Last news in Fakti

30 Януари, 2023 13:19 2 386 5

Диетолог: Кафето топи мазнините около корема

  • кафе-
  • отслабване-
  • коремни мазнини

Експертът съветва да пием кафе без захар и мляко по-често, за да се преборим с висцералните мазнини

Диетолог: Кафето топи мазнините около корема - 1
Снимка: Shutterstock

Диетологът Наталия Комова посочи кафето като продукт, който помага да се отървете от излишните килограми – особено от коремните мазнини.

Експертът съветва да пием кафе без захар и мляко по-често, за да се преборим с висцералните мазнини, натрупани в коремната област. Според нея кофеинът засилва термогенезата (процесът на производство на топлина в организма) и позволява да се изгарят повече калории.

Въпреки това диетологът добави, че кафето трябва да се консумира в умерени количества. "Прекалено големи количества кафе могат да доведат до раздразнителност, главоболие, сърцебиене, нервност, безсъние и мускулни тремори", обяснява тя.

През 2020 г. Харвардското училище по обществено здраве проведе проучване, което установи, че четири чаши кафе на ден действително могат да намалят мастните натрупвания. "Кафето, и по-конкретно кофеинът, от години е в центъра на вниманието на диетолозите заради способността му да влияе върху апетита и телесното тегло", заключава експертът Лона Сандън.


Поставете оценка:
Оценка 2 от 5 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 бабоне

    2 1 Отговор
    Диетологът е руски,те са последната инстанция по всичко.
  • 2 Антон

    9 0 Отговор
    Ако сме на минус калории отслабваме, ако сме на плюс калории - пълнеем. Ако преяждаме никакво кафе няма да помогне.
  • 3 Мислителят

    1 0 Отговор
    Дрън , дрън !
  • 4 цербер

    1 0 Отговор
    Диетоложката Наталия Комова ...
  • 5 БСТ

    0 0 Отговор
    4 кафета на ден малко множко ми се виждат ....