6 Февруари, 2023 16:02 1 943 0

Матю Макконъхи дължи кариерата си в романтичните комедии на... врачка

  • матю макконъхи-
  • актьор-
  • кариера-
  • романтична комедия-
  • кейт хъдсън-
  • врачка-
  • гадател

Актьорът си спомня как е решил да участва в "Как да разкараш гаджето за 10 дни"

Матю Макконъхи дължи кариерата си в романтичните комедии на... врачка - 1
Снимка: БГНЕС/ EPA

Въпреки че е оставил жанра зад гърба си, Матю Макконъхи си спомня как една гадателка е била в основата на успеха му в романтичните комедия. В разговор с Vanity Fair, за да обсъди 20-годишнината на филма, Матю Макконъхи връща лентата назад върху решението да се снима в емблематичната за жанра лента "Как да разкараш гаджето за 10 дни".

Актьорът си спомня, че малко след като му предложили бъдещата хитова романтична комедия, към него се обърнал гадател, който го убедил да се снима във филма, което впоследствие го изстреляло сред най-известните имена в жанра. Ето какво си спомня Макконъхи за онзи преломен момент:

Спомням си, че една вечер, докато се разхождах по Сънсет булевард, обмислях дали да го направя, или не, и изведнъж от нищото към мен се приближи един човек - беше гуру гадател и каза: "Мога ли да ти предрека бъдещето много бързо?" Аз му казах: "Да, човече. Разбира се." Той веднага каза: "Има един филм, който обмисляш в момента. Това е романтична комедия. Трябва да го направиш или това ще бъде едно от най-големите неща, за които ще съжаляваш в живота си. Ще бъде успешно, ще бъде невероятно преживяване и ще изкара куп пари". Спомням си, че си помислих: "Студиото ли нае този човек? Засмях се на тази мисъл, но си спомням и как се замислих по-сериозно. Мисля, че дори приех предложението на следващия ден."

След успеха на "Как да разкараш гаджето за 10 дни" Макконъхи става емблема на жанра романтична комедия през 90-те, като се снима в "Фалстарт" със Сара Джесика Паркър, "Златна възможност", в който се събира отново с Кейт Хъдсън, и в коледния хит "Призраци на бивши гаджета".

Звездата започва да се радва на възраждане на кариерата си в началото на 2010 г., което става известно като "McConaissance" с работата си в The Lincoln Lawyer, Bernie, Killer Joe и Mud. Тази поредица от хитове достигна своя връх, когато Макконъхи отнесе у дома "Оскар" за най-добър актьор с работата си в "Клубът на купувачите от Далас" и номинации за "Златен глобус" и "Еми" за "Истински детектив".


Поставете оценка:
Оценка 2.3 от 3 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА