6 Февруари, 2023 10:05 6 866 9

Рецепта на деня: Китайски сладко-кисел сос

  • сладко-кисел-
  • сос-
  • китайска кухня-
  • какво да сготвя

Вкусово великолепие, което може да се добави към пилешко или свинско месо, към варен ориз, паста или картофено пюре

Рецепта на деня: Китайски сладко-кисел сос - 1
Снимкa: Shutterstock

Необходими продукти:

  • 1 глава лук
  • черен пипер
  • 1 с.л. доматен сос
  • 1 с.л. соев сос
  • 1 с.л. растително масло
  • 50 мл сок от ананас
  • 1 с.л. ябълков оцет
  • 1 ч.л. нишесте
  • няколко скилидки чесън
  • карамфил
  • захар на вкус
  • сол на вкус

Начин на приготвяне:

Ситно нарежете лука и го изсипете в предварително загрят тиган и намазан с растително масло. Запържете лука за няколко минути на среден огън, за да получите равномерен златист оттенък на лука.

Измийте чушката, разрежете я наполовина, почистете старателно от семената и сърцевината и нарежете на малки кубчета. Към лука в тигана се добавя наситнената чушка и се запържва 5-7 минути при непрекъснато бъркане с шпатула.

Добавете нарязания чесън, сол, захар в тигана към пържените зеленчуци (щипка ще бъде достатъчна, тъй като соевият и доматеният сос вече съдържат тези съставки). Изсипете доматен и соев сос в сместа (можете предварително да смесите тези два соса в отделна купа), разбъркайте всичко добре и оставете да къкри 5 минути на слаб огън.

Добавете нишесте към сместа и оставете да къкри на слаб огън при непрекъснато бъркане. След като сосът започне да се сгъстява, изключете котлона.

За да стане сосът хомогенен и без бучки, можете да го разбъркате с блендер. Сосът е готов. Може да се използва върху пилешко или свинско месо или да се добави към варен ориз, паста или картофено пюре като пикантен сос, пише Actualno.com.


Поставете оценка:
Оценка 3.2 от 9 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 2 ТИРбушон

    2 3 Отговор
    По традиция е отровно лют....
  • 3 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 4 никой

    9 2 Отговор
    И къде в продуктите е опомената чушката

    Коментиран от #6

  • 5 Бай Иван

    6 2 Отговор
    Глупости ! Китаеца не го прави така !
  • 6 ТИРбушон

    0 2 Отговор

    До коментар #4 от "никой":

    Тя се подразбира😊😊😊
  • 7 само да кажа

    6 1 Отговор
    чиста глупост
  • 8 Сатаната

    5 0 Отговор
    Ами то при / необходими продукти - чушка няма / ?
  • 9 Бърз слк сос

    3 2 Отговор
    Кетчуп+желе(сладко)+соев сос загряваме до завиране и готово.