Last news in Fakti

1 Януари, 2023 19:44 6 719 17

Знаменитостите, с които се сбогувахме през 2023 г.

  • звезди-
  • знаменитости-
  • почина-
  • починаха-
  • сбогом-
  • 2022

Сред известните личности, които ни напуснаха тази година, бяха легенди като Пеле, кралица Елизабет Втора, Оливия Нютън-Джон и още много други

Знаменитостите, с които се сбогувахме през 2023 г.  - 1
Снимка: Shutterstock

Някои от най-големите легенди на шоубизнеса, спорта и културата починаха през 2022 г. Те оставиха след себе си фантастични филми, вълнуваща музика и завидна слава.

Сред хората, чийто земен път приключи тази година е и монархът, управлявал най-дълго - кралица Елизабет II. Тя остави след себе си невероятно наследство на вярност към короната, непоклатима от обстоятелствата вяра и отдаденост към семейството си.

Вижте една малка част от големите звезди, които починаха тази година, но ще оставят дълбока следа във всички нас.

1. Бразилската футболна легенда Пеле почина на 29 декември на 82 години.

Трикратният шампион от Световната купа се лекуваше от рак на дебелото черво от септември 2021 г., когато му беше отстранен тумор, припомня vesti.bg.

„Вдъхновение и любов белязаха пътуването на крал Пеле, който почина мирно днес“, гласи съобщение на страницата му в Instagram.

Пеле е бил заобиколен от шестте си деца и съпругата си, бизнесдамата Марсия Сибеле Аоки.

2. Легендарната модна дизайнерка Вивиан Уестууд почина на 81-годишна възраст на 29 декември. Скръбната вест бе оповестена в официалния ѝ Instagram профил.

Уестууд е издъхнала в дома си в Клапман, Южен Лондон, заобиколена от най-близките си. Тя два пъти е обявявана за най-добър британски моден дизайнер.

3. Комедийната актриса Кърсти Али почина от рак на дебелото черво на 5 декември. Тя беше на 71 години.

„Съжаляваме да ви съобщим, че нашата невероятна, яростна и любяща майка почина след битка с рак, открит едва наскоро“, потвърдиха децата на Али, Тру и Лили.

Бившите колеги на „Наздраве“ Тед Дансън, Келси Грамър и Реа Пърлман отдадоха почит на актрисата, носителка на наградите „Еми“ и „Златен глобус“.

4. Стивън 'tWitch' Бос се самоуби сутринта на 14 декември.

Съпругата на tWitch, Алисън Холкър Бос е съобщила на полицията в Лос Анджелис, че съпругът ѝ е напуснал дома им без кола и не може да се свърже с него. Малко след това парамедиците получават телефонно обаждане от хотел в Лос Анджелис, където откриват Стивън мъртъв от самонанесена огнестрелна рана.

„С най-тъжно сърце трябва да споделя, че съпругът ми Стивън ни напусна“, потвърди Холкър Бос.

Елън Дедженерес, която дълги години работеше и беше приятелка с Бос също изрази почитта си в социалните медии.


5. Джорджия Холт почина на 11 декември. Тя беше на 96 години.

Шер уведоми феновете си за тъжната новина чрез туит, който гласеше „Мама я няма“, придружен от емотикони с тъжно лице.

Смъртта на Холт дойде три месеца след като Шер разкри, че преди това майка ѝ е била хоспитализирана за пневмония.
Родена в Арканзас, актьорското резюме на Холт включва роли в класики като Watch the Birdie и I Love Lucy. Тя също се появява в Шоуто на Майк Дъглас и Шоуто на Мерв Грифин.

6. Кралица Елизабет II почина на 8 септември на 94 години.

Веднага заваляха почести от цял свят, но най-трогателни бяха тези от нейното семейство.

„В четвъртък светът загуби един изключителен лидер, чийто ангажимент към страната, кралствата и общността беше огромен“, каза принц Уилям в изявление. „Аз обаче загубих една баба.“

Смъртта на кралицата дойде, след като тя имаше поредица от здравословни проблеми, които я накараха да отмени няколко ангажимента през последната година.

7. Рапърът от триото Migos, Takeoff беше застрелян при стрелба рано сутринта в Хюстън на 1 ноември.

Takeoff беше убит по време на кавга на частно парти. Той присъствал на събитието с колегата си от групата Куаво, който не е получил никакви наранявания по време на инцидента.

8. Боб Сагет, стендъп комик и актьор, известен с ролите си в „Пълна къща“, „Как се запознах с майка ви“ и „Най-смешните домашни видеоклипове в Америка“, почина на 9 януари на 65-годишна възраст.

Комикът беше открит мъртъв в хотелската си стая в Орландо следобед на 9 януари след представление в Джаксънвил, Флорида, предната вечер.

Сагет остави съпругата си Кели Рицо и трите си дъщери – Обри, Лара и Дженифър – които споделя с първата си съпруга Шери Крамър.

9. Анджела Лансбъри, най-известна с ролята си на Джесика Флетчър, почина на 96 години през октомври, дни преди рождения си ден.

Родената в Лондон актриса има кариера, която обхваща зашеметяващите седем десетилетия, със забележителни и вечни роли, включително озвучаването на мис Потс в „Красавицата и звяра“.

Отзиви от лица като Джейсън Александър, Джордж Такей, Джеси Тайлър Фъргюсън и Марио Кантоне започнаха да валят, след като новината за нейната смърт се разчу.

10. Оливия Нютън-Джон почина през август на 73 години след дълга битка с рак на гърдата.

Нютън-Джон обяви, че е била диагностицирана с рак, който е метастазирал в сакрума през май 2017 г. По това време нейният екип разкри, че тя завършва лъчева терапия в допълнение към естествените терапии.

В началото на миналата година Нютън-Джон беше развълнувана и благодарна, че е все още жива, за да види дъщеря си, Клои Латанци, омъжена.

11. Любимият на знаменитости френски моден дизайнер Тиери Мюглер почина на 23 януари на 73-годишна възраст.

Мюглер започва да проектира през 70-те години. В крайна сметка той става известен със своите драматични, авангардни дизайни. Той се оттегли от модата през 2002 г., но емблематичният дизайнер остава основен елемент в света на модата.

Мюглер излезе от пенсия на няколко пъти, създавайки костюмите за световното турне на Бионсе през 2009 г. През 2019 г. той проектира роклята, която Ким Кардашиян носеше на Met Gala, вдъхновена от София Лорен .

12. Рей Лиота почина внезапно в съня си в Доминиканската република на 26 май. Той беше на 67 години.

13. Бившата детска звезда Арън Картър беше намерен мъртъв в дома си в Ланкастър, Калифорния, на 5 ноември. Той беше на 34 години.

Полицейски източници съобщиха, че певецът на „I Want Candy“ е бил открит мъртъв във ваната му. Въпреки че в спалнята му имало хапчета, изписвани с рецепта, официалната причина за смъртта му не беше разкрита.

14. На 5 август актрисата Ан Хечи се блъсна с колата си в къща в квартал в Лос Анджелис.

Въпреки че беше в критично състояние, актрисата първоначално се смяташе за стабилна, но така и не дойде в съзнание. Седмица след инцидента Хечи е обявена за мъртва. Тя беше на 53.

Хечи става известна през 80-те и 90-те години с роли във филми като „Знам какво направи миналото лято“, „Шест дни и седем нощи“ и „Психо“.

15. Феновете бяха шокирани, когато мениджърът на Кулио обяви, че рапърът е починал внезапно на 28 септември.

Роден като Артис Леон Айви-младши, рапърът от "Gangsta's Paradise" беше открит паднал на пода в банята на приятел. Той извикал помощ и след като парамедиците пристигнали, те обявили Кулио за мъртъв. Той беше на 59.

16. Френските телевизионни звезди, братята близнаци Игор и Гричка Богданоф починаха от COVID-19 в рамките на дни един от друг.

Игор почина на 3 януари, само шест дни след смъртта на Гричка на 28 декември. Те бяха на 72 години.

BBC съобщи, че братята не са получили ваксина срещу COVID-19.

Близнаците са най-известни с телевизионното си шоу Temps X от края на 70-те години, което изследва научната фантастика. Поредицата продължава до 1987 г. Двамата продължават да пишат докторски дисертации по математика и физика, които до голяма степен са отхвърлени от академиците.


Поставете оценка:
Оценка 5 от 4 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Адам Хилтън

    3 3 Отговор
    Къде е Джейсън Дейвид Франк (зеленият рейнджър)? Много повече деца плакаха за него, отколкото за тези влечуги дето се мислят за знаменитости.
  • 2 Гаглей

    6 9 Отговор
    Лека им пръст. Само изверг или отчаян човек може да се радва на чужда смърт. Ама кога ли ще видим в този списък един не всок руснак..

    Коментиран от #9, #17

  • 3 Кога

    23 0 Отговор
    "Знаменитостите, с които се сбогувахме през 2023 г."
    Кога дойде, кога я изпращаме годината.
  • 4 Корекция

    17 0 Отговор
    Аз се питам, дали има някой, който да проверява тези заглавия.

    Коментиран от #16

  • 5 Кънчев

    3 1 Отговор
    А Боби кога?.......

    Коментиран от #12

  • 6 Ти си

    10 0 Отговор
    ""Знаменитостите, с които се сбогувахме през 2023 г."
    Факти удариха дъното и сега копаят надолу ......
  • 7 Прав

    3 1 Отговор
    Бог да ги прости те зи хора
  • 8 Жълто джудже

    4 1 Отговор
    Диватство и невежество е да се мълчи за смъртта на човека, който уби СССР и подари на Запада тридесет години живот в нечуван комфорт и вакханалия на консумация. Никой от героите, които изброихте, не е платил толкова висока цена.
  • 9 РЕАЛИСТ

    2 1 Отговор

    До коментар #2 от "Гаглей":

    Има да плачеш, ако си отиде този не висок руснак. Този , дето ще дойде след него няма да е такава Мека Мария. Така ще зачатка враговете на Русия/има с какво/, че Путин ще ви изглежда, като Майка Тереза.
  • 10 Дедо ви Мразъ

    2 1 Отговор
    Незнаем какво ни чака тази година. Година в която починат много известни хора направили нещо с което да останат в историята независимо какво . Следващата неочаквайте да е добра за света. Времето ще покаже но няма да е добра както се предполага.
  • 11 Teзи и тая година ли ще мрат бе

    4 0 Отговор
    ?????
  • 12 Нашийник

    2 3 Отговор

    До коментар #5 от "Кънчев":

    Малко или много, в статията са знаменитости. Банкянският бандит е само прост селски престъпник, боготворен от дебили от неговия калибър.
  • 13 Жорко

    0 0 Отговор
    Как през 2023 година?!?Че ние едва започнахме 2023, много сте изпаткали, алкохола още ви държи!
  • 14 Хммнъм

    0 0 Отговор
    На Гугъл АПИ, красивите A.I. създания.... Ще ви нащипя ах на чичко Гугъл сладичките ми..... Този сайт и още 18, подобни, са насочени към Гугъл Фреймуорк-а! Преди почти 2 години вече, пуснаха изкуствения интелект, който ви прави на маймуни. Нямате интерес да стоите тук, освен ако не сте се намразили! Отдавна се случва, това което "уж" ни подготвят, че ще се случи в близкото бъдеще! А именно, да ви манипулира и ръководи, Изк. Интелект! Доста от акаунтите, са или "конфискувани" или умишлено предадени, в полза на гугъл! Помислете!
  • 15 Шаран БГ

    0 0 Отговор
    И у наше село се простихме с много знаменитости..... Кметът разшири гробищата за трети път...... Има място за всички !!
  • 16 Живко

    0 0 Отговор

    До коментар #4 от "Корекция":

    За съжаление няма кой да ги провери, а неграмотниците пишат ли пишат....
  • 17 Ал Бунди

    0 0 Отговор

    До коментар #2 от "Гаглей":

    Ще, ще ..скоро ще е . Пътник е..сега стяга багажа.