Last news in Fakti

22 Февруари, 2023 16:19 1 398 8

„Starbucks” пуска кафе със зехтин в Италия

  • „starbucks”-
  • кафе-
  • зехтин-
  • италия

Главният изпълнителен директор твърди, че "неочакваният и кадифен, вкус на зехтина... подсилва кафето и остава приятен вкус"

„Starbucks” пуска кафе със зехтин в Италия - 1
Снимка: Shutterstock

Най-голямата верига за кафе в света „Starbucks” съобщи, че пуска на пазара в Италия линия напитки със съдържание на зехтин.

Главният изпълнителен директор Хауърд Шулц каза, че "неочакваният и кадифен, вкус на зехтина... подсилва кафето и остава приятен вкус".

„Starbucks” е сред големите американски компании, които се сблъскват с пречки при опитите си да навлязат по-широко на италианския пазар на храни и напитки.

Понастоящем „Starbucks” има около 20 кафенета в страната.

"Сега ще има хора, които ще кажат: зехтин в кафето? Но доказателството за качеството е в чашата", написа Шулц на уебсайта на компанията.

"За повече от 40 години не мога да си спомня момент, в който да съм бил по-развълнуван, по-ентусиазиран", добави той.

Фирмата планира да пусне селекцията от топли и студени напитки в магазините в Южна Калифорния в САЩ тази пролет. Великобритания и Япония ще ги последват по-късно тази година.

Серията „Oleato”, която ще бъде пусната днес на пазара в Италия, включва ледено еспресо и лате със зехтин, "приготвено на пара с овесено мляко".

Ще се предлага и студено кафе, в което "копринена инфузия от зехтин екстра върджин "Partanna" ще се комбинира с ванилова пяна.

Зехтинът е ключова част от средиземноморската диета, свързана със страни като Италия, Гърция и Испания.

Ползите му за здравето могат да се отдадат отчасти на мононенаситените мастни киселини, които съдържат витамини и минерали, и на полифенолите, които са микроелементи, получени от маслините.

Миналата година в платформата за споделяне на видеоклипове TikTok се появи тренд "да пиеш зехтин", като поддръжниците му твърдяха, че той има противовъзпалителни свойства.

Някои италианци призоваха за бойкот на „Starbucks”, когато тя обяви плановете си да отвори първия си магазин в страната през 2018 г.


Поставете оценка:
Оценка 2.4 от 5 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 грухий

    10 1 Отговор
    Ако няма добавено (за аромат) и нещо от насекоми, хич не си го хвалете!
    Изоставате от модата.
  • 2 Делю Хайдутин

    8 2 Отговор
    И печени хлебарки за мезе.
  • 3 Теле

    3 0 Отговор
    Италианките са очаривани, с мургави мигранти е наложително
  • 4 123

    6 1 Отговор
    А добавка от ларви кога? Че вещицата Урсела ни каза да ги ядеме на корем.
  • 5 Лорд Минчу

    9 0 Отговор
    ""Starbucks” е сред големите американски компании, които се сблъскват с пречки при опитите си да навлязат по-широко на италианския пазар"

    На краставичар краставици, ще продават!? 😂😂😂

    Трябва яко да ти хлопа дъската или да си тъп американец да пиеш кафе в Старбъкс, когато си в родината на еспресото и хубавите кафета 😉
  • 6 🇧🇬🇪🇺💯

    4 0 Отговор
    Ее, добро “старбакс” аз пия кафе със зехтин отдавна, не е неква новост, но не ми е фаворит❗️
  • 7 един от многото

    3 1 Отговор
    А , сложете му и авокадо и чия или киноа и го лиснете в мивката!
  • 8 стария моряк

    4 0 Отговор
    Американците никога не са пили кафе като хората! Къде ще сравняваш техните копанки с негърска пот с двете глътки и половина италианско еспресо!