Last news in Fakti

15 Февруари, 2023 11:32 2 260 0

"Децата на царевицата" на Стивън Кинг най-накрая получава своя дълго чакан римейк (ТРЕЙЛЪР)

  • децата на царевицата-
  • стивън кинг-
  • разказ-
  • римейк-
  • хорър-
  • филм

Филмът обещава да ни покаже как се "раждат" децата на царевицата в история, която не е описана в краткия разказ

Трейлърът на "Децата на царевицата" най-накрая ни дава поглед към дълго отлагания римейк по Стивън Кинг. Разказът на Кинг "Децата на царевицата" се появява в легендарния му сборник "Нощна смяна", а по-късно е адаптиран като донякъде несполучлив игрален филм през 1984 г. Тази на пръв поглед неудовлетворяваща адаптация на Кинг след това някак си породи поредица от продължения, много от които бяха пуснати директно на видеокасети или DVD, завършвайки с "Децата на царевицата: Бягство" от 2018 г.

Но сега "Децата на царевицата" се завръщат (отново) чрез римейк, който обещава да даде нова предистория на оригиналния разказ на Кинг.

Първият трейлър на дълго отлагания филм наистина вече е на разположение чрез RLJE Films, а онези деца-убийци, които са религиозни фанатици, определено не са наред, както знаем и от оригиналния текст. Описанието гласи:

"Обсебено от дух в увяхваща царевична нива, дванайсетгодишно момиче от Небраска вербува останалите деца в малкото си градче да се впуснат в кървав поход и да убият всички възрастни и всеки друг, който ѝ се противопоставя. Един умен гимназист, който не се съгласява с плана, е единствената надежда на градчето да оцелее."

Най-новият филм "Децата на царевицата" има зад гърба си история, която в крайна сметка може да се окаже по-интересна от всичко, което се случва на екрана във филма. Заснет преди почти три години от режисьора Кърт Уимър ("Ултравиолет") в Австралия, филмът се сблъсква с обвинения, че нарушава мерките, свързани с COVID-19, но успява да завърши продукцията с намален екип.

Завършеният "Деца на царевицата" по-късно беше показан в няколко кина в Сарасота, Флорида, а след това продължи да стои на рафта по време на пандемията в очакване на по-широко разпространение. Това по-широко разпространение всъщност трябваше да се случи в края на 2022 г., но плановете за окончателното излизане на филма в крайна сметка пропаднаха. Но наскоро RLJE Films и Shudder се притекоха на помощ, като решиха да пуснат по кината този нов вариант на "Деца на царевицата".

С участието на Елена Кампурис (Преди да падна), Кейт Мойер (Когато надеждата те зове), Калън Мълви (Отмъстителите: Краят), Стивън Хънтър (Хобит), Ерика Хейнац (Фарскейп) и легендарния Брус Спенс (Воинът на пътя), тази преосмислена версия на "Децата на царевицата" тръгва по кината на 3 март 2023 г., а след това и в стрийминг услугата Shudder на 21 март.


Поставете оценка:
Оценка 3.3 от 7 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА