Last news in Fakti

5 Февруари, 2023 09:25 2 468 6

Джейн Фонда за битката си с тежко заболяване: Мислех, че няма да доживея 30

  • джейн фонда-
  • тежко заболяване-
  • булимия

Актрисата разказа как се е справила с булимията си

Джейн Фонда за битката си с тежко заболяване: Мислех, че няма да доживея 30 - 1
Снимка: БГНЕС

Актрисата Джейн Фонда не е била сигурна дали ще доживее до 30-годишна възраст, заради хранителните разстройства, от които страдала на младини. В подкаста Call Her Daddy, цитирана от БГНЕС, Фонда разказа как се е справила с булимията си в самото начало на своята кариерата.

"На 20-годишна възраст започнах актьорска кариера и страдах много от булимия. Водех истински таен живот", сподели тя. Според нея това състояние силно е повлияло на живота и дори на кариерата й: „Бях много нещастна. Струваше ми се, че няма да изкарам до 30 години. Почти не излизах от къщи и не се срещах с никого, защото бях нещастна поради хранителни разстройства. Освен това участвах във филми, които не ми харесваха", добави тя.

Първоначално нейните хранителни навици изглеждали доста "невинни". Хранителното разстройство обаче скоро започва буквално да „завладява“ всички аспекти от живота ѝ.

„Това се отразява във външния ви вид и в крайна сметка изглеждате уморени. С този начин на живот става невъзможно да имате истинска връзка. Денят ви е изграден само около това да получите храна и след това да я изядете. Поради това трябва да сте сами, така че никой да не го види и да не знае какво правите. Това се превръща в пристрастяване и веднага щом поставите малко храна в себе си, веднага трябва да се отървете от нея", разказа Фонда.

Холивуд и семейството ѝ оказват психологически натиск върху нея. Когато актрисата навърши 40 години, тя започна да се чувства "все по-зле и по-зле". Тогава си мислех: "Ако продължавам така, ще умра", разказва актрисата.

По това време Фонда вече има съпруг, деца и успешна кариера и "осъзнава колко важен е животът й" и реши да се справи с тази ситуация. "Беше наистина трудно. Но колкото повече време минава от последната проява на болестта, толкова по-лесно ти става", каза тя.

Джейн Фонда по-рано разкри как е възродила кариерата си след прекъсване от актьорството за повече от 15 години. Двукратната носителка на "Оскар" възвърна популярността си през 2005 г. с филма "Ако свекървата е чудовище", в който си партнира с Дженифър Лопес. На върха на кариерата си през 70-те години актрисата си взе почивка от актьорството и стана активистка като се обяви против войната във Виетнам.

Мнозина познават Джейн Фонда с нейните серии за аеробни упражнения. Активността на фондацията продължава и до днес: тя се бори за правата на жените и се противопоставя на сексизма.


Поставете оценка:
Оценка 4.2 от 9 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Не знаех,че била

    3 2 Отговор
    Активистка срещу войната във Виетнам.Някой да е чул за руска такава?
  • 2 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 3 Хахо

    1 8 Отговор
    Още една изкукала бивша актриса, която се чуди с какво да напомни за себе си. Ако не е това, ще е нещо за Украйна, ако и това не е, ще е за някакъв случай при който е била сексуално насилена преди 50 години.... Взеха да се повтарят вече
  • 4 Даа

    5 0 Отговор
    Велика актриса. Първият филм, който гледах с нейни участие, беше ,,Преследване,,. С Робърт Редфорд и Марлон Брандо. Страхотен филм и страхотна игра на артистите. Да е жива и здрава!

    Коментиран от #6

  • 5 вДивия

    0 0 Отговор
    Дълбокото гърло много помага с хранителните разстройства-хем лапаш, хем връщаш
  • 6 Мислителят

    0 0 Отговор

    До коментар #4 от "Даа":

    Преди големия филм ,, Преследването " за първи път я гледахме в комедията ,, Кет Балу " . Голяма артистка и активистка за права на хората ! Третия филм беше ,, Боси в парка " . В ,, Познай кой ще дойде за вечеря " - не беше ли пак тя ? Стойностни филми , не като голяма част от сегашните .