14 Февруари, 2023 11:02 23 076 8

Джансу Дере от "Мрежа от лъжи" е изчезнала при земетресението в Турция

  • джансу дере-
  • изчезнала-
  • актриса-
  • турция-
  • земетресение

Актрисата, която е добре позната и на българската тв аудитория, се смята за изчезнала

Унищожителното земетресение в Турция и Сирия срина хиляди сгради в двете държави и остави след себе си десетки хиляди жертви. Сред тях са и множество звезди от спорта, шоубизнеса и други сфери на изява, които турците познават от екрана. Доста от тях обаче все още се смятат за изчезнали.

Една от тези звезди е популярната и у нас Джансу Дере („Езел”, „Мрежа от лъжи”). В Бразилия тя пожъна успех през последните месеци със сапунената сага "Maйка", а у нас - с "Мрежа от лъжи". Испански медии сочат, че е сред изчезналите след трусовете в южната ни съседка, пише Труд.

Публикация, споделена от Cansu Dere (@cansudere)

Дере е родена в Анкара през 1980 г. и е дъщеря на турски имигранти от Гърция и България. Тя съчетава следването си по археология във Факултета по литература на Истанбулския университет с работа в рекламни клипове, тъй като по това време вече се отличава с физиката си. До такава степен, че тя е избрана за Мис Вселена през 2000 г., но не може да присъства на конкурса по решение на турското правителство, тъй като той се провежда в съседен Кипър, страна, която от години е в конфликт с Турция.

Това обаче е началото на кариерата ѝ като модел и през 2002 и 2003 г. тя участва на модни подиуми в Париж за важни марки и известни фотографи. Първата ѝ възможност на малкия екран идва в сериала „Метропалас“ през 2004 г., в който тя вече е главно действащо лице.

Тя се превърна в звезда и с фурора, който турските сапунени сериали предизвикаха и у нас, а и славата ѝ се разпространи по целия свят. В Испания, страна, в която тя често пътува на почивка, получи награда в края на 2021 г. от испанско-турската Търговска камара за професионалната си кариера. Точно в Мадрид тя разбира, че току-що е получила още една награда: за най-добра актриса в чуждоезичен телевизионен сериал на наградите Produ, латиноамериканските Еми.

Като филмова актриса Джансу Дере участва в продукции за големия екран от 2006 до 2011 г., където се откроява с красотата си.

Мексиканският сайт mediotiempo.com обяви, че никъде в публичното пространство няма информация, че тя е пострадала при земетресението в Турция, но испанският вестник "Ел Периодико" съобщи, че е изчезнала. Има обаче роднини на някои актьори, които са сред ранените.

Някои от най-известните турски актьори вече са откликнали да помогнат и са дарили пари.

Къванч Тътлъту, Мустафа Чечили, Едъш, Селил Налчакан и Хакан – Дерия Балта са предложили финансова на помощ на засегнатите в Турция и Сирия.

Президентът на Съюза на професионалните филмови и телевизионни продуценти Тимур Савчи посочи, че актьорите вече се организират да помогнат и да дадат "подкрепа за закупуване на каравани, генератори и хранителна помощ".


Поставете оценка:
Оценка 3.4 от 17 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Жалко

    28 3 Отговор
    Хубава жена. Дано я намерят, но шанса е малък.

    Коментиран от #4

  • 2 Асан

    11 23 Отговор
    Важното е че са заснели вече сериала!
  • 3 Дизи

    12 2 Отговор
    Жива или мъртва е турската актриса Джансу Дере?

  • 4 Анонимен

    30 11 Отговор

    До коментар #1 от "Жалко":

    Хубава е, защото майка й е българка, а баща й грък.

    Коментиран от #6, #8

  • 5 вярно

    15 3 Отговор
    Жива е
  • 6 По физически данни

    17 4 Отговор

    До коментар #4 от "Анонимен":

    Очи черни череши,снага тънка топола,си е по Български Държавен Стандарт.
  • 7 Ама ...

    7 1 Отговор
    Нали казаха, че това не е вярно. Бяха публикували снимка, че помага в някакъв пункт.
  • 8 Знаещ

    5 1 Отговор

    До коментар #4 от "Анонимен":

    Точно обратното - майка ѝ е гъркиня, а баща ѝ е българин, но тъй като майка ѝ е от Солун, нищо чудно и тя да има български корени.