Last news in Fakti

20 Декември, 2022 13:05 7 653 10

Кейт Уинслет щяла да умре по време на снимките "Аватар 2"

  • кейт уинслет-
  • аватар

"Имам видеоклип, на който се появявам и питам: "Мъртва ли съм, умряла ли съм?", разказва актрисата

Кейт Уинслет щяла да умре по време на снимките "Аватар 2" - 1
Снимкa: БГНЕС

Кейт Уинслет мислела, че ще умре по време на снимките на "Аватар 2". Актрисата успя да счупи рекорда за време, прекарано със задържан дъх под вода на снимачната площадка.

Голяма част от дългоочакваната втора част на "Аватар" се развива под водата.

Джеймс Камерън и неговият екип са имали допълнителната задача да направят подводните сцени възможно най-реалистични.

Като част от процеса актьорите е трябвало да преминат през сериозно обучение, за да могат да играят, докато са потопени в 30-метрови резервоари с вода - и това включва умението да се научат да удължават времето, в което могат да задържат дъха си.

Уинслет, която се превъплъщава в образа на Ронал, лидерката на океанската общност, се справя с това обучение изключително добре, така че успява да задържи дъха си цели седем минути и 14 секунди.

По този начин тя чупи рекорда на снимачната площадка, като подобрява шестте минути на Том Круз, които той постига по време на снимките на филма "Мисия: невъзможна - нация на розите".

В разговор с Total Film преди премиерата на филма "Аватар: Пътят на водата" 47-годишната звезда заяви, че поставянето на рекорда не е минало без последствия, предаде OFFNews.

"Имам видеоклип, на който се появявам и питам: "Мъртва ли съм, умряла ли съм?" А след това си казвам: "В какви времена живях?", разказва тя пред изданието.

"Веднага исках да знам времето си. И не можех да повярвам... Следващото нещо, което казах, е: "Трябва да настроим радиостанцията". Исках Джим да разбере веднага."

"Исках да счупя собствения си рекорд, който вече беше шест минути и 14 секунди. И си казах: "Давай!". Така че счупих собствения си рекорд с една минута."

И тя го прави със стил - и с това имаме предвид, че го прави, без да умре.

В интервю за "Ню Йорк Таймс" през 2020 г. звездата от "Извънземното" разкрива подготовката си за продължителната подводна работа, която включва дълбоководно гмуркане в Кий Уест, Флорида и Хавай, "където тя се обляга на океанското дъно, докато манти се плъзгаха над нея".

"Имах известни притеснения... но точно за това беше обучението. И аз наистина исках да го направя. Не исках никой да си помисли: "О, тя е стара, не може да го направи", каза тя.

"Надеждата ми е, че това, което получавам от Вселената, е още по-скандално от всичко, което мога да измисля. Наистина не си казвам: "Ами, ти не можеш да направиш това". Или, щом чуя: "Не можеш да го направиш!" веднага отвръщам: "Позволете ми да го направя! И ще видим."

За щастие вече можем да видим и как се е получило, тъй като "Аватар: Пътят на водата" вече е в кината.


Поставете оценка:
Оценка 2.1 от 9 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Вальо Кюмюра

    3 6 Отговор
    Ало мисирките! Вие знаете ли колко е рекорда за фрийдайвинг? Тоз титаничен кашалот хамериканската Катя не мож го потопи камо ли дъха да си задържи...

    Коментиран от #2, #5

  • 2 Рекордите са

    4 3 Отговор

    До коментар #1 от "Вальо Кюмюра":

    - Мъже: 24 min 37 sec
    - Жени: 18 min 32 sec

    Източник: guinnessworldrecords

    При тези рекорди, не е толкова невъзможно (след сериозни тренировки и подходящи физиологични дадености) актьори и актриси да успеят да постигнат 6-7 та дори и 8 минути.

    И също така, Кейт Уинслет не е американка, а британка. Така че, може би ще е по-добре, ти първо да си провериш информацията преди да се изкажеш.
  • 3 До рекордьора

    2 2 Отговор
    Ти май във водата си влизал само в банята. Я първо задръж малко дъх на повърхността пък после говори за 6-7 че и 8 минути под вода.
  • 4 Вальо кюмюра

    2 2 Отговор
    Моля да не бъркаме статичната апнея с фридайвинга. Едва ли на Катенцето се е налагало по време на снимките просто да си стои на повърхността с муцуна под водата. И нека да не сравняваме тази свинка с извънземния Том Круз, който е един от малкото истински актьори в наше време, които сами си изпълняват каскадите.
  • 5 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 6 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 7 Дилайла

    0 1 Отговор
    Отново ще напомня на """"""""", че Ну погоди няма как да е втори в класацията след Аватар, както са написали в Dnes. bg.след като зрители и парични постъпления, са 10 пъти по-малки от истинския втори в класацията, Просто трябва да се чете с мислене и разбиране.
  • 8 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 9 Порно

    2 0 Отговор
    Боже, не е чак толкова стара , а как се е сбабичосала
  • 10 Опа

    0 0 Отговор
    Мисия: невъзможна - нация на розите"? Не съм чувал за мисията невъзможна с рози.