Last news in Fakti

13 Декември, 2022 15:32 1 265 2

Анонимният Банкси стана почетен гражданин на гр. Ирпин

  • банкси-
  • почетен гражданин-
  • ирпин-
  • киев-
  • украйна

Графитите, които артистът направи по сгради в Украйна, привлякоха внимание към "разрушителните последици от агресията на Руската федерация"

Анонимният Банкси стана почетен гражданин на гр. Ирпин - 1
Снимка: БГНЕС/ EPA

Междувременно британският анонимен стрийт артист, който твори под псевдонима Банкси, е бил удостоен със званието почетен гражданин на град Ирпин в Киевска област, пише в. Сега, позовавайки се на focus.ua. Званието му е присъдено заради "привличане на световното внимание към разрушителните последици от агресията на Руската федерация", уточнява кметът Александър Маркушин. Решението е взето от Градския съвет на Ирпин в петък.

През ноември уличният художник Банкси публикува в Инстаграм видео от посещението си в Украйна, подписано "В знак на солидарност с украинския народ". Той потвърди авторството на 7 графита, които е направил на различни места в страната (в Киев, Бородянка, Гостомел, Ирпин и др.). Те изобразяват схватка по джудо между малко момченце и мъж, приличащ на Путин; жена с домашен халат и противогаз на лицето; човек във вана и т.н. По-късно вандали изрязаха и откраднаха от стена на здание в Гостомел край Киев една от работите на художника, но според местната преса злосторниците още същия ден са били арестувани.

През изминалия уикенд уличният артист съобщи, че превръща 50 от картините си в продаваеми принтове, а средствата от продажбите ще бъдат дарени на нуждаещите се в Украйна, за да посрещнат суровата зима.


Поставете оценка:
Оценка 4 от 4 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Делю Хайдутин

    5 4 Отговор
    Нали укрите ги бяха откраднали са все стената.?
  • 2 Българин

    5 5 Отговор
    да гледат копейките и да се учат