Last news in Fakti

4 Януари, 2023 17:45 986 8

Във Великобритания ще лекуват пациенти чрез общуване с природата

  • лекуване-
  • природа-
  • здравословни проблеми-
  • великобритания

Потребителите получават календар с идеи, които да ги вдъхновят да общуват с природата, като например търсене на скреж по листата или слушане на звуци на открито

Във Великобритания ще лекуват пациенти чрез общуване с природата - 1
Снимка: Shutterstock

За първи път в Англия пациенти, страдащи от различни здравословни проблеми, ще бъдат насочвани към общуване с природата, за да подобрят състоянието си, предава ДПА.

"Природни" рецепти ще бъдат предписвани на пациенти в Хай Пийк, Дарбишир, след успешен пилотен проект в Шотландия, пише БТА.

Програмата се осъществява от Кралското дружество за защита на птиците (КДЗП) в сътрудничество с администрацията на националния парк Пийк Дистрикт. Тя се осланя на нарастващите доказателства, че хора, които общуват с природата, имат подобрено психическо благополучие, по-щастливи са и по-удовлетворени от живота .

Потребителите получават календар с идеи, които да ги вдъхновят да общуват с природата, като например търсене на скреж по листата или слушане на звуци на открито.

Сара Уокър, ръководител на проекта за природа и благополучие към КДЗП, Англия, каза: „Развълнувана съм, че програмата тръгва в Хай Пийк и нямам търпение да видя как хората в района се възползват от природните рецепти.“

Тя добави: „Бихме се радвали да видим природата като част от инструментариума на всеки здравен специалист в бъдеще. Много хора са изправени пред голям брой стресиращи фактори в живота си и природата може да им помогне да ги преодолеят.“

Нововъведението се характеризира с холистичен подход към здравето и благосъстоянието с цел намаляване на стреса, умората, тревожността и депресията. Пациентите ще бъдат обслужвани от специализирани екипи за психично здраве, екипи за социални грижи за възрастни и 13 кабинета на общопрактикуващи лекари в района.


Поставете оценка:
Оценка 2.3 от 3 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 БОЗА

    6 1 Отговор
    Кога няма лекари и чекаш,за преглед с месеци така става...с гледане на менструални календарчета,природа...точка в стената...мноо помагало...след като им пуснаха комплекти сами да си церят кариесите смятайте,къв колапс е системата... ;-)


    Този коментар изразява личното мнение на автора.То може да не съвпада с позициите на "Факти",като цяло,и на отделни коментиращи в частност,за което БХ(Баклава и Халва)
  • 2 Мамул

    1 0 Отговор
    Тук лекуват с праз. Пратете млади с бели бузи стажанти да усвоят метода!
  • 3 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 4 Ужас, тия

    2 1 Отговор
    съвсем изтрещяха ..
  • 5 А в България

    3 1 Отговор
    ще лекуват пациенти чрез общуване с панелни сгради на територията на град София
  • 6 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 7 един от многото

    3 0 Отговор
    Чудят се как да накарат калпавите албионци да излязат на полето и да прибират реколтата , след като натириха работната ръка от изтока. А пък другите от по далечния изток , братовчедите на Суека , докато се наведат да скъсат ягодата и тя вече е развалена!
  • 8 Явно

    0 0 Отговор
    Време е тик ток медицината да бъде официално призната…