Last news in Fakti

24 Декември, 2022 07:47 12 198 36

Диана Димитрова продаде картината си "Стоп на войната" за рекордна за български творец сума

  • диана димитрова-
  • изложба-
  • картина

Освен тази картина актрисата е изложила още две свои творби в новата галерия

В сребриста мини рокля, велурени черни ботуши до над коленете и снежнобял лоден блесна на откриването на столична изложба срещу насилието актрисата Диана Димитрова.

Преди артсоарето, "раздвоено" между редакцията на известно БГ издание и нова галерия за съвременно изкуство, театралката-художничка даде показания в МВР за побоя, нанесен ѝ преди няколко години от неин колега.

"Радвам се, че дадох пример и на други жени, жертви на насилие, да не се страхуват да го разкрият публично", каза бившата муза на писателя Калин Терзийски.

Картината на Диана Димитрова "Стоп на войната", която се превърна в гвоздея на вернисажа, удари рекордна цена за платно на съвременен БГ художник - 2500 лева. Освен тази картина, с която актрисата изрази още през март своя протест срещу войната в Украйна, тя е изложила още две свои творби в новата галерия, пише България днес.

"След пандемията се налага да живеем и във време на война. Знам, че хората имат нужда от изкуство. Вярвам, че имат. Изкуството е свещена форма на досег с божествената частица, която е във всяко едно човешко същество", написа малко преди откриването на артакцията срещу насилието в социалката си звездата от "Откраднат живот".

На изложбата изгряха и други актуални звезди на родната артсцена, колекционери на изкуство, видни столични галеристи начело с Игор Марковски и бизнесмени, фенове на живописта. С ракия от "казана на дядо" призова да вдигнат тост гостите на изложбата писателят и депутат от ГЕРБ Любен Дилов-син.

Освен с домашна скоросмъртница ВИП ценителите на изкуството се облажиха и с домашна баница с мляко и изискани сладкиши, излезли сякаш от кухнята на най-известните мастършефове у нас.

Последен пристигна във видимо коледно настроение бизнесменът Петър Манджуков, който се чукна с чаша марково бяло вино с Диана Димитрова, въпреки че тя почти не докосна чашата, както и кулинарните изкушения.


Поставете оценка:
Оценка 1.9 от 58 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Тъпо, тъпо

    73 7 Отговор
    ама много тъпо.
  • 2 ГРАД КОЗЛОДУЙ

    10 41 Отговор
    БРАВО ПОХВАЛНО

    Коментиран от #3

  • 3 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 4 Зелен Демократ

    58 5 Отговор
    Отплащаме се за всеки цирк! Изхвърлете достойнството си, покажете, че ще направите всичко, което ще поискаме от вас и ще ви изкупим дори "картината"
    Респект и Поклон пре "изкуството" ти, Дианче!
  • 5 кънчо уперкъта

    56 4 Отговор
    нещо яко лъскаме тази любителка на мазото
  • 6 Ели

    67 5 Отговор
    Трябва да и връчим и медал,всичко мирише на гнило и нагласено.Лице на конвенцията.Весели празници!
  • 7 Мдаааааа

    74 8 Отговор
    Видяхте ли сега за какво е бил целия този цирк? Правила си е предварителна реклама жената.

    Коментиран от #9

  • 8 ХАХАХА

    62 4 Отговор
    Затова рева ,че са я били ,предварителна реклама за изложбата.
  • 9 избирател

    10 54 Отговор

    До коментар #7 от "Мдаааааа":

    направи си и ти ,стига да можеш , тази жена се доказа какво Е , а вие които хвърляте завистта си сте едни поплювкоци ......само това можете .

    Коментиран от #10, #16, #32

  • 10 Бонев

    50 3 Отговор

    До коментар #9 от "избирател":

    И какво е тази жена? Смешно и жалко копие на това което се случва в щатите повече от 10години.

    Коментиран от #12, #18

  • 11 мишо

    53 3 Отговор
    Описаното облекло на актрисата е по-подходящо за проститутка. А хонорара за картината е хонорара и за последните и изяви за изтърпяния резил в ролята и на потърпевша от насилие. Ако иска Диана Димитрова да е артистка нека играе ролите си на тв екрана и на сцената на театъра, но ако иска да потъне в забвение на зрителя да продължава с жалката си роля на неправомерно набита. Досегашното и държане в никакъв случай не предизвиква съжеление или съчувствие. Напротив е доста смешно и неадекватно.

    Коментиран от #15

  • 12 ДЪЛБОКО ВИЖДАЩ

    7 8 Отговор

    До коментар #10 от "Бонев":

    Де що четеш и някой те поучава от медиите,Сичкото е дс-слуга.Сега разбра ли каква е!За всяко действие ,дс има артист от президент до шеф в килията!Запомни тази аксиома,изведена от умен мъж и дядо и не питай повеке!
  • 13 Някоя си

    41 4 Отговор
    Бре 🤣🤣🤣 кайнарджанското сополивче била и художник🤣🤣🤣 то за тва бил тоо цирк с шамарите 🤣🤣🤣 за известност преди изложбата и от сажаление да вземе малко повечко кинта 🤣🤣🤣🤣ако не беше тва никой и капка внимание не би и обърнал 🤣🤣🤣
  • 14 мдаа

    53 4 Отговор
    Типично дете на демокрацията, израснало с холивудски буламачи, списание Космополитън и жълтите хроники за живота и подвизите на известните. Тя вярва, че няма лоша реклама и че славата заслужава да платиш за нея всякаква цена. И ето днес е известна, всички пишат и говорят за нея, тя постигна своите пет минути слава. А славата, също както и рекламата, не може да е лоша. Особено ако се премениш със сребриста минирокличка, от която спамежливо се показват татуировките ти, и обуеш черни ботушки над коленете. Направо мечта за всяка куха лейка с претенции да бъде артистична личност и видна еманципантка. Жалко, защото Диана е красива жена и можеше да бъде добра съпруга и майка. Стоп на войната, казва Диана, а аз казвам "Стоп на измислената демокрация", която превръща жените или в мъже или в безскрупулни кариеристки, от които мъжете със здрав разум бягат с 200.
  • 15 Да...

    35 3 Отговор

    До коментар #11 от "мишо":

    Описаното облекло е на чалга певица.
    Омръзна ми да чета и слушам за простотии на хора отгледани на село от бабите си - дианчето, тошкото, учендолския, аман от селендури със селенията им.
    А за капак Бинка продължава тандема си с кайнарджанката и дианчето играе Ирина. Никога не мога да приема, че Ирина може да бъде в такава интерпретация ( ще спестя квалификациите, Вергов ги посочи).Ирина е емблематичен образ и е необходимо да се пристъпва професионално и отговорно с уважение към зрителите.
  • 16 Възмутен

    35 8 Отговор

    До коментар #9 от "избирател":

    Е, какво може? Само високо самочувствие без покритие. Кръгла нула във всяко отношение. Не става за нищо. Не бих я взел и за чистачка на входа. Ще обвини дядо Пешо от първия етаж който е на 90 г. , че я е изнасилил. И никой не бия я взел вече на работа, на кой му трябва беля на главата?
  • 17 Силистренската гювендия

    27 8 Отговор
    ще има пари да си купи билет за дилижанса до село, че тати ша коли прасето и трябва да помага с червата
  • 18 избирател

    6 26 Отговор

    До коментар #10 от "Бонев":

    не намесвай щатите , тук е България ,там не знам какво е , но тук мъже , поплювковци си показват безсилието пред жената не с разговор , а със сила ......../ най често употребявана мисъл за такива е - ТОЙ НЕ СИ ПОПЛЮВА .
  • 19 като в бардак

    28 3 Отговор
    Мъж ли е купил "картината", ако да, това е легален начин да си платиш за .... ама много скъпо бе

    Коментиран от #20

  • 20 така е

    32 5 Отговор

    До коментар #19 от "като в бардак":

    Обаче прави впечатление, че въпросната картина е нарисувана през март, а се е продала едва сега. Притежателят на това произведение на изкуството ще обяснява на гостите си - тази картина е нарисувана от Диана Димитрова. Гостите ще отправят учуден поглед, пълен с незнание. Домакинът ще поясни - оная битата бе, дето игра в Откраднат живот. Ааа, ще каже гостът, интересно...
  • 21 Горкото

    29 4 Отговор
    момиче, имало мечта като всяко младо същество, но му липсва класа. Класата на един истински задълбочен талант и творец. Класата, която те издига над пошлостта и евтината пяна.

    Коментиран от #27

  • 22 Верно ли

    28 3 Отговор
    досега никой, ама никой български художник, включително Имената в българското изобразително изкуство не е продал картина з 2500 лв....? Завалиите, Дианчето ги "надскочи". Или авторката не е информирана или и тя рекламира т.н. "изкуство"
  • 23 Бамбука

    12 7 Отговор
    Не видях картината за да преценя таланта и, има ли го, няма ли го, а коментарите за минижупа и т.н. са направо на ниво махленски клюки. Ако беше с ватенка и гумени ботуши, какво ли щяха да пишат. Никой не коментира и дали тя самата не е лице на "Истанбулската конвенция" , а това е много повече сериозно, отколкото с кого е спала.

    Коментиран от #25

  • 24 Андрей

    22 2 Отговор
    Много манипулативно заглавие, описващо един жалък опит за събитие, на което не се е случило нищо забележително, а картината е била продадена за една нормална, дори ниска цена... Прекрасен пример за журналистическа манипулация.
  • 25 не е точно така

    22 3 Отговор

    До коментар #23 от "Бамбука":

    По облеклото посрещат, по акъла изпращат, защото първото е функция от второто. Видяхме и двете, само картината не видяхме, но се досещаме как може да изглежда с оглед облеклото и акъла на автора й. А иначе My too живота и кариерата на много мъже, не знам защо Вергов си е мислел, че няма да му се случи.
  • 26 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 27 Ако се съди

    14 3 Отговор

    До коментар #21 от "Горкото":

    по сребристата къса рокличка наистина няма класа. Някой някога да е видял прочутите актриси облечени така...
  • 28 Подходяща терапия

    6 3 Отговор
    За тая:секс бой глад и сръбска музика.

    Коментиран от #29

  • 29 Не съди

    5 3 Отговор

    До коментар #28 от "Подходяща терапия":

    за другите по себе си. Нищо от тази терапия няма да я уплаши
  • 30 Един от народа

    18 3 Отговор
    Тази толкова е обиграна,,жертва,,сега и идол и най-продаваната талантлива художничка.Не сте ли си задавали въпроса защо колегите и не я подкрепят?Весели празници!
  • 31 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 32 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 33 Ангел

    11 2 Отговор
    С черни ботуши до над коленете познайте кои ходят в Европа
  • 34 Баба Гицка

    3 7 Отговор
    Диянче, не ги слушай баба, те толкоз им акъла. Стига си им разяснявала и стига си се обяснявала те и така нищо няма да разберат. Игнор точка ком и всичко ще приключи. Не им храни злобата. При тях еволюцията още не е започнала. Успокой душата си и гледай напред. Хубавото тепърва предстои. Това е било тест на съдбата ти. И ти го издържа. Браво мойто момиче.
  • 35 Чочо

    2 1 Отговор
    Не ти прави чест, кучкотор.... Спри вече, смешна си.....
  • 36 Бааачо

    0 0 Отговор
    Деянче, имам няколко картинки за изложба.
    Мини да ги видиш и оцениш.
    Имаш 33% и в натура .
    Бай Бачо