Last news in Fakti

20 Февруари, 2023 11:57 1 264 6

Актьорската кариера на Джуди Денч е застрашена от влошеното ѝ зрение

  • джуди денч-
  • актриса-
  • зрение-
  • влошено зрение

На 88 г. дори влошеното зрение не може да открадне от Джуди Денч желанието да продължава да играе

Актьорската кариера на Джуди Денч е застрашена от влошеното ѝ зрение - 1
Снимка: БГНЕС/ EPA

Джуди Денч разкри в телевизионно предаване, че дегенеративното състояние на очите ѝ затруднява все повече актьорските ѝ изяви, съобщи ДПА.

Актрисата, която е на 88 години, и преди е споделяла, че страда от дегенерация на макулата. Сега тя разкри в "Шоуто на Греъм Нортън", че това прави "невъзможно" да продължи да играе.

"Става невъзможно и защото имам фотографска памет. Трябва да намеря машина, която не само да ме учи на репликите ми, но и да ми казва къде са на страницата", казва тя. "Преди ми беше много лесно да научавам реплики и да ги запомням. Мога да изрецитирам цялата "Дванайсета нощ" в момента."

Джуди Денч е диагностицирана с възрастова макулна дегенерация през 2012 г.

През 2021 г. тя каза, че все още мисли за себе си като за млада жена.

"В съзнанието си още съм стройна, висока съм метър и осемдесет и съм на около 39", каза тя пред в. "Гардиън" през същата година.

Въпреки че зрението ѝ е значително влошено, Денч намира други начини да остане активна. Тя забавлява хората в новогодишната нощ заедно с певицата Шарлийн Спитери с импровизирано изпълнение на хита "Waterloo" на АББА в хотел в Шотландия. Джуди Денч също така промотира новия си филм "Алелуя", който е базиран на пиесата на Алън Бенет от 2018 г. Действието в него е в гериатрично отделение.

През цялото това време Джуди Денч запазва искрящото си чувство за хумор. В друго неотдавнашно интервю за в. "Гардиън" тя разказа за борбата си с продължаващата загуба на зрението.

"Преди две години участвах в "Зимна приказка" с Кенет Брана, бях Полина и след като бяхме играли около три седмици в театър "Гарик", той каза: "Джуди, ако говореше на около три метра надясно, щеше да говориш на мен, а не на авансцената". Смеейки се, тя добави: "Разчитам на хората да ми казват!".


Поставете оценка:
Оценка 5 от 2 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 2 Забелязъл

    1 2 Отговор

    До коментар #1 от "ГРАД КОЗЛОДУЙ":

    Браво бе изроде...🤣👍👍👍
  • 3 Джуди Денч

    0 2 Отговор
    Е на 96 години факти осведомете се преди да публикувате и Раева е на 60 не на 59

    Коментиран от #4, #5, #6

  • 4 абе,

    3 0 Отговор

    До коментар #3 от "Джуди Денч":

    Джуди Денч е родена на 9декември 1934г.та смятай на колко години е.Жива и здрава да е,прекрасна актриса.
  • 5 Я пак

    1 0 Отговор

    До коментар #3 от "Джуди Денч":

    Джуди Денч е на 88 години! Смятането не ти е силна страна!
  • 6 Алооо

    1 0 Отговор

    До коментар #3 от "Джуди Денч":

    Джудит Оливия Денч, родена на 9 декември 1934 г. (88 г.)