Last news in Fakti

28 Декември, 2022 16:29 1 225 1

Фенове на Джони Холидей искат да издигнат негова статуя в Сен Тропе

  • джони холидей-
  • статуя-
  • подписка-
  • франция-
  • сен тропе

Почитателите на музиканта са стартирали онлайн подписка с искането си

Фенове на Джони Холидей искат да издигнат негова статуя в Сен Тропе - 1
Снимка: БГНЕС/ EPA

Почитатели на Джони Холидей искат да поставят негова статуя в Сен Тропе, съобщи в. „Паризиен“. Фен клубът „Десперадос“ е основан от самия Холидей преди 30 години, пише БТА.

Онлайн подписка събира подкрепа за поставянето на статуя на певеца в цял ръст, както и средства в размер на 50 000 евро.

Смъртта на Джони Холидей през 2019 г. е повод за тъга в клуба. Голяма част от членовете му не успяват да отидат на погребението. Легендата на френската музика беше погребан на остров Сейнт Бартс. За да успеят да отдадат своята почит, феновете на Джони Холидей искат статуята да е в град Сен Тропе.

„Джони беше много свързан с нашето крайбрежие, защо да нямаме негова статуя тук“, каза Паскал Дюфур, секретар на клуба.

Покойният Джони Холидей дълго време е собственик на имение в района на Раматюел, близо до Сен Тропе. Сега общината в Раматюел и град Сен Тропе трябва да решат кое е най-подходящото място за поставяне на статуята. Вече е намерен скулптор, създадена е асоциация за финансирането на проекта. Очаква се участие на големи компании и на фигури от света на шоубизнеса.

Бронзовата скулптура ще бъде с височина 1,80 м и ще тежи 200 кг. „Надяваме се откриването да бъде на 15 юни 2023 г. Тогава е рожденият ден на Джони Холидей. Ако беше жив, той щеше да навърши 80 години“, казва Паскал Дюфур.


Поставете оценка:
Оценка 1.3 от 3 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 э абаротное

    0 1 Отговор
    Как така , все още , феновете и слугите на Бойко Тиквов не са направили подписка да издигнат статуя на Тулупа в София или поне в Банкя ? Обсъжда се също и варианта за Барселона , но мис Бикини не казала нищо !