалбите, а не върху хората, те не оценяват истинския принос и стойността на служителите. Докато печалбите са важни, хората са тези, които помагат на всяка организация да бъде успешна.

3. Има немотивирани хора

Когато имате хора в екипа си, които се интересуват само от своите собствени задължения и не искат да дадат повече от себе си, явно те чувстват, че не могат да дадат повече. Но може да е и от липса на страст, цел или вътрешен стремеж, пише iwoman.bg. Така или иначе, тяхната липса на мотивация е знак за много по-голям организационен проблем на лишаване от права, общо недоверие или лошо лидерство.

4. Липсва баланс в цялата организация

Ако имате висш мениджърски екип, на който му липсва баланс между работата и личния живот, който работи по 20 часа на ден и през целия уикенд, обикновено виждате останалата част от организацията да следва този пример. Никой не иска да разочарова шефа си, нали? Но всичкото това натоварване може да ви накара да се чувствате изморени и прегорели, а работата трябва да е приятна.

5. Чувствате се претоварени и недооценени

От време на време всеки има нужда от стимул като "Браво, справяш се чудесно!". Като хора, ние се радваме, когато някой оценява работата ни и ни хвали. Но ако получавате само отрицателна обратна връзка или никаква за работата си, това често създава несъзнателен стремеж да работите повече, за да се докажете, за да получите обратната връзка, която търсите. Това може бързо да се превърне в лош навик на претоварване и чувство на недооцененост.


Поставете оценка:
Оценка 3.6 от 7 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Друг

    2 2 Отговор
    Признак - колежките са скумрии , които не пускат . Има две готини , но те са лесбийки . Единствена мераклийка , има две години до пенсия !

    Коментиран от #2

  • 2 Куролатор

    10 1 Отговор

    До коментар #1 от "Друг":

    Ти пък до колежки ли си изпаднал? Толкова ли няма къде да се запознаеш с нормална жена в неформална обстановка?
    Сексът на работното място създава най-много проблеми и интриги. Почват да се промотират любовници, почват да се гледат на кръв, ако се скарат и единият напуска, какви ли не тъпотии стават само заради това.
    Така че дори да има дащни колежки, пищова си стои в кобура и не се смесват служебните с личните дела. Има си време и място за всичко.

    Коментиран от #3

  • 3 Ти ходи

    2 3 Отговор

    До коментар #2 от "Куролатор":

    Ги сваляй по сокаците . Аз колко колежки съм изпратил да се прибират усмихнати след работа ... Много са доволни , и мъжете им доволни , като ги прибират с колите , а жените им , едни благи и усмихнати...