Необходими продукти:
- 8 големи картофа
- 50 г масло
- Сокът на 1 лимон
- 1 стрък наситнен розмарин
- 1 ч.л. сушен риган
- 1 ч.л. сушена мащерка
- Няколко стръка наситнен див лук
- Сол, черен пипер на вкус
Начин на приготвяне:
Картофите се обелват и се слагат цели в тенджера да се варят. Ако ще готвите пресни картофи или други с тънка коричка, може и да не ги белите, но ги измийте много добре. След като водата заври засечете около 35-40 минути. Картофите трябва да са сварени, но да не се разпадат.
След това ги прецедете и сложете в тава върху хартия за печене, на разстояние един от друг. Ползвайте дъното на чаша, за да ги сплескате леко. Разтопете маслото и добавете към него подправките. Намажете картофите и ги запечете в предварително загрята фурна на 200 градуса докато станат златистокафяви, пише az-jenata.bg.
Поставете оценка:
Оценка 3.8 от 19 гласа.
Напиши коментар:
КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА
1 честен ционист
10:07 09.02.2023
2 нннн
10:21 09.02.2023
3 дедогошо
11:46 09.02.2023