19 Януари, 2023 13:45 2 238 28

Ким Кардашиян купи прочуто бижу на принцеса Даяна (СНИМКИ)

  • ким кардашиян-
  • принцеса даяна-
  • бижу-
  • кръста атала

Кръста "Атала", медальон с аметист и диамант, е продаден за 163 800 паунда

Ким Кардашиян купи прочуто бижу на принцеса Даяна (СНИМКИ) - 1
Снимка; БГНЕС

Американската телевизионна звезда и символ в социалните мрежи Ким Кардашиян е закупила кръста "Атала" - медальон с аметист и диамант, носен от принцеса Даяна, според аукционната къща Sotheby's.

Изделието, изработено през 20-те години на ХХ век от британския бижутер Garrard, е продадено за 163 800 паунда (202 300 долара) по време на разпродажбата "Кралски и благороднически" на аукционната къща в Лондон.

View this post on Instagram

A post shared by Jewellery Outlook (@jewelleryoutlook)

Медальонът - който Даяна носеше на благотворителна гала през 1987 г. - достигна повече от два пъти минималната оценка преди търга, като от Sotheby's потвърдиха, че той е бил закупен от представител на Кардашиян.

"Бижута, притежавани или носени от покойната принцеса Даяна, много рядко се появяват на пазара, особено бижу като кръстчето на Атала, което е толкова цветно, смело и отличително", заяви Кристиан Спофорт от Sotheby's преди продажбата.

"До известна степен този необичаен медальон е символ на нарастващата самоувереност на принцесата в избора на тоалети и бижута в този конкретен момент от живота ѝ."

Висулката няма да е първият експонат от модната история, който ще се срещне с Кардашиян.

Миналата година 42-годишната жена влезе в заглавията на вестниците, защото присъства на Met Gala в същата рокля, която е носела Мерилин Монро, когато през 1962 г. прави серенада на тогавашния президент Джон Кенеди на рождения му ден.

Първоначално Кардашиян беше обвинена, че е повредила роклята на кинолегендата, но базираният в Лос Анджелис музей "Ripley's Believe It or Not!", който е собственик на експоната, отхвърли обвиненията.


Поставете оценка:
Оценка 1.5 от 4 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Пич

    11 0 Отговор
    Кичозно бижу..... Кръстчето , прилича на попски кръст за венчавка.....

    Коментиран от #3

  • 2 Соваж бейби

    6 1 Отговор
    Ако купи на търг потната тениска на Зелински ,няколко месеца дето не я свали от гърба си може да я облече веднага за някой гала вечеря ,дала още толкова милиона долара от горе .Ще ми направи впечатление и определено си остава в топ листата на най "вменяема "известна личност на всички времена за мен.
  • 3 Соваж бейби

    7 0 Отговор

    До коментар #1 от "Пич":

    По принцип кръст като бижю не е хубаво да се носи,носиш кръста мъките и .. на Христос.Долче и Габанна имат много бижюта с кръст и по дрехите ама...дори не може да се каже кич ,просто няма логика в модата.Както казваш в църквата и отчетата да си го носят !Все едно да излезеш с докторски слушалки като бижю ,нещо такова .

    Коментиран от #6

  • 4 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 5 пенко

    2 0 Отговор
    БИЖУТАТА СА НУЖНИ НА ГРОЗНИТЕ И СТАРИТЕ ЖЕНИ И НА ПОЛУМЪЖЕТЕ -ПРОСТ..... И !!!!!!!!!!!!!
  • 6 Кръста

    2 0 Отговор

    До коментар #3 от "Соваж бейби":

    Е много по стар символ , от познатият ни от христианството ! Още в древен Египет ще видите , йероглифа Анх ( кръст с примка ) , или йероглифа , много , или милион ( като Анх , но напречната линия е извита нагоре , като на човек , който се учудва на нещо многобройно ) ! Сигурен съм , че знаете за Мандалите , пречупените и прави кръстове , и значението на техните посоки , при будистите , и хиндуистите ( Хинаяна ) ! В магията , кръста указва четирите посоки , или , пресичането на световете ! И сега .....бях толкова многословен , за да подскажа , че винаги е било добре , да се носи кръста ! Като , талисман , амулет , или средство за защита , кръста , в различните му форми , се е носел хилядолетия преди християнството , и се е почитал от различни религии , и учения ! Като бижу , е добре да е стилен , и ненатрапчив ! Най добре , да е сребърен ! Така ще съчетаете приятното , с полезното !

    Коментиран от #7, #8

  • 7 Соваж бейби

    1 1 Отговор

    До коментар #6 от "Кръста":

    Спорна тема и имате и не право?!Кръст,анк,соломонова звезда,пентаграм,ръчичка,око,св.вода ,кр.сфера ...купчина инструменти които се ползват за нещо за свещеници,вещици..хора от занята ,!За хора непросветени изобщо не е добре ,да не навлизам в спор просто лек пример .Ако къщата ви е нападната от демони разпятието на стената или кръста на шията изобщо няма да ви помогне ,напротив ?!Обръща с гл. на долу или ще ви изгори ,нагорещява се и боли метала ,има много паранолмални предавания които го доказват и ако поръсите със светена вода без да сте просветен свещеник рискувате по лошо да се случи около вас !Такива неща не е хубаво да се идеализират става идолопоклоничество ,нали ?!А знаете ли че такива неща са проводник както на позитвна така и негативна енергия ?!Виждала съм и обладани хора с кръст на врата ,Зак Беганс 2022 -1 сезон на другата му емисия .Спасяване на семейства нападнати от фантоми,демони ...помага на хора с проблем със свещеници ,церемония,доказване и с паранормална технология че всичко това го има и на живо се излъчва .Избора си е ваш,дълга тема .

    Коментиран от #9

  • 8 Соваж бейби

    1 0 Отговор

    До коментар #6 от "Кръста":

    Проускате нещо ,явно не сте обръщали внимание на друго,да се добавя ?!
    Във всички религии и култури има представяния на боровата шишарка като елемент, чрез който човек може да постигне визия за Рая. В шумерската култура и нейните богове, в египетската култура, в будизма, в индуизма, в християнската религия..шумерските крилати богове или джинове са държали шишарка в ръката си, просветеният буда,има прическа в формата на борова шишарка, която също се появява под формата на пламък върху главата на Свети Юда Тадей, защо детето на Черната Мадона от Монсерат има борова шишарка в ръката и накрая защо скиптърът на Озирис е пръчка, оградена от две змии, чийто връх е увенчан с борова шишарка десетки други примери короната на Папата ..., защото ги намираме навсякъде ?а не кръста ?Дълга и интересна тема , обърнете внимание и на шишарката ,оставете кръста на църквата .
  • 9 Знаете ли

    2 0 Отговор

    До коментар #7 от "Соваж бейби":

    Както в тайните общества , така и в магьосническите кръгове , има истински посветени , има , и шоу- звезди . Последните поназнайват нещо малко , но основно са разработили фрапантни ритуали , маршируват с плащове и ками на фона на обърнати кръстове , и прочие щуротии , които за моя изненада впечатляват доста хора , и тези имат последователи . Това идва от " Църквата на дявола " , Библията на дявола " , и подобни , като идеята е , че като обърнете христианските ритуали наобратно , вече ще сте велик магьосник ! Всъщност , едни идиоти маршируват с черни чаршафи , дрогират се , правят безразборен секс , и жертвоприношения . Опасното е , ако са човешки . В Холивуд , бидейки пълно с такива откачалки , това и филмират , и така придобива известност ! Сега за сериозните . Ако кръста е сребърен , трудно би бил подвластен на някой , който не е господар , на поне шест легиона ! А ако го подложите на ритуала , който бях описал преди време , сребърното бижу , ще ви закриля почти от всичко ! Относно демоните , обладали човек , или къща , безотказното заклинание е много просто ! Призовавате архангел Рафаил , и му казвате , да завлече съществото обратно в ада ! Разбира се , много трудното е , да разберете , как да призовете архангела !

    Коментиран от #10, #11

  • 10 Соваж бейби

    1 0 Отговор

    До коментар #9 от "Знаете ли":

    А не трима са архангелите в специалната молитва не само Рафаил ,брат ми ,специалната молитва е с трима архангели !Казах че всичко се предава онлайн в емисията на Зак Беганс ,има неща които съм пропуснала научавам от там .НО ,има няколко случаи от които си тръгнаха и свещеници братко,по силно е от тях и не искат да продължат церемонията .Бог да ви пази ,не мисля че и от сребро пак би ви спасил този инструмент .

    Коментиран от #12

  • 11 .......

    2 0 Отговор

    До коментар #9 от "Знаете ли":

    В последствие видях поста ви за шишарката , и ще ви кажа , ако не сте попадала на това , че още по учудващо е , как различните древни богове , носят еднакви чанти в ръцете си. Има ги и при Анунаките , и при египетските богове , при майте и толтеките , при будистки и хиндуистки богове..... Мисля , че ще ви бъде интересно , ако сте пропуснала !

    Коментиран от #13

  • 12 Я да

    1 0 Отговор

    До коментар #10 от "Соваж бейби":

    Видиш ти..... !!! Стана ми любопитно..... Ще благоволите ли да ми кажете , на какъв език призовават архангелите , та това се разбира ?!

    Коментиран от #14

  • 13 Соваж бейби

    1 0 Отговор

    До коментар #11 от ".......":

    За шишарката визирах и тибетските монаси които потвърдиха - и те все още го потвърждават - че в човека съществува трето око, разположено в центъра на мозъка на нивото на очите, отговорно за ясновидството и интуицията и което би било атрофирано с годините накракто шишарката ,други я спрягат с теорията на Ева и шишарката не ябълка .Третото око днес се свързва с епифизната жлеза и е интересно да се отбележи анатомичното сходство между тази жлеза и мястото, където се намират, и схематичните рисунки, представящи в Египет окото на Хор,и мястото което винаги е заемало в иконографията на религиите и дори на тайните общества...И ще спирам защо 12 коментар го избива шега и няма смисъл да продължавам
  • 14 Соваж бейби

    0 0 Отговор

    До коментар #12 от "Я да":

    На български с хасковски акцент ,веднага действа !Ми намерете предаването гледайте,има книги,има свещеници ще ви кажат .

    Коментиран от #15

  • 15 Много

    1 0 Отговор

    До коментар #14 от "Соваж бейби":

    Грубо отношение ! Не очаквах от Вас ! Зададох нормален въпрос , не схващам какво ви обиди , или засегна ! Но ако е така - извинете !

    Коментиран от #16

  • 16 Соваж бейби

    1 0 Отговор

    До коментар #15 от "Много":

    Прозвучахте ми като има един ник на няколко пъти ми се подиграва когато съм писала за такива неща ,не съм разбрала и аз .Винаги се призовават архангели Михаил, Гавриил и Рафаил и най често Михаил сега при тях говорят английски но молитвата е на латиница и на техен език ,често от апарите се чуват и други езици на фантоми ,духове ...Това е друга материя и се учи с години ,аз самата я знам молитвата но никога няма да си го позволя сама или да се правя на специален свещеник .Екипа на Зак също предупреждава и за техниката не го правите сами ако не знаете каво правите ,било то и спец.молитва отварят се разни неща ...Сложна и интересна материя ,жалко че не е френско шоу или франсе бих се включила в екипа му.Има и епизоди с фенове и скептици,или желаещи ...Лас Вегас ми е далеко а в Европа тези теми са малко....и малко специалисти открити .

    Коментиран от #17

  • 17 Съжалявам

    1 0 Отговор

    До коментар #16 от "Соваж бейби":

    За недоразумението. Много пъти съм се опитвал да отсявам лъжата от истината , и когато казахте " трима архангели " , ми стана любопитно на момента. Защото , американците са майстори на такива режисирани , и добре изпълнени постановки . Досега не съм чувал , дори най могъщите магьосници от миналото , да да успяли да призоват трима архангели , или три демона , едновременно ! После се замислих , как внушават това на аудиторията. Предположих , че са смесили латински , с измислен от тях език , като повтарят често имената на архангелите. Но ако наистина бяха компетентни , щяха да знаят , че това не са имена , а определения ! МихаИЛ ( кой е като Бог ? ) , РафаИЛ ( изцелява Бог ) , и т.н. ! Акцентирам с главни букви ИЛ ! ИЛ- ЕЛ - върховният бог на Анунаките ! ЕЛ - Ельохим ( иврит ) еврейското название на Бог. И отново само определение - Бог ! Пример и от тъмните - Луцифер ( светещият , сияещият ) , отново само определение . Ако не знаеш имената , не може да призовеш , или изгониш нищо! А те не звучат така , както ги разпознаваме , защото се изричат на езика , оставен ни от Енох , и след като е забравен , се дава отново чрез ангелите , на Джон Дий ! Та , затова попитах , защото се усъмних във вещината на г-н Беганс. Не е трудно да научиш заклинание , дори в нета има . Трудно е да разбереш името , това е главната задача в екзорссизма! Друг белег за измама е , да обявиш името на някой от великите демони . Това е , като по време на война , да се надяваш , че ще те з

    Коментиран от #18, #19

  • 18 .......

    0 0 Отговор

    До коментар #17 от "Съжалявам":

    Това е , като по време на война , да се надяваш , че ще те застреля лично Наполеон !
  • 19 Соваж бейби

    1 0 Отговор

    До коментар #17 от "Съжалявам":

    Зак работи с техниката ,доказване с нови технологии и т.н.т предоставени в емисията от учени физици и техните изобретения.Участвали са вещици те си признават,медиуми,сатанисти,а свещениците не ги разбирам вие казвате че те са невежи аз нищо не мога да кажа защото това се учи в Ватикана и се дава специална благословия ,как да кажа като да получиш книжка за кола ,има и аматьори с закупена такава та такива неща .Повтаря и в други предавания не само при Зак това с молитвата

    Коментиран от #20

  • 20 Всички

    1 0 Отговор

    До коментар #19 от "Соваж бейби":

    Които са участвали в истински екзорсизъм знаят , че това е мръсна , грозна , и нелицеприятна работа ! И най вече - отвратително зрелище , което не трябва да се показва на масовата публика ! А за американците няма нищо свято , когато става дума за пари , и власт ! Там може да видиш и нови мюсюлмански пророци , живи светии , купища църковни водачи , на купища църкви , магьосници , медиуми , направо ума на човек е слаб , дори да ги запомни ! И всички са с положителни становища на разни учени , но , като доктор Ливайн ! Затова ги разгледам внимателно !

    Коментиран от #21

  • 21 Соваж бейби

    1 0 Отговор

    До коментар #20 от "Всички":

    Това предаване показва всичко , и шамани на племена ..Някой сцени се режат ,цензуирират .Зак пстоянно моли хората да не си правим експерименти с такива неща ,лошите хора не се величаят ,често сатанисти съжаляват и казват не го правете ,с помоща на Bill Chappell гениален физик и скептик в начолото прави открития и си променя мнието, в момента се тества новото му изобретение 2022 Bill Chappell Signatures SeriesTM ,си задавате куп въпроси и отговори,има намеса и техниката на учените /шишарката / .Зак е бил също наивен сам да пробва да се бори с тъмни сили без свещеник и получава проблем с зрението си след контакт.Има свещеници които се грижат и за музея му и за него .Често след епизоди или контакт с такива неща е болен ,много хора от екипа му напускат.Ед и Лорейн ,съпрузите Уорън,са първита американска двойка писатели, специализиращи в окултните науки и представени като ловци на духове, той е демонолог тя като медиум и ясновидец.Те са замесени в редица предполагаеми случаи на обсебване, екзорсизъм и полтъргайст, за чието разрешаване се твърди, че са помогнали. Зак им е бил фен и решава да продължи мисията им,зета на Ед и Лорейн също има такова шоу.

    Коментиран от #22

  • 22 Точно

    1 0 Отговор

    До коментар #21 от "Соваж бейби":

    Това , че е шоу , ме кара да съм внимателен. Още повече , като казахте , че и зет му има подобно шоу. Намерили са семейна ниша , за изкарване на пари , и то може би , покрай познанството си с истински познавачи , за които говорите. Както казва Сун Дзъ , " Господарят на победата , е заблудата " ! Това може да се разглежда двупосочно. Шоу майсторите , заблуждават че са вещи , за да изкарат пари. А истинските майстори заблуждават , че са никои ,и не се показват по медиите. Това , което казвам , са само предположения , защото нямам физическото време , което ми трябва , за да обърна истинско внимание на това шоу , за да направя верни заключения . Когато ми казахте за него , няколко пъти му хвърлих око , но , не е достатъчно , за да съм сигурен ! Ако имам повече време , ще гледам по подробно и последователно , и ще кажа , какво мисля ! Американците да майстори на това , да показват чудеса , подплатени с доказателства ! В момента ми бяга името , но може би сте гледала филма за онзи , с Цирка на чудесата , който правеше всички на луди гъби още миналия век , а дори го величаят като голям бизнесмен .

    Коментиран от #23

  • 23 Соваж бейби

    1 0 Отговор

    До коментар #22 от "Точно":

    Зета на Ед и Лорейн Уорън нещо го харесвам ,и той е бил гост на Зак с куклата Анабел ,която се пази в специялна кутия и кръст,няколко дни в седмицита идва свещенник да казва молитви и пръска с вода .В началото Зак беше наивен водещ първите сезони ,любопитсвото му е много голямо и не слушаше много,не пипай ...и се изгори казах ви ,друг физик остава парализиран докторите нямат обясние.Хора от екипа му с камерите се развеждат,случват се неща и спират или страх да не им се случи нещо.Веднъж е идвал в Париж в катакомбите ,жалко че не обиколи повече или заради ковида не знам?В Италия ,Англия,Румъния...,из САЩ на много места .В началото бях скептик докато не си дадох сметка за научните изобретения и до къде се развива израства човек ,защото познанието не е само религия .И като цяло само църквата и свещениците си знаят какво правят,другите хора знаем малко но и без тях не може .Имаше и една френска дама се появи в подобно шоу с 2 англичани но са кръгла нула ,усеща се че прави шоу за пари не са в тази материя и не помагат на хората,прекъснаха ги по телевизията нямат рейтинг.Приятелят на Зак ,Ник Гроф от екипа също го предаде и направи подобно шоу без сюксе .Лорейн Уорън също се появи 2006 година в друго шоу с лош екип не ми допадна ,преиграват.Само Зак помага,предаването се базира на хора с проблем които го търсят за помощ и тестването на новите гаджети от учени ,при доказан проблем се намисат свещеници .Има и книга и филми,най истински виждам този човек .В САЩ

    Коментиран от #24

  • 24 ....

    1 0 Отговор

    До коментар #23 от "Соваж бейби":

    Са най засегнати хората от тези проблеми не напразно излизат такива предавания ,така мисля .
  • 25 Много

    1 0 Отговор
    Въпроси повдигнахте , ще се опитам да кажа нещо , отзад- напред. Нормално е в САЩ да имат такива проблеми , защото по същество , държавата им е основана от окултисти , бягащи от инквизицията. Окултните им общества не са хомогенни , а враждуващи. Относно науката , вече започна да влиза в час , но , още много има да учи , или по скоро , да приеме. Парализата , която описвате , е добър пример. Науката я нарича Синдром на нощната вещица , или нещо такова беше , и си го обяснява с фазите , и прехода на съня , кратко казано. Отказва да приеме , че е реалност , причинена от сили , които не познават. Знам , защото съм се сблъсквал със същества , които са ме поставяли в такова състояние , от което за мен е усилие да се измъкна , и да взема превес , а обикновеният човек човек изпитва неистов страх , и не може да мръдне ! Защото вижда ! Нека после психолози му обясняват , че е халюцинация , той знае , какво е видял. Местата , за които казвате , че са посещавани от снимачните екипи , като парижките катакомби , са пълни с трупове , около които витае енергията на злото. Защото са умряли насилствено , или когато не им е било времето , и не са погребани на свещена земя . Ако човек развие сетивата си , ще усеща тези неща от километри , без научна апаратура . Мислех да ви кажа нещо и за свещенниците , но няма , за да мислите непредубедено !

    Коментиран от #26

  • 26 Соваж бейби

    1 0 Отговор

    До коментар #25 от "Много":

    Щом ми е интересна тази тема,любопитсво,дори ако мога да помогна на някой ,нищо не намирам за иронично или фантастика .Вижте колко неща изписахме , извода е за науката и религията и другите неща от вчера ако не бърка телепатията си говорих с вас са една цяла съвкупност .Всеки народ си има вяра и същества нито една не е за подценяване .Имам до някъде си отговор ,само не мога да си обясня защо има случаи когато се отказва свещеник и си тръгва ,рядко но ,било нещо по силно ?И за инструментите както ви споделих съм далеко от тези неща ,има си канонизирани доказани хора светци , свещеници има предубедени ,скептици .Машинките на Бил Чапъл ще изместят шарлтаните екстрасенси ..и се чува и вижда контакт ,факт .Но не всички остават на Земята като фантоми ,има и други същества доказано.Интересна наука ,иска и много четене ,издигане духовно ,анализ .Който има дарба нека помага на хора в нужда ,проблема е в екип ако си само демонолог си безсилен ,съдействието с други надарени хора прави силата ,победата .Моят извод ,надявам се когато се засечем да ми споделите ,трябва да напускам онлайн пространството.Беше ми приятно,всичко добро жив и здрав и до скоро .

    Коментиран от #27

  • 27 За мен

    1 0 Отговор

    До коментар #26 от "Соваж бейби":

    Също беше удоволствие. Бъдете здрава и успешна , и , до нови срещи !
  • 28 Този коментар е премахнат от модератор.