Last news in Fakti

14 Февруари, 2023 10:32 1 490 4

Българските търговци изброиха най-желаните подаръци за Св. Валентин

  • свети валентин-
  • подаръци-
  • търговия-
  • бра-
  • българска ритейл асоциация-
  • пазаруване

Жените пазаруват много повече за деня на влюбените, посочват от БРА

Българските търговци изброиха най-желаните подаръци за Св. Валентин - 1
Снимка: Shutterstock

Козметиката и бижутата са най-купуваните подаръци за Празника на влюбените Свети Валентин. Това показа проучване на поведението на потребителите на Българската ритейл асоциация (БРА). За да зарадват любимите си, българите купуват още бельо, плюшени играчки, луксозни шоколадови бонбони, дрехи, обувки, чанти и аксесоари. По-практичните пък внимават да не сгрешат и използват подаръчен ваучър, с който всеки може да реши какво да си купи.

„Очаквано жените пазаруват много повече. Съотношението е 70% към 30% в полза на нежния пол. Някои жени ще си купят и тоалети специално за вечерта, а много малка част от мъжете ще влязат в магазина за повода. От друга страна мъжете правят по-големи и по-скъпи подаръци на жените на този ден“, коментират експертите от БРА.

От ритейл асоциацията очакват повишаване оборотите на физическите магазини, тъй като за първи път от три години няма да има COVID ограничения за пазаруващите. Другата причина за тази тенденция е и високата инфлация.

Резултатите от последното изследване на нагласите сочат, че 66% от българите празнуват Свети Валентин. За 46% от респондентите Денят на влюбените представлява възможност за отпразнуване на връзката, за 25% това е чужд празник от друга култура, а за 20% от е просто комерсиален празник.


Поставете оценка:
Оценка 3.7 от 3 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Потрес

    5 1 Отговор
    Хелоуин, Св. Валентин,... скоро и Деня на благодарността и накрая 4-ти юли!
  • 2 Джапанки и

    4 0 Отговор
    вибратоар, ако не и харесат на булката джапанките да може да се самонатакова...
  • 3 Трифон Валентинов

    3 0 Отговор
    И рикия .. !
  • 4 Прав

    1 0 Отговор
    Червен Мерцедес Майбах за любимата953 678лв. 💰🚗💰🤵👸♥️♥️♥️♥️♥️♥️♥️♥️♥️