Last news in Fakti

24 Февруари, 2023 12:45 765 2

Алек Болдуин пледира невинен за фаталната стрелба на снимачната площадка

  • алек болдуин-
  • невинен-
  • инцидент-
  • снимачна площадка

Актьорът може да получи до 18 месеца затвор и глоба от 5000 долара съгласно законите на Ню Мексико, където е станал инцидентът

Алек Болдуин пледира невинен за фаталната стрелба на снимачната площадка - 1
Снимка: ЕРА/БГНЕС

В съдебни документи, подадени в четвъртък, актьорът Алек Болдуин пледира, че е невинен по обвиненията в непредумишлено убийство на операторката Халина Хъчинс на снимачната площадка и се отказва от първото си явяване в съда, съобщи Асошиейтед прес, цитирана от БТА.

Миналия месец Болдуин и жената, отговаряла за оръжията по време на снимките на филма "Ръжда" (Rust), бяха обвинени в убийство по непредпазливост на операторката Халина Хъчинс, която почина малко след като беше ранена по време на репетиции в ранчо в покрайнините на Санта Фе през октомври 2021 г.

Болдуин се отказва от изслушване, целящо да му бъдат разяснени правата. В четвъртък съдията определи условия за освобождаване, които му позволяват да има ограничен контакт с потенциални свидетели във връзка с плановете за завършване на снимките на филма "Ръжда", без да обсъжда с тях инцидента.

Прокурорите и адвокатите на защитата се подготвят за предварително изслушване до няколко месеца, за да бъде определено дали има достатъчно доказателства за съдебен процес.

Други условия за оставането на Болдуин на свобода са забрана за консумация на алкохол и притежание на оръжия, включително огнестрелни.

Алек Болдуин, който изпълнява главна роля и е съпродуцент на "Ръжда", и отговорничката за оръжията Хана Гутиерес-Рийд могат да получат до 18 месеца затвор и глоба от 5000 долара съгласно законите на Ню Мексико, където е станал инцидентът.

Според властите Болдуин е насочил пистолет към Хътчинс, когато оръжието само е произвело изстрел и така е загинала операторката, а режисьорът Джоел Соуза е ранен.

Адвокатът на Болдуин Люк Никас настоява, че обвиненията са "ужасна съдебна грешка". Той заяви, че Болдуин е разчитал на професионалистите, с които е работил, и "не е имал причина да смята, че в пистолета има боен куршум".

Работата по "Ръжда" е спряна заради смъртта на Хътчинс. Очаква снимките да бъдат възобновени тази пролет, без да се използват истински оръжия или боеприпаси.

Вдовецът на Хъчинс - Матю Хъчинс, ще бъде новият изпълнителен продуцент на филма, изпълнявайки условията на съдебното споразумение по делото за причиняване на непредумишлена смърт срещу Болдуин и други продуценти на "Ръст".

Планиран е документален филм, който да разкаже подробно за завършването на филма и живота на Хътчинс.

Хана Гутиерес-Рийд трябва да се яви дистанционно на съдебно заседание в петък. Според нейния адвокат тя ще пледира невинна.

Помощник-режисьорът Дейвид Холс, който е отговарял за безопасността на снимачната площадка, е подписал споразумение да се признае за виновен в непредпазливо използване на смъртоносно оръжие, като обяснява, че може да е боравил с оръжието неправилно, преди то да е дадено на Болдуин.

Съдия ще се произнесе по споразумението през март.


Поставете оценка:
Оценка 1 от 4 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Гост

    4 0 Отговор
    Аз съм артист..дават ми пистолет с който да гръмна...кой е виновен в случая...този който стреля или този който отговаря за оръжието...
  • 2 Тиквоний Велики

    1 0 Отговор
    Та още не е изстинала,те филм за филма подготвят.Всичко е пари…..всичко е парички……няма тФа няма онФа :)