Last news in Fakti

9 Февруари, 2023 13:42 663 1

Филмовите награди БАФТА – за първи път в българския ефир

  • филмови награди-
  • бафта-
  • български ефир

Церемонията ще бъде излъчена на живо на 19 февруари от 21:00 ч. по KINO NOVA

Филмовите награди БАФТА – за първи път в българския ефир - 1
Снимка: ЕРА/БГНЕС

Престижните награди БАФТА 2023 на Британската академия за кино и телевизия (БАФТА) стават част от филмовия канал KINO NOVA. На 19 февруари в 21:00 ч. киноманите ще могат да се насладят на церемонията по връчването на статуетките за първи път в българския ефир. Преди това зрителите ще могат да проследят и кои звезди ще покорят червения килим на наградите.

Германският филм за Първата световна война „На Западния фронт нищо ново“ е лентата, която получи най-много номинации тази година – цели 14. "Баншите от Инишерин", черна комедия за приятелството, и "Всичко навсякъде наведнъж", история за връзката между майка и дъщеря чрез метавселената, са с по 10 номинации за престижните награди. Сред останалите номинирани ленти са блокбъстърите "Елвис", "Топ Гън: Маверик“ и „Аватар: Природата на водата“.

Отличията БАФТА 2023 ще бъдат раздадени на официална церемония в Лондон в Royal Festival Hall в центъра на Southbank в Лондон. Водещи на бляскавото шоу ще бъдат награждаваният актьор, водещ и автор Ричард Грант и телевизионната водеща Алисън Хамънд, които ще водят новото студио на БАФТА.

Кои звезди ще минат по червения килим и кои от тях ще си тръгнат с награди от церемонията по раздаването на наградите БАФТА 2023 г.?

Гледайте на 19 февруари от 21:00 ч. по филмовия канал KINO NOVA.


Поставете оценка:
Оценка 1 от 1 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Еееее престижът си е

    0 0 Отговор
    престиж