Last news in Fakti

28 Декември, 2022 17:42 6 274 35

Мишо Шамара на 50 г.: Селската ми чест ме е вкарвала в много проблеми (ВИДЕО)

  • мишо шамара-
  • юбилей-
  • рожден ден-
  • интервю

Рапърът сподели в "Преди обед" за живота в Америка; съветите, които дава на сина си; плановете за бъдещето и как ще отпразнува юбилея

Един от най-емблематичните рапъри у нас - Мишо Шамара, навърши 50 години на 27 декември. Варненецът, чието име е Михаил Михайлов, бе включен на живо в предаването „Преди обед“ по БТВ от Чикаго, където живее от 8 години със семейството си.

Разказът на Биг Ша и равносметката му за последния половин век живот изумиха водещите Деси Стоянова и Сашо Кадиев, който поздрави рожденика в началото на включването с "Чичо Мишо, да си жив и здрав!". Рапърът му отвърна с широка усмивка и благодарност.

Ето какво разказа той за плановете си и живота в САЩ:

„Ще отпразнувам рождения ден с парти вкъщи. Имам студио, чакам много приятели. Много по-осъзнат човек съм. Старая се да имам по-осъзнат поглед върху света, върху пътя ми към щастието, и се радвам, че децата ми растат тук, чувстваме се прекрасно. Ако трябва да бъда честен, намерих това, за което дойдох тук в Щатите. Докато живеех в България, се опитвах да си направя малко оазисче на американската култура и музика, която аз харесвах още от MTV. Тук си е Америка – място, където винаги съм мечтал да живея. Аз обичам да прокарвам пътеки. Преди мен нямаше такава пътека, прокарана в тази музика в България. Без да се изхвърлям, ама бях с мачетето в джунглата и проправях пътя за всички други, които в момента правят тази музика“, казва Шамара, който обезателно е натрупал доста мъдрост през нелекия си житейски път.

„Кацнахме тук без английски, а в момента се справяме добре, децата ми говорят перфектно. Минал съм през много неща – работил сам диспечер, в момента си карам Uber, за да си плащаме сметките, но правим и видеоклипове, работя с много рапъри, имаме музикално студио, снимаме клипове, обикаляме. Дъщеря ми пък е в спортовете – синхронно плуване. На седем години беше на „джуниър олимпикс“ – най-голямото състезание, на локално ниво има много медали. Съпругата ми се чувства прекрасно. Доста по-усмихната е от преди. Обикаляме си на екскурзии. И тя както мен си кара Uber за по няколко часа. Нямаш никакви ангажименти – нямаш работно време, нямаш бизнес, в който да не можеш да спиш, да го мислиш. Буквално днеска решаваме да отидем във Флордиа, в Калифорния, палим колата и отиваме. Тук и чистачката може да си позволи да има къща и да ходи където иска. Тя самата държава е направена така, че стандартът на живот и нещата, които консумират най-бедният и най-богатият, да нямат кой знае каква разлика. Освен чрез каране на Uber, има и много други нови технологии, които позволяват да можеш да използваш времето си по съвсем различен начин, да се чувстваш свободен, да работиш когато си поискаш, когато ти имаш нужда. Някой път не работя с месеци, защото ме мързи“, споделя откровено рапърът.

Това предизвика Сашо и Деси да възкликнат: „Това звучи твърде добре да е истина“.

„Да де, но после се стягаш и работиш по 10 часа на ден, за да наваксаш“, уточни Шамара. „Срещам се с абсолютно всякакви хора. Направил съм сигурно 25 000 райда на Uber и това ми дава възможност да срещна много хора, помогна ми и и за езика. Случвало се е да качвам и българи. Забавно е“, сподели още той.

Варненецът споделя, че прави всичко възможно, за да помага за кариерата на сина си Лил Ша, който също се занимава с този жанр в музиката.

„Той е по-добър рапър от мен. Опитваш се да му кажеш само кои са подводните камъни и ако може да не повтаря моите грешки. Защото аз съм направил много тъпи грешки. Много! На първо място искам да избегне грешки като например да не бъде натоварен от егото си, да не бъде много тънкообиден, защото мен селската ми чест ме е вкарвала в много проблеми. „Ти знаеш ли кой съм аз?“ е страшна работа“, откровено си признава един от основоположниците на българския рап.

„Браво, Мишо! Много ми харесва колко мъдър си станал, защото и мен ме кара да се замислям за грешките, за егото, за импулсивността. Виж как си се научил, може би Америка те е научила“, заяви водещият Сашо Кадиев.

„Живеем в свят, в който всеки човек е важен и значим, независимо дали е рапър, таксиметров шофьор. Искам синът ми да бъде по-спокоен от мен, да не реагира първосигнално, да си дава 10 секунди. Аз бях в едно друго общество. Ние израснахме по време на комунизма, не знаех какво е свобода, мислехме, че свободата си е слободия“, добави юбилярят.

В края на интервюто Деси Стоянова го попита какво си пожелава, а той отговори: „Искам на 150 и по-следващите да завещаем на младите една по-чиста, по-зелена планета, по-малко да я замърсяваме, да сме по-отговорни с електроенергията. Ааа, ти представяш ли си какви работи ме вълнуват вече“, засмя се рапърът, а Деси Стоянова му каза: „Абсолютно, точно това ме изненада“.


Поставете оценка:
Оценка 3.5 от 31 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Емил

    32 3 Отговор
    Не честа на манталитетът ти те вкарва в проблеми!
  • 2 честен ционист

    44 8 Отговор
    Биг Ша, задоми ли дъщерята за някой нига?
  • 3 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 4 карай юбера със здраве бай мишо

    31 5 Отговор
    само някой ддрогиранн $рапър$ и разбойник не гърми докато ги караш че язък за $$ дето ще изкараш на райда
  • 5 Дете на 90те

    12 46 Отговор
    Жив и здрав, г-н Шамар! Още поне 50 години да живеете! Израснах с Вашите песни и благодарение на тях станах човек! България има нужда от хора като Вас, които не се притесняват да казват истината в очите!!!

    Коментиран от #7, #10

  • 6 БеГемот

    19 13 Отговор
    Шамара е като Луций Ений Сенека в сравнение с тая малоумна п.аплач дето сега рапира за младите и.диоти
  • 7 честен ционист

    26 4 Отговор

    До коментар #5 от "Дете на 90те":

    Ти да не си представяш, че тоя си е писал сам пенсите. Подхвърляха му преведени текстове на N.W.A от Отворено общество. Никой си нямаше на идея, каква е тая ютия, бата, джойнт.
  • 8 е Ша а сельо

    30 3 Отговор
    БигШа кара рикша, на Uber
  • 9 Даже не знае

    32 8 Отговор
    Колко чинийки и клузети ще измие тая шматка преди да се почувства джентълмен 😂😆😅
  • 10 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 11 Някоя си

    25 5 Отговор
    Чухте чича ви мишо....колко ок се чувства в кравария.....ай всите де си припадате по там за ръчичка и бъдете щастливи 😉
  • 12 Тома

    29 3 Отговор
    Защо ми прилича на някой от максуда

    Коментиран от #17

  • 13 Дядо Йоцо

    22 5 Отговор
    Този пък от къде изпълзя? Мишо лезгаря.
  • 14 морски под чехъл

    26 5 Отговор
    Какво ме интересува тоя варненски максуда !
  • 15 Пурко

    33 3 Отговор
    Такси можеше да караш и тук, затова да ходиш до САЩ не е работа!

    Коментиран от #18, #23

  • 16 хахаха

    38 4 Отговор
    Голям палячо си чичо Мишо! Като ти видя мазната просста и селска физиономия и ми се оправя настроението. Много се радвам, че такива като теб са далеч от България, стой си там не се връщай никога. А за това какъв е живота в Америка ги разправяй на братята от Чирпан. Комплексар си беше и такъв ще си останеш.
  • 17 Ром Бакарди

    13 2 Отговор

    До коментар #12 от "Тома":

    Ей...няма да убиждати Максуда Парадайз! Таквоз хараби място за живеене, шоране, правене на бели е, че тука е кат лас вегас у ю ес ей! Сичкити убитатели сми тарикати и патрони, факултету и стулипинуво са късат ут яд, чи ний сми по-напред.
  • 18 ЧЦърни..пакистанци

    26 1 Отговор

    До коментар #15 от "Пурко":

    Индийците афганистанци. Предимно карат юбер!
  • 19 БгТопИдиот

    19 0 Отговор
    Тоз нал мачкАше старио голем брат как с го ло д .у-пе таралеж.

    Със славуцата опростачиха едно цело Поколение !

    Смешник.
  • 20 Ха,ха,ха

    23 4 Отговор
    Стой си там и никога не се връщай. Никак ,ама никак не си ни липсвал.
  • 21 Ха ха ха

    18 3 Отговор
    Михо плесника учи българите на живот, ама лае като куче зад оградата! Тук се беше скрил Мишо мишока!
  • 22 Бря

    16 3 Отговор
    В Америка и чукундурите стават хора .
  • 23 А бе

    12 2 Отговор

    До коментар #15 от "Пурко":

    такси може да караш и тук, ама тука не е Америка...
  • 24 Минго

    17 2 Отговор
    Ха-ха-ха! Прилича на дърт ваксаджия
  • 25 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 26 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 27 Бегай !

    21 2 Отговор
    И тоя живел по времето на комунизма ! В НРБ имаше социализъм.
  • 28 Да, бе

    19 3 Отговор
    Преклонна възраст за един бездарен полуръст или хобит.
  • 29 ФАКТ

    12 3 Отговор
    Кърти пари от екоактивисти тоя.За това не работи.Беше фен на Станишев и плюеше Тиквата.Толкова за тоя селяк.
  • 30 Закон на Мърфи

    10 2 Отговор
    "Всеки достига своя таван на некомпетентност"....колко вярно.Шофьор на UBER.Е ми,това е!
  • 31 Роза

    9 0 Отговор
    Интересни неща споделя Мишо Шамара.Възможно е да е искрен.Нали за това е демокрацията-всеки да може да живее и работи там,където се чувства най-добре.Вероятно с възрастта и натрупания житейски опит характера му е улегнал и помъдрял.Преди години той беше казал в интервю,че е от българите,които най-много не искат да се върнат в БГ.Ами да си стои там,никой не го кара да се връща тук!Само че на снимката ми изглежда доста напълнял и състарен!
  • 32 Пешо

    7 2 Отговор
    Толкова е прост горкия, че не може едно изречение да довърши
  • 33 Този

    7 1 Отговор
    Мургав индивид е слаб певец! Че и рапър...Прилича да е от етноса на 100 кила. Потърсете в нета ,как оплюва Хан Аспарух и хан Крум! И нарича българите говеда..
  • 34 Мая

    7 1 Отговор
    Посредствен : грозен и отвратително прост. Изчадие !
  • 35 Мишо бакшишо

    4 0 Отговор
    Ъъъъъъъъъъ лошите уоу уошите скъпа вината беше твоя а шамара лично мой