Last news in Fakti

19 Януари, 2023 09:33 2 107 8

Недооценените от жените си мъже започват да мислят за изневяра

  • изневяра-
  • мъже

Мъжете жадуват за родствена духовна близост, физически контакт и подкрепа, като всички хора, твърди психотерапевт

Недооценените от жените си мъже започват да мислят за изневяра - 1
Снимкa: Shutterstock

Недооценените от жените си мъже започват да мислят за изневяра, казва психотерапевтът Майрън Нелсън. Той назова възможните причини за изневяра пред Psychology Today.

Според Нелсън мъжете, както и жените, имат нужда от общуване и интимност с други хора. В същото време постоянно чуват, че не трябва да бъде твърде открити и доверчиви.

"Мъжете имат малко възможности за себеизразяване, освен спорт, гняв и секс. При липса на други възможности, ние често се обръщаме към секса, за да задоволим нуждите си от приятелство. А онези мои клиенти, които наистина изневеряваха, го правеха в нетрезво състояние. Алкохолът е лесен начин за преодоляване на пропастта между мисъл и действие."

Психотерапевтът отбелязва, че при повечето мъже мислите за предателство се появяват, когато се чувстват подценени, нечути или разбират, че партньорите им не ги уважават.

„Аз самият мисля за други жени, когато осъзная, че работя усилено, ставам по-успешен, но в замяна не получавам пропорционално количество благодарност под формата на прегръдки, докосвания, нежност“, обясни Нелсън.

"Причините за подобни чувства се крият в дълбокото детство", смята той. Терапевтът си спомня, че майка му го е хвалила за добрите му оценки в училище и за помощ в къщата. Той подсъзнателно очаква подобни похвали от жена си и като не ги получава, се разстройва.

"Мога да си помисля за изневяра, ако с жена ми не сме правили секс от дълго време. Мъжете жадуват за родствена духовна близост, физически контакт и подкрепа, като всички хора."


Поставете оценка:
Оценка 5 от 4 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Еееее.....

    15 0 Отговор
    То вече , мъжете , които мислят за изневяра , и въобще за жени , сигурно са 40+ ! Тези новите , като не ги дооценят , и започват да мислят за новата колекция на Вивиан Уестууд.
  • 2 ПиПи

    11 1 Отговор
    Недооценените от жените си мъже не се прибират много-много у дома си. Познайте защо!
  • 3 любопитен кръшкач

    7 0 Отговор
    Аз не мисля за изневяра. Тя сама ме намира. Вяра преди три дни поиска да й купя бельо от Мания-та и ми се фука после в колата с него. Спомена ми,че ще се намуши до кръста си в пералнята.
  • 4 Раданч Татлъту

    10 0 Отговор
    А по -отмъстителните мъже,започват да изневеряват с мъже!💋💋💋🥳🤡👍
  • 5 Ева

    6 0 Отговор
    И да е оценена, жената пак мисли за изневяра. Няма мантри защо, просто така сме устроени. Иска ни се постоянно, някои го прикриват, други не.
  • 6 МИЛФката

    5 0 Отговор
    Всички имаме желания и нужди. Мисълта за изневяра е по-сладка и секси от самата изневяра. Там няма разочарование, да си със любимия човек а мислиш за друг не е изневяра а е удоволствие.

    Коментиран от #7

  • 7 Идън

    3 0 Отговор

    До коментар #6 от "МИЛФката":

    Другия е нещо като резервна гума- създава усещането за сигурност и е огромен стимулатор за живот въобще. Поетът го е казал,, далеч ме дръж щом искаш да съм влюбен- далечното е всъщност ореолът- една мечта се срива изведнъж,разбулиш ли я ...,, и т. н. Това е несподелената любов- при нея няма разочаровани.
  • 8 никой

    4 0 Отговор
    Хе хе,много ясно.Щом от жена си не получава нежност и внимание,а само сумтене и мрънкане, какво да прави? Търси на друго място това което му липсва.И го намира в повечето случаи .